Számítógép Építés, Intel vs AMD kérdés


#1

Sziasztok!

Ebben a hónapban szeretnék egy új számítógépet vásárolni, viszont szeretnék segítséget kérni tőletek!

Nagy választás elé kerültem, nem tudom, hogy Intel vagy AMD procival illetve videókártyával járnék-e jobban…

Intel oldalról egy Intel Core i5 8500-at és egy GTX 1660-at néztem ki,

AMD oldalról pedig egy Ryzen 5 2600-at, és egy RX 590-es videókártyát!

Ami azt illeti, az is felmerült lehetőségként, hogy keverni az alkatrészeket. Például a Ryzen procit az nVidias videókártyával!

Véleményem szerint a proci választásban a Ryzen felé hajlok hiszen rendkívűl jó az árérték aránya és nagyon szuper teljesítményt kapunk érte, plusz az i5-ös procival is felveszi a versenyt!

A videókártya terén pedig a 1660-at céloznám meg, mert újabb. Más signifikánsabb változást nem nagyon találtam a riválisával szemben. Benchmark tesztekben mind a kettő körübelül ugyanazt az FPS számot tudta adni…

Mit gondoltok? Melyik lenne a jobb választás? Érdemes lenne keverni?

Üdv, Balázs


#2

Fejleszthetőség szempontjából AM4-el és Ryzen-nel jársz jobban, de jelenleg mindkét platform bőségesen elég, Intel-nél is vannak nagyobb megoldások még bőven felfelé, csak kérdés hogy az árát meg akarod-e most vagy a jövőben fizetni.

RX 590-et én nem erőltetném, sokkal nem gyorsabb mint egy jó aftermarket RX 580-as partner kártya. GTX 1660 és 1660 Ti sorban jobb, sokkal jobb mind teljesítmény, mind pedig teljesítmény / fogyasztás mutatókban, mint a porrá csavart öreg Polaris.

Nyugodtan vegyíthetsz NVIDIA kártyát AMD processzorral, nem alkímia. :slight_smile:

Ha 8500-as befér a nagy Kéktől, akkor viszont AMD oldalról inkább egy 2600X-re repülnék már rá.

Viszont ha nem sűrgős a vásárlás, akkor tessék megvárni a hóvégét, mert elvileg CES-en lesz nagyobb CPU és elméletben GPU bejelentés is AMD oldalról.


#3

Szia!

Köszönöm a gyors visszajelzést!

Arra jöttem rá,(ahogy említetted is), hogy szerintem várok Júliusig, ugyanis, idén nyáron fog megjelenni a Ryzen 3000-es széria. Esetleg te nem tudsz pontos időpontot mikor jelenik meg?

Videókártya ügyben szinte biztos, hogy GTX 1660 Ti lesz. Eszméletlen az a kártya! Gyakorlatilag megközelíti a 1070 Ti-nak a teljesítményét…

Üdv, Balázs


#4

Nincs még pontos dátum. Ha akarsz gépet még a nyár előtt, mostani Ryzenek is teljesen jók. Júliust ne vedd szentírásnak.


#5

Én meggondolnám a 2060-at is nem sokkal drágább mint a 1660Ti de kb 10-20%-al több fps-t hoz játéktól függően. Plusz a kártyával tudsz streamelni anélkül, hogy romlana a gép teljesítménye.


#6

Szia! Okés, még megfontolom!


#7

Szia!

Ez alapvetően nem hangzik rosszul, csak én egyáltalán nem szoktam streamelni, szóval ezt a lehetőséget nem használnám ki, illetőleg a 2060 kb max egy 20 fps-sel fog többet produkálni…:smiley:

Plusz az alap induló ára 115K-tól kezdődik… Sajnos ennyit már nem tudok rákölteni csak a vidikártyára!

Nem rossz gondololat viszont szerintem maradok a 1660 Ti-nál!


#8

A legjobb esetben 20 fps, nem hoz az annyi pluszt. Szerintem jó lesz a 1660Ti.