TheVR Fórum

Személyiségtípusok

Sziasztok! Az én témám az lenne hogy mennyire foglalkoztok/foglalkoztatok a saját személyiségtípusotokkal, töltöttetek-e ki valamilyen tesztet ezzel kapcsolatban (és ha igen akkor milyen eredményt kaptatok) illetve hogy szerintetek mennyire lehet hinni az ilyeneknek (pl gondolok itt az MBTI-ra mint az egyik legnépszerűbbre). Szerintem érdekes dolog legalább egyszer kitölteni valamilyen tesztet és megnézni hogy mennyire írja jól le az embert. Ezzel kapcsolatban felmerülhet még hogy szerintetek meg lehet-e változtatni az ember személyiségét pusztán a viselkedésének a megváltoztatásával?

5 Likes

Szia, én itt csináltam meg a személyiség tesztet: https://www.16personalities.com/hu
Én angolul csináltam, de a teszt kitöltése meg az első oldal a leírásból van magyarul is. Nekem őszintén szólva sokat segített a teszt, egyrészt mert nagyon igaz rám, más részt mert mindig azt hittem velem van a baj mert én teljesen más vagyok mint a legtöbb ember, soha senki nem ért meg igazán meg kb soha nem találkoztam senkivel aki olyan lenne mint én és ez azért van mert a legritkább személyiség jegybe tartozok. Szóval rájöttem hogy nem velem van a baj hanem szimplán csak más vagyok és nem én képzelem be magamnak. Sok mindent megmagyarázott amit nem értettem magammal kapcsolatban, segített a pályaválasztással kapcsolatban is.
Szerintem nem lehet személyiségtípust váltani ,csak azon belül fejlődni. Meg el lehet sodródni ,de az az ember aki elsodródik az nyilván nem fogja jól érezni magát a bőrében.

5 Likes

Hát én most kitöltöttem ezt amit linkeltél, azért van benne igazság (sőt a legtöbb, amit leírt a leírásba jellemző rám), nem tudom mennyire hiteles az oldal.

Szerintem idővel azért lehet fejlődni, de ha mondjuk egy 20-as skálán 10-es vagy, lehetsz 9-es meg 11-es (vagy 8-as és 13-as), de a skála 2 szélén sosem fogsz tudni elhelyezkedni :stuck_out_tongue:

1 Like

Sziasztok! Nemrégiben megcsináltam egy személyiség tesztet itt: https://www.16personalities.com/hu
Én angolul csináltam de a teszt meg az első oldala a leírásnak van magyarul is. Nekem őszintén szólva sokat segített, mert mindig azt hittem hogy velem van a baj de mint kiderült a legritkább személyiség típusba tartozom,ami sok mindent megmagyarázott. Még a pályaválasztásban is segített. Ha esetleg érdekel titeket is és van 15 percetek csináljátok meg, kíváncsi vagyok ti mit gondoltok, rátok mennyire igaz és hogy van-e itt valaki akinek szintén a legritkább személyiség típus jött ki.
Aki esetleg már csinált másik személyiség tesztet vagy ilyesmit arról is érdekelne a vélemény.

Legyen szép napja mindenkinek!:slight_smile:

3 Likes

https://www.16personalities.com/hu/az-entp-személyiség
nekem ez jött ki :slight_smile:

1 Like

https://www.16personalities.com/hu/az-isfj-személyiség

1 Like

https://www.16personalities.com/hu/az-enfj-személyiség

1 Like

Személyiséggel tinédzser korom óta foglalkoztam és vicces volt látni mennyire eltértek ezek az eredmények az idő múlásával és azzal minél jobban megismertem magam.

Mondhatni ma már személyiségdobozolás ellenes vagyok
Azt javaslom mindenkinek ha mélyebben meg akarja ismerni magát és másokat felejtse el ezeket.

De ha ki is töltöd abban a tudatban tedd hogy ez csak a mostani élethelyzetedben érvényes rád.

