Sziasztok szeretnék egy kis segítséget kérni,jó ez a konfig?

Ezt irtam feljebb hogy minimum 300W-os rendszertápot kér…ugyanazt az oldalt nézzük, szóval tök mindegy…
tudom hogy a pci 75W-ot ad maximum, azt nem tudtam hogy nincs rajta az a 6 lábas tápcsati

én se vagyok szaki benne, csak azokat az oldalakat olvasom mint bárki más, elvileg elég a 300W, én minimum egy 450-500W-ott tennék oda, azzal sose lesz baj

Egyébként az nem az lenne ott? :stuck_out_tongue:

úgy is irtam be hogy 1050ti power port és tessék

De szerintem igen :grin:

Igen, az egész rendszernek. + Ezeket a legdurvább cpu+ legkakibb tápokkal számolják(amik le se adják azt amik rájuk van írva)
Ennek a rendszernek ,akkor lenne érdemes nagyobb tápot venni ,ha számolunk a jővőbeli fejlesztésekkel+ esetleg nincs meg olyan csati ,ami kéne.

Képhez:
Az az OC miatt van ott, maximum +10-20w.(és az szerintem nem is a fentebb említett model)

1 Like

Egyébként teljesen felesleges itt a Wattokon harcolni, ha veszel egy 450-500w-os tápot akkor semmi probléma nem lesz.

Akkor szerintem maradok az 500W-nál mert valószínű hogy majd akarom fejleszteni.
Még csak annyit akarok kérdezni hogy szerintetek milyen gyártótól vegyek tápot?

Zalman, Corsair, Be quiet!..ezekről jót hallottam.
Én saját tapasztalatom szerint az Energon-t is ajánlom…

ha lehet olyat válasz ami jó hatásfokú (adott teljesitmény mellett kevesebb villanyszámla)
néhol találsz olyat hogy bronze, szilver…ezek ilyen besorolások.

egyébként itt a fórumon biztos van ilyen topic keress rá.

Köszi :slight_smile:

Kis millió ilyen topic vagy komment van, hogy milyen tápot érdemes/kell/ajánlott venni. De azért ide is leírom, hogy az fsp, a seasonic, és a be quiet! háza táján érdemes nézelődni szerintem. :slight_smile:
(micsoda hozzászólások voltak ebben a topikban, hajam eldobtam… :joy:)

2 Likes

@vmarci17 Köszi
igen én is meglepődtem hogy egy kérdésre ennyi ember idejött és mondta a saját véleményét,gondoltam hogy nem csak 1-2 mondat lesz,de azért arra se számítottam hogy kb 1 óráig itt fogunk tárgyalni egymással. Végülis ezért szeretek ennek a közösségnek a tagja lenni,mert itt mindenki segítőkész. :slight_smile:
És még egyszer mindenkinek köszi aki segített! :+1:

2 Likes

@gambleneverdie ember 450 wattos tápt használok g4560-al és egy rx470-el ne beszélj már hülyeségeket :smiley:

Hm, hát öhm, voltak itt viharok a topikban :slight_smile:

Amúgy, nem akarok belekeverni jobban, de pl egy Pentium G4560-hoz minek külön CPU hűtő? Van hozzá gyári, az elvileg elég kéne legyen, amire ez a gép alkalmas (2 magos, tuningolni nem lehet) szerintem, de nyilván minél hűvösebb, annál jobb :slight_smile:
A proci meg a ventilátor együtt így már 32k, annyiból kapsz egy Ryzen 3 1200-at (4mag), gyári hűtővel, ami tuningolható (ugyanúgy 3,5 GHz-re, mint a Pentium) egy ugyanennyibe kerülő b350-es lapban.

