Számítógép vásárlás - 1m körül

Sziasztok,

szeretnék egy asztali gépet venni 1m körül - leginkább játékra kellene. PCX-en néztem komplett gépeket, mert nem igazán tudnék magamtól egyet alkatrészenként kiválasztani / összerakni… :expressionless:
A lenti géphez mit szóltok? Esetleg mit cserélnétek rajta? Vagy keret szerint Ti hogy állítanátok össze? Más gépet megérné jobban(ha igen linkelnétek)?
https://www.pcx.hu/pcx-r9-5900x-6900xt-735042-szamitogep-00905824

Előre is köszi a segítséget!
Üdv;
Miki

Szia!

Ezért a gépért ne adj pénzt. ASRock deszka, lófütty procihűtő, nem tudjuk milyen időzítésű RAM-ok, DRAM nélküli SSD…
Igaz, hogy ez 1.3 millára jött ki, de komoly cuccokból. Lejjebb lehet tornászni, pl. elég a 850W-os táp, olcsóbb ház, olcsóbb alaplap (ROG helyett TUF), procihűtő (Noctua helyett, bq! Dark Rock Pro 4), etc.

Viszont én megvárnám az októbert, akkor jönnek a 7000-es AMD-k.

2 Likes

Az rx 6950 xt erősebb és 100k-val olcsóbb

3 Likes

Jogos, ki is ment a fejemből. Javítottam.

1 Like

Még típuson belül is kegyetlen áreltérések vannak boltonkét :pensive::face_with_symbols_over_mouth:

1 Like

(az alzás használtnak van írva, ha jól látom - mondjuk ettől függetlenül is gáz)

A helyzet az hogy ha minden alkatrészt is más helyen veszel akkor viszont ha ne adj isten garancia kell akkor agyfax lesz egész.Érdemes mindent egy helyen venned,persze gondolom ezt már te is tudod.

Biztosan egy helyről fogom rendelni összeszereléssel együtt (soha nem raktam gépet össze és általánosságban is sajnos nincs érzékem/türelmem hozzá)

Szerintem meg ne írd le magadat árt az egészégednek. :wink: :slight_smile:
De au jóü ha egy heélyröl szeretnéd akkor nem lesz gond nekem az iponal az a tapasztalatom hogy rendeltem töllük is de egyik árujuk sem volt hibátlan leehet csak én nyulrtam belke de azért ez több volt kettönél.Pcx lehet drágább de ott teszetelést is plustzz csomagolást is kérhetsz persze ezek pénzbe kerülnek.Az alza multi cég azért lehet olcsobb mert ök kapnak adókevezmény a pcx meg magyar válalat lehet azért drágább mert ök viszont nem kapnak.Lehet ez butaság és én tuzdom rosszul a lényegen nem változtat az alzaban olcsobb.De én még úgy is a pcx-et választanám ha drgább.:slight_smile:

Olvasd vissza mit írsz, érthetetlen a gépelésed… :smiley:

Egyébként a különböző helyről vásárolt cuccok csak annak jelentenek garancia nehézséget aki nem magának pakolja össze a gépet.

:rofl: Nem tartom valószínűnek, hogy @P_D_1 mással szerelteti össze a gépét. :wink:

1 Like

A nem használt 490 volt reggel, de ezek voltak látványosan egymás mellett.

1 Like

Ezért érdemes mindenhol berakni kosárba az alkatrészeket és ahol a legolcsóbb a vége, ott rányomni a vételre annak, aki nem maga rakja össze.

1 Like