Számítógép ház

Sziasztok!

A már meglévő configomhoz szeretnék egy megfelelő méretű, nem passzos számítógép házakat venni reális áron. Tudnátok segíteni, milyet is válasszak? Méret érdekelne elsősorban, de mást is meghallgatok.

Config:
Coolermaster RS600W táp
Intel Core i5 6500 processzor
MSI B150m Mortar alaplap
Gigabyte 1060 6GB DDR5 videókártya
HyperX Fury 2x8gb DDR4 2400Mhz Ram

Szia.

Néhány kérdés:

  • Van konkrét méret amibe be kell férni?
  • Következő géphez is mATX lapot tervezel venni?
  • Van-e valami elvárás a gépháztól? (Üveg vagy plexi oldallap, hangszigetelés stb.)
  • Mennyit akarsz költeni?

Szia!

Azért fontos a méret, mert a jelenlegi házamba, ami egy noname sulinetes szar, az alaplap is passzos, a videókártyám meg már nem fér bele… :slight_smile: Az ár az pedig maximum 15-20ezerig. Elvárásom nagyon nincs a házzal kapcsolatban. Ha van egy-két design cucc rajta, az nem gond.

Például az NZXT S340 ebben a kategóriában egy jó ház. Minimalista design, ablakos (a tápnak a porszűrőjén kívül),jó minőség.

1 kedvelés

A Phanteks Eclipse P400 se egy rossz ház, a sima mellett van belőle Tempered Glass illetve Hangszigetelt verzió is, elvileg az NZXTnél egy kicsit jobb márka, csak itthon annyira nem ismert.

Zalman Z9 Neo / Neo Plus - Az olcsó szélcsatorna:

5 venti, ebből 4db molexes és nem szabályozható, nagyon halk szélzaj van így. Guminudlis kábelcsatornák, használható kábelvezetés hátul. Tápnál és elől kivehető porszűrő, bár utóbbihoz kicsit körülményes a hozzáférés.

Fractal Design Focus G - Megfizethető Fractal Minőség:

Fractal build quality, de semmi extra. Ahol kell porszűrő, két ventivel.
Elölről az alsó ventit transzpantálod hátra és bódottá.

DeepCool Kendomen - A mindenes. Jack of all trades, master of none.

Kivehető porszűrők ahol kell, 5db ventivel és beépített két állású venti szabályzóval. Kábel menedzsment kicsit meh, hátul. Egy centit még hagyhattak volna.

Ha kicsit többet áldoznál rá akkor Fractal Define C, esetleg Meshify C (ha már kapható itthon), NZXT S340 Elite, Phanteks P400S, illetve ha hangszigetelt kéne inkább akkor Nanoxia Deep Silence 4.

Ezek mind ilyen 25-28e Ft környékén tanyáznak.

1 kedvelés

Üdv!
én ezt ajánlom :smiley: nekem ez van és eddig nagyon kafa!

Maradjunk azért 20 ezer alatt, ha kérhetem :slight_smile:

1 kedvelés

Szerintem ezt vedd. Nem nyersz vele modding versenyt az tuti, de cserében megfizethető ház normális anyagból. A maradék lóvét meg told bele egérbe, billbe vagy amire éppen szükséged van.

Bitfenix Nova Fekete