Tablet: Ipad Pro 11" (2018) Wifi, 256Gb vagy Samsung Galaxy Tab S6


#1

Sziasztok és szép napot mindenkinek!

Ahogy a cím is mutatja, enyhe döntésképtelenségben szenvedem most.
Előzményként le írom nektek hogy mobil terén mindig is samsungot használtam amivel semmi problémám nem volt (jelenleg is egy s10+ van) tabletben viszont mindig is Ipad-m volt.
Jelenleg egy 2017-es Ipad Pro 12.9- et használok amit imádok a mai napig.
Viszont most Öcsém szemet vettet a tabletre és kisírta hogy megkapja tőlem, mivel általános célra használtam, többek között jegyzetelés, dokumentumok javítása, ellenőrzése, nyomtatása (ami miatt imádom is az apple pencil-t) és e-mellet elég sokat is szoktam játszani rajta és videókat böngészgetni.
Eddig kétség nélkül a 120 Hz-es folyékonyan, akadás mentesen gördülő kijelző volt a nagy szerelem.
Mindenféle képen kisebb kijelzőt szeretnék a hordozhatóság miatt, mivel ez a 12.9 sokszor tényleg nagy helyet foglalt. Szóval itt van a Pro 11" 256gb és szemben vele a Tab s6.
Azért is gondolkoztam el most a Samsung új készülékén mert a szuper amoled tényleg egy hatalmas gyöngyszem, (bár tudomásom szerit jelenleg ez “csak” 60Hz-re képes) tetszik nagyon ez a Dex üzem mód ami tévére kötve biztosan látványos lehet, viszont félek a hardvertől.
Nem a kamera érdekel sem a súly, főleg nem a kinézet vagy esetlegesen az ár (bár laikusoknak biztos fura hogy a 128 gb-os Tab s6-t tollal és tokkal 800 euróért eltudom hozni, viszont a 256 Gb -os Ipad 11" Csupaszon 960 euró,bár tény hogy biztosan erősebb…).
Szóval a kérdésem az hogy ha azokat a szempontokat vesszük figyelembe amiket le írtam : Kijelző, kompatibilitás, játék, és akkumulátor üzemidő… Stb akkor vajon melyik lenne jó választás minimum 2 évre?
Tudom hogy még túl sokat nem tudni a Tab S6-ról de ez az első tab ami felkeltette a figyelmem… (Tab s4 és Tab S5e meg sem közelítette az Ipad pro-t amit élőben próbálgathattam végig.)

Remélem nem keltek ezzel vitát hiszen ahogyan írtam is az elején, nálam android Ios egyaránt megfér.

Válaszaitokat előre is nagyon szépen köszönöm.
Legyen szép délutánotok.


#2

Próbáld majd ki mind a kettőt és vedd azt, amelyik jobban tetszik. :smiley:
Mi nem dönthetünk helyetted.


#3

Nem is a döntés, csak is a vélemény. :smiley: Mivel kíváncsi vagyok hogy kinek mi a meglátása.


#4

Szia!
Egy ideje már én is pont ez a 2 között agyalok,és arra jutottam eddig,hogy bár a tab S6 sokkal jobb lett,mint az elődei,plusz az hogy ezen úgy is tudsz dexet futtatni,hogy nem kell külön dokkoló,meg külső megjelenítő (bár a billentyűzetet meg kell hozzá venned azt hiszem) az mindenképp nagyon pozitív.
Minden attól függ,hogy ki milyen célra használná az adott eszközt.
A fent leírtak alapján én azt mondanám ezekre a Tab S6 is biztosan képes,sőt Dex módba még szuper kényelmes is. Ha olyan S Pent kapott,mint a note széria,akkor nagy baj nem lehet vele,de szerintem az Apple pencil még így is jobb (nekem a kialakítása is szimpatikusabb).
Kijelző: Az Apple ebben kissé le van maradva. Bár csúnyának azért nem nevezhető így sem,de azért mégse egy OLED. Ebben biztosan a Tab S6 a nyerő
Kompatibilitás: Ez alatt ha azt érted,hogy tudsz-e külső meghajtót,egeret,kijelzőt,stb csatlakoztatni hozzá,akkor ebben jelen pillben még az iPad Pro igencsak lebőgne. Viszont a hamarosan megjelenő végleges iPadOS 13-ban ez teljesen megváltozik,és minden lehetséges lesz.
Játék: Ezzel egyiken se lesz gond,bár azt nem tudom,hogy PS/Xbox kontrollert tudsz-e csatlakoztatni a Tab S6-hoz,de iPadOS 13-al iPad Pro-n ez is lehetséges lesz.
Akku üzemidő: Na erre nem tudom a választ,de szerintem ebben egyiknek se kell szégyenkeznie.
Ami biztosan előnye az Applenek,hogy még 5 év után is lehet megkapod a legújabb frissítéseket,addig a Samsungnál 2 max 3 év után már nem biztos.

Összességében szerintem a Tab S6 egy jóra sikerült tablet lett,ami a beépített Dex mód miatt egy szinttel feljebb lesz,mint a többi tablet,de ahhoz nincs elég ereje,hogy komplexebb dolgokra tudd használni.
Ezzel szemben az iPad Pro egy tablet méretű atomerőmű. Már csak az elmond mindent az erejéről,hogy tudsz rajta minden gond nélkül 4k 60fps videót vágni.
Az iPadOS 13-al pedig egy olyan szintre emelkedik,amivel már bőven túl tud lépni egy sima tableten.

Lehet már ma,de legkésőbb év végéig biztosan jönnek a frissített iPad Pro-k,amik lehet jobb kijelzőt is kapnak,szóval érdemes ezt is számításba venni.


#5