Tablet vásárlás 2019-ben

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Tabletet szeretnék magamnak venni az asztali mellé, hogyha nem vagyok otthon akkor legyen mit cipelnem és tudjak filmezni, sorozatozni netezni, pdfet olvasni, esetleg játszani.
Nézegettem a SAMSUNG GALAXY S5E-t de azt kicsit sokallom egy tabletért, tény hogy nem rossz hardver, de ha lehet kicsivel gyengébb opciót jobb áron akkor inkább arra repülnék rá.
Amit még néztem az a SAMSUNG GALAXY TAB A10.1 (2019)-et is illetve a HUAWEI MEDIAPAD M5 LITE 10.1-et is. Mit gondoltok van létjogosultsága a huaweiinek vagy a folyamatos para miatt nem éri meg most megvenni. Egyébként nyitott vagyok minden más féle termékre is, de az occó kici kínai csodákat kihagynám.
Ami az anyagiakat illeti, örülnék ha ilyen 70-80 körül megállna max, persze ha érvekkel győznek meg hogy 100-170 körül is megéir megvenni a samsungokat akkor lehet az lesz, de mindenesetre tanácsra szorulok, mert nem vagyok képben a tabletek közt.
Előre is köszi mindnekinek a tanácsokat.

Én tabletből csak iPad-et vennék, szerintem egyszerűen sokkal jobb minőség mit amit a kategóriájában adnak, az aksikezelése is jobb mint az Androidos taboknak (mondom ezt úgy, hogy telóból meg sosem fennék iPhonet…)

Én a munkám miatt elég sok tablettel dolgoztam, mindenféle Samsung Galaxy Tab-bal, olcsótól a drágáig, valami régebbi Huawei-el (erre már nem emlékszem), Lenovo Yoga Tabbal stb. iPad-ekból pedig iPad mini 3-4, normál iPadek, iPad Prok. Az iPad 2018-ből most 100 alatt van már a 32 gigás verzió, én biztos hogy arra neveznék be (vagy nagyobb tárhelyesre, te tudod mennyi kell), amire neked kell, jó sokáig elég lesz még.

Ha viszont ragaszkodsz a droidhoz, akkor én a samsungot venném.

2 Likes

Én is az Ipadot mondanám.
Volt régen nekem is Samsung Tabom, de nyeh…

1 Like

Az a bajom az Ipaddel, hogy minden cuccom Google cloudban van, driveot használom ezerrel, van hozzá plusz tárhelyem, gfotók, minden szar. Igazából emiatt vagyok az androidos tab mellett.
És most jön a hülye kérdés mert soha nem volt iosