Szakma tanulás/képzés fiatal felnőttként


#1

Sziasztok! Azért írom ki a kérdést mert tavaly végeztem el az érettségit és nagyjából megfogalmazódott bennem hogy a számítástechnikával/számítógép/internet témában tudnám nagyon élvezni a munkát.
Szóval milyen olyan szakmák vannak amiket el lehet végezni fél év-1 vagy 2 év alatt?
mint pl weblapszerkesztő vagy nem tudom pontosan hogy milyen lehetőségek vannak ebben a témakörben,hiába néztem utána konkrétabb információt nem találtam és hátha itt kapok több választ. Nem programozni szeretnék, mivel voltam informatikán és JAVA-t tanultunk de az nagyon nem tetszett… :confused:
Remélem tudtok tanácsot/hasznos tippet adni mivel nagyon nehéz így elindulni az életben mivel a lehetőség sok és szeretném tényleg azt a foglalkozást megtalálni amihez értek/élvezem és boldogan járnék melózni. :slight_smile: Elvégeztem azóta egy targoncás tanfolyamot hogy mégse legyek szakma nélkül de nem lett a szívem csücske… Imádom ezt a közösséget és a VR-t és szerintem a legjobb helyen kérdezek ebben a témában. :smiley:


#2

Informatikai Rendszergazda. Maximum 2 év alatt elvégezhető. De már nálunk 1 év alatt kioktatják a nebulókat.


#3

Ezt csak én nem értem?

Elsőre Rednszer és Hálómérnök de az lehet csak egyetemen van.


#4

Az a szakma nincs még túltelítve?


#5

Ma már az informatikus munkakörrel egybenőtt.
Biztos, hogy túl van telítve, de csak vidéken. Ha nagyvárosi vagy, akkor tutira nem lehet probléma a munkahely kereséssel.


#6

Csak egy megjegyzést fűznék hozzá: Weblapszerkesztő témakörben nem árt a programozói tudás, CMS-től függően szóba jöhet több nyelv is pl. php és JAVA.

Különálló informatikai állások között talán szerviz munkákat, számtek bolti eladód vagy rendszergazdai melókat tudnék elképzelni így elsőre ahol nem feltétlenül szükséges a programozás.