Szerintetek ez jó vagy van jobb?

Sziasztok! A véleményetekre lennék kíváncsi és a szakmai tudásotokra! Össze raktam egy kisebb gépet. Próbáltam mindent össze passzolni amit csak tudtam. A végére ez a konfig jött ki nekem:

Alaplap: GIGABYTE B450M DS3H
Processzor: AMD Ryzen 3 2200G
Memória: Kingston 8GB DDR4 2933MHz
Videókártya: Sapphire RX570 8GB GDDR5
Táp: Thermaltake Smart RGB 600W
Processzor hűtő: DeepCool GAMMAXX 400 RED
Ház: Cooler Master MasterBox Q300L
Tárhely: 1 TB Toshiba (Ez a régi gépemből lesz kivéve)

Szerintetek ez megéri a magáét vagy esetleg ebből az árból (170.000) jobbat is ki lehet esetleg csikarni?
Valójában nekem elég ha kb. 5-6 évig kihúzom az új géppel mint azzal ami most van. Tudtok e esetleg jobb konfigot össze rázni ilyen kereteken belül? Intel is szóba jöhet ha arról van szó. Meg egyáltalán amit össze válogattam ezek nem fogják egymást kiégetni? Előre is köszönöm segítőkészségeteket!
A monitor melyen játszok 1920x1080, hdmi bemenettel rendelkezik.
A keret mint írtam 170e forint lenne ha kicsit drágább nem gond.
Játékra fogom használni a gépet csak.

Kb esélytelen 170-ből 5-6 évre jó gépet tervezni. Ha hosszabb távra gondolsz, kellene egy 6 magos Ryzen proci (pl 2600) legalább, 8 giga már most is kevés, szóval 2x8-as 3000-es vagy gyorsabb kit szintén nem árt, videokártyából ami most 2080 alatt van az biztos hogy nem húz ki ennyi időt szóval itt is bukta a dolog, és nagyon hiányzik a konfigból egy SSD is. Ha videokártyából marad az RX széria, akkor 580 8gb-ot lehet találni 70 körül akciósan, kb mindig van valamelyik gyártóé leárazva ide, azzal indítanék.

A kinézett házba kellene még előre 2 venti a megfelelő légáramlás miatt, ezt is számold még bele, procihűtő viszont nem kell külön van a Ryzenekhez gyári, teljesen jó, szóval ott lehet spórolni. Tápból is valami jobbat néznék, hamár a hosszú táv a lényeg.

5 Likes

Értem. Akkor fogalmazzunk úgy, hogy nekem a játék amire használnám az ott ki is merülne, hogy: World of Warcraft, CS:GO, GTA V, Mafia 3, RSS, AoE DE, Far Cry 5-New Dawn kipróbálásra, AC részek, és egy BF5. Az új játékokat valójában csak kipróbálni fogom vele, hogy egyáltalán bejönnek e majd az majd akkor kiderül. De később se fogok nagyon játszogatni olyan hú de nagyon az új játékokkal mert amikkel ténylegesen játszok az a: WoW, CS:GO, GTA V, Mafia 3 és az RSS. Amiket ezekután írtam csak kipróbálás szempontjából írtam. Azt, hogy menjen 5-6 évig úgy értettem, hogy ne füstöljön el 2 év után, ne kezdjen elavulni úgy értem, hogy belassulni meg ilyenek. Azért bírja ki azt az 5-6 évet úgy, hogy ha ma össze rakom akkor holnap ne kelljen szétszednem akármi miatt csak azért, hogy kitakaríthassam. Meg azért ha nem is azonnal de azért lehessen jól kezelni egy kis videó vágásra is néha néha… Bocsáss meg tényleg nem voltam egyértelmű! Így nézve akkor mit gondolsz?

Röviden: A mai világban olyan számítógép ami 5-6 évig jó, több milliós tétel. Gyűjts még egy kicsit, kb 300k-ból már lehet valóban tartós gépet építeni. Build ajánlóban találsz rá példát.

2 Likes

Pontosan ugyan azt amit leírtam korábban. Amit kinéztél, az ma is egy viszonylag gyenge/alap konfig. Ez 1-2 év múlva, amikor egyre többminden fog több procimagra készülni, teljesen biztos hogy lassulni fog. Sőt, az SSD hiánya és a kevés ram miatt már most is viszonylag lassú.

1 Like

Rendben, köszönöm!

Szia!
Előttem már a többiek leírták a dolgokat.
Én prociból mindenképp 2600-at vennék ami 6 mag 12 szál, szerintem azzal egy jó ideig nem lesz gondod, míg a 4 mag 4 szál könnyen elavult lehet…és rendben van, hogy az általad leírt címeket viszi, de én még azt is el tudnám képzelni, hogy 5 év múlva böngészéshez is karcsú legyen. Egy 20-assal drágább csak a 6 magos és ha levonod a processzorhűtő árát (mivel jó a gyári is) már csak 12 ezer a különbség.
Tápból mehetne egy picit minőségibb, pl Cooler Master MWE Gold 550W, memóriából pedig 2*4 Gb 3000Mhz, es, ami pl a Build ajánlóban van a Starter és Starter plus gépnél tökéletes. Fontos a 2 db memória modul, mert így működnek Dual Channelben, jóval több FPS-t kapva. Esetleges későbbi memória bővítésnél eladod majd veszel 2db 8Gb-osat kitben.
RX 580 is van már 70 ezer Ft körül ha esetleg beleférne… így is még 192 ezer Ft körül lenne csak a teljes gép.

Nyilván anyagi korlátok miatt az SSD nem fért bele, de azt anyagi veszteség nélkül könnyedén tudsz utólag venni, ahogy processzor hűtőt is, ha fontos, hogy ̶v̶i̶l̶á̶g̶í̶t̶s̶o̶n̶ (jobban hűtsön).

Igazából a 4 szál már ma is elavult, pont napokban jött egy jó teszt, érdemes megnézni:

Köszönöm válaszaitokat! Valójában a hűtőt csak azért raktam bele mert nem voltam biztos benne, hogy az alap az elég jó-e… A videót pedig feltétlen meg fogom nézni! Köszönöm szépen! Egyébként most egy másik konfig is benne van a pakliban ha a proci egy i5-9600k lenne és míg nem tudok venni egy normális vga-t addig elvagyok én az uhd-val is az is viszi a world of warcraftot vagy hasonlókat. Nekem addig bőven elég lenne míg nem tudok venni valami erős vidikarit. Vagy nem jó ötlet?

Az a kérdés hogy mennyi időn belül tudnál venni valami normális videokártyát. Ha mondjuk fél év múlva, akkor nem vennék most gépet, addigra kijön a Ryzen 3xxx széria ami jónak ígérkezik. Sok értelme alkatrészenként gépet venni, ha sok idő telik el a különböző részek beszerzése között, nincs, mert minden csak avul addig is, mire összeáll, lehet jobb gépet kapnál ha egy időben vennéd.

1 Like

Ha nagyon őszinte akarok lenni, idén már 6/6-os procit sem vennék feltétlenül. A 9600K + valami normális cooler ára meg kb egy 2600 + 570/580 4G apróról, amivel meg aktuálisan akár el is indíthatsz egy két játékot.

Akkor amondóak vagytok, hogy inkább várjak míg gyűlik még pénz a gépre és később dobjak össze egyet?

Ha ilyen hosszú távra szeretnél gépet építeni, igen.

1 Like