@jameske42 Én inkább úgy mondanám ha a szokásaidat megváltoztatod úgy lehet megváltoztatni a személyiséget.

2 Likes

https://www.16personalities.com/hu/az-istj-személyiség

1 Like

https://www.16personalities.com/hu/az-isfp-személyiség

Screenshotot nem készítettem a végéről, de valahogy így alakultak a %-ok:
37-63
49-51
49-51
49-51
85-15

1 Like

Én se gondolnám hogy a dobozolás ahogy írod jó dolog lenne, de ettől még szerintem egy jó kiindulópont lehet a saját magad megismerésében. A másik haszna az ilyen teszteknek pedig a többi emberhez való hozzáállás, a hanyatló nyugaton vannak munkahelyek ahol a névtábla mellett kint van az is hogy az adott illető milyen személyiségtipus, így ha nem is ismered, mielőtt bemész az irodájába, már tudod is hogy ő pl extrovertált vagy introvertált, így tudod hogy nagyjából hogyan kell közelítened, milyen reakcióra számíthatsz, stb.

Ettől függetlenül egyet értek, ha valaki igazán meg akarja ismerni magát akkor ne vegye túl komolyan az ilyesfajta teszteket, már csak azért sem mert könnyű beleesni abba a hibába, hogy valaki kitölti, azután pedig görcsösen próbálja tartani magát az eredményhez

3 Likes

Vannak olyan kérdések amik jellegükből adodóan kisebn-nagyobb részben behatárolhatják az egyes emberkék tipusait, de sok olyan is van ami kevésbé árnyalt ezért hibás eredményt ad.

Nekem ez jött ki :slight_smile:

https://www.16personalities.com/hu/az-estp-személyiség

1 Like

Egyetértek, nem kell ezt véresen komolyan venni de tényleg jó kiinduló pont sok esetben, legalábbis nekem segített megismerni magam jobban vagy legalábbis rájönni hogy nem velem van a baj.
Szerintem szokásokat lehet változtatni de azt nem lehet megváltoztatni 100%-ban aki igazán vagy, szóval szerintem olyan nagyot nem lehet változni, amíg nem találod meg igazán magad idővel mindig más jön ki. Nyilván mindenki változik gyerek/tini kora óta,mindenki fejlődik valamerre. És igazán nem a személyiség típusba való besorolás a lényeg ez csak egy irányadás.

https://www.16personalities.com/hu/az-isfj-személyiség

1 Like

https://www.16personalities.com/hu/az-infó-személyiség
Nekem ez lett :sweat_smile:

Nekem ez sikerült.

https://www.16personalities.com/hu/az-entj-személyiség

1 Like

Ez jópofa teszt, nem ismertem :slight_smile: Tudós vagyok azt mondja, nem gondoltam volna de a leírás egészen passzol :slight_smile:

https://www.16personalities.com/hu/az-intp-személyiség

1 Like

Engem is nagyon foglalkoztat ez a téma, már rengeteg tesztet kitöltöttem, mindegyiknél ez jött ki:
https://www.16personalities.com/hu/az-infj-szem%C3%A9lyis%C3%A9g
Azt kell, hogy mondjam, többnyire pontos volt, és sokat segített abban, hogy megértsem önmagamat. :smiley:

1 Like

Hat en a heten masodszor toltottem ki, mert az elsonel elvesztettem a %-jaim… Es erdekes megallapitasra jutottam, vagy valtoztam ezalatt a par nap alatt es Epiteszbol Tudos lettem, vagy ez a teszt valoban nem tul megbizhato :smiley: Mondjuk a tudat 79%-os introvertaltsag asszem kb ennyire jott ki az epitesznel is… :thinking:

1 Like

Nekem is szint ok:
A Főszereplő személyiségű emberek vérbeli vezetők – szenvedélyesek és karizmatikusak. A népesség körülbelül 2 százalékát teszik ki, ők a politikusaink, edzőink és tanáraink. Arra ösztönöznek másokat, hogy a lehető legjobbat hozzák ki magukból, és tegyenek minél több jót a világban. Magától értetődő önbizalmukból fakadó befolyásuk révén a Főszereplők büszkén és boldogan igazgatják az embereket, arra sarkallva őket, hogy együttes erővel fejlesszék magukat és környezetüket.

