Szeretnek egy laptopot venni

szevastok fiuk… imadlak benneteket… lenne egy nagy kerdesem… szeretnek egy laptopot venni , nem jatekokra hanem inkabb 3des programokra, mint peldaul Blender vagy DAZ… en mindent megneztem gondoltam veszek egy Gamer laptopot de mindegyiknek nagyon zajos a hutese…tudtok ajallani valamit ami nagy teljesitmenyu de nem tul zajos … (en ezt vettem meg OMEN 17-cb0261ng Gaming-Notebook (43,9 cm/17,3 Zoll, Intel Core i7, GeForce RTX™ 2060, 1000 GB SSD de aznap vissza is kuldem mert miden szaros programnal 80 fokos lett a proci, a hutes nagyon hangos es a tolto is nagyon forrosodik)… legyszi ha nem esik nehezetekre ajljatak mar valamit… nagyon koszonom

2 kedvelés

Laptopnál a 80 fok az semmi.
A többivel meg barátkozz meg mert a laptop az ilyen ha teljesítmény kell.

Sajnos laptop fronton nem fogsz tudni csendes de amellett combos gépet venni. Dedikált gpu-val, meg i7 szintű procival szerelt laposoknál mindig lesz hangja a hűtésnek, maximum idle-ben nem, de amint megdolgoztatod szaladni fog fölfelé mind a hőfok, mind a venti fordulat. Ahogy írták, 80 fok az egyáltalán nem sok egy laptopnál. Asztali gépeknél is simán megüt annyit egy proci, más kérdés hogy ott maximum nem annyira hallod a nagyobb hőleadó képesség miatt.


nekem most ez van…midjart 4 eves de nem olyan hangos mint az amelyket vettem

Modellje válogatja. Ha nem voltál megelégedve azzal, nézni kell másikat. Laptopoknál sajnos nehezebb ajánlgatni, egyrészt egyéni preferencia másrészt jóval kevesebb a tapasztalat. A G-s Strixek általában jól szoktak teljesíteni, esetleg alsóbb árkategóriában ott a Levono Legion-je vagy az Acer Nitro.

amit vettem 1400 euro volt… nem az ara volt a problema…neztem a pradatorokat is de minden vevo ayt irta hogy zajosak…hat nem tudom …meg nezelodok…amugy koszi az infokat

Vegyél egy clevo DTR-t, ami jó vastag és legalább 5 kg, azok tudnak csendben menni. De az asztali cpu-hoz nem árt azért a delid.

Van pár Linux laptop cég, ami jelenleg nem a Clevo laptopjait használja egyéni márkájukhoz: hanem saját, házi fejlesztéssel dolgoznak.
Ez a két céh a Star Labs, és a Purism.

Mindkét helyen kedvenc választásaim ~42-45000 Ft lennének, a szálítás pedig ~30000.

A StarBook legnagyobb előnyét a választható AMD Ryzen 7 processzor jelenti, illetve a honlapon található szállítási költségszámoló (ország, irányítószám).

A Librem14 ezzel szemben csak Intel processzorl és Coreboot az egyetlen választás: ám a Purism saját-fejlesztésű Debian alapú rendszerét kapjuk a készülékkel, illetve 2 db kapcsolóval lehet szabályozni a Kamera, Mikrofon; vagy a Wi-fi és Bluetooth hozzáférést.

Mindkét laptop ~250 GB SSD, 8 GB ram, angol billenytűzettel & európai-szabványú(type-F) töltővel kapható.

Kis idő alatt erre jutottam:
Bár a StarBook a ~5%-os leárazás nélkül kissé drágább, ebben a kategóriában ezt a gépet választanám.
Személy szerint: jobban tetszik a gép billentyűzete, AMD processzorral kapható.

B tervként egy módosított Clevo laptopot, avagy Tuxedo-computers laptopot választanék.
Valamiért nagyon nem kedvelem, a System76 laptop billentyűzetét kinézetre…