A táp szerintem is legyen nyugodtan 450-500-as (Corsair/FSP/BeQuiet!), maximum marad egy kis tartalék. Az OC-s verziós Gigabyte 1050Ti valóban tápcsatlakozós, de sokkal többet nem hiszem, hogy enne, max ha OC-zed. (A 300W-ot a rendszer ellátásához javasolják a kártyát is beleértve, az nem csak a kártyához kell)

2 Likes

Az a vicces, hogy majdnem elfajultak az indulatok… Pedig 150-200wattról volt szó… Xd amit egy félreértéssel indítottam…
Egyébként miután szembesültem azzal hogy elnéztem a procit, én nem azt mondom hogy nem megy el 450Watton, azt se hogy a 300 nem lenne elég… Én azt mondtam hogy vesz egy 500W-os tápot és semmi gondja nem lesz… Kicsit túlméretezi a tápot… Azzal még a villanyszámla se lesz magas… És mindenki boldog.
Persze mindennek ki lehet számolni a teljesítményét, ennyi erővel nem kellene ezek miatt topicot nyitni, csak az emberek lusták és inkább megkérdezik… Amivel nincs is semmi baj. Ha nekem azt mondják hogy 300W-al elmegy mert neki is úgy van a config… Nem fogom azt mondani hogy hülyeség… Hisz neki úgy megy… Csak én úgy vagyok vele, meg igazából mindennel így vagyok az életben, hogy ha van valami amihez ez kell, akkor nem annyit szerzek ami elég hanem egy kicsivel többet…
Úgymond szeretem túlméretezni a dolgokat… És sose volt semmivel bajom.

Egyébként itt van egy tök jó calculator… Ide beirod a hardvereket, meg az egyéb kiegészítőket… Majd kiszamolja neked a tápellátást…kb 280-300W-körüli értéket fogsz kapni amihez rögtön ajánl neked egy 500W-os tápot…

Kezeljük fentartással, a 8 wattos atomra ír 121 watott , és ahhoz is ajánl egy 500 wattos tápot.

Köszi a tippet szerintem megfogadom,csak azt szeretném megkérdezni hogy a Ryzen 3 1200-nál azt írja hogy a foglalata: AM4 ez akkor jó lesz ehezz az alaplaphoz is? vagy akkor abból is mást keressek?
És még annyit hogy hallottam olyat hogy az Amd nagyon túlmelegszik ezt a gyári hűtőjével ki fogom tudni küszöbölni?
Ja és @gambleneverdie köszi az oldalt :wink:
És egy ideig ez lesz az utolsó kommentem mert túlléptem valamilyen határt szóval majd holnap fogok rá nézni legközelebb hogy majd tudjak válaszolni is.

1 Like

Elfajulásról szó nincs, én eleve azt írtam, hogy egy 400-500W közötti tápot nézzen, amivel spórolhat is egy kis pénzt + kap egy jobb minőségű tápot.

A 300W egy elméleti dolog volt @fewq001 -tól , egyébként 400W alatt rohamosan csökken a táp-választék, az ma már a média PC/file server kategória.

A 1050-nél is a 300W nem a GPU-ra vonatkozik, hanem egy átlagos köré épített gép esetében a tápegység méretezésére ad egy irányadó számot. Ez alá nem érdemes amúgy se menni, mert ilyen szinten már figyelni kell a táp egyes kimenetein leadott áramerősségre stb, onnan kezd bonyolódni a dolog, ide lényegtelen téma.

Én csak azt kérem, hogy ha már tanácsot adunk egymásnak, egy picit alaposabban figyeljünk a részletekre.

1 Like

Szia! Igen a R3 1200 hoz már am4-es alaplap kell.
Az új amd procik már nem melegszenek túl, van tapasztalatom az 1200-sal, és nem melegszik, nyugodt szívvel ajánlom.

1 Like

Ez már nem az az AMD, ami “befűti a szobát”. Nekem legalábbis az 1500x játék alatt se ment 50fok fölé, mikor néztem.
Igen, más alaplap kell Ryzen alá, írtam is, hogy B350 : ASRock AB350M pro4 / Gigabyte AB350M Gaming 3 / ASUS Prime B350 plus.
Mellé egy Corsair Vengeance LPX 3000MHz 8GB (2x4) mehetne, kb 2-3000-el drágább talán.

Na, de ha jól belegondolok, hosszasan ki lett beszélve itt a téma, a kedélyek megnyugodtak, és végül az van, hogy leírtam a Build ajánlóból a Budget Plus gépet, szóval nem hiába van az ott, tessék megnézni :slight_smile:

2 Likes