Az “Főszereplő” személyiség (ENFJ-A / ENFJ-T)

AKIK SZILÁRDAN HISZNEK AZ EMBEREKBEN

Az emberek vonzódnak az erős személyiségekhez, a Főszereplők pedig csak úgy sugározzák magukból a hitelességet, odafigyelést és önzetlenséget, és soha nem haboznak, ha oda kell állni valahova és megmondani a véleményüket. Természetesen és szívesen kommunikálnak másokkal, főleg szemtől szemben, éles elméjű személyiségjegyük pedig különösen könnyűvé teszi számukra, hogy megtalálják az utat mindenkihez, vagy a tények, vagy a logika, vagy akár a nyers érzelmek segítségével. A Főszereplők képesek érzékelni az emberek legbelső késztetéseit, majd azokat látszólag teljesen független eseményekkel összekapcsolva, lenyűgöző ékesszólásukkal közös célként megjeleníteni.

A Főszereplők őszintén érdeklődnek mások iránt, már majdnem kórosan is: ha hisznek valakiben, túlságosan is beleélik magukat a problémáiba, túlságosan is megbíznak benne. Szerencsére ez a bizalom sokszor önmagát beteljesítő jóslattá válik, hiszen a Főszereplők önzetlensége és hitelessége arra inspirálja szeretteiket, hogy egyre jobbá váljanak. Viszont ha nem vigyáznak, optimizmusuk átsugárzása olyan helyzetbe kényszerítheti embertársaikat, amivel nem képesek aztán megbirkózni.

Ennek a személyiségtípusnak még egy csapdája van: nagyon jól elemzik saját érzéseiket és reflektálni is képesek rájuk, de ha túlságosan is belemerülnek egy másik ember problémáiba, hajlamosak egyfajta „érzelmi hipochondriába” esni, mivel elkezdik mások problémáit látni saját magukban és megpróbálnak önmagukban helyrehozni valami olyat, amivel nincs is gond. Ha a Főszereplők arra a pontra jutnak, ahol a másokat befolyásoló korlátozások visszatartják őket, az megakadályozza azon képességeiket, amivel felülkerekedhetnek a dilemmán és bármilyen segítséget nyújthatnának. Amikor ez megtörténik, vissza kell húzódniuk és önreflexióikat arra kell használni, hogy elkülönítsék magukban saját érzéseiket a mások problémáitól.

…A KÜZDELEM NE TÉRÍTSEN EL MINKET IGAZNAK VÉLT ÜGYÜNK TÁMOGATÁSÁTÓL!

A Főszereplők őszinte, az emberekkel szívből törődő emberek, akikre nem jellemző, hogy vizet prédikálnak és bort isznak. Akkor a legboldogabbak, ha ők vezethetik az ütközetet, magával ragadó lelkesedésükkel egyesítve és ösztönözve csapatukat.

A Főszereplő típusú emberek szenvedélyesen önzetlen emberek, néha túlságosan is. Az bizonyos, hogy ők eltűrik sorsuk „nyűgét és nyilait”, ha arról van szó, hogy kiálljanak azokért az emberekért vagy eszményekért, akikben, vagy amikben hisznek. Nem csoda, hogy több befolyásos politikus és kulturális vezető is ebbe a típusba tartozik. Ez a fajta ember az, aki egy fényesebb jövő felé szeretné mutatni az utat, legyen a cél akár egy ország jóléte, akár egy helyi focicsapat győzelme

1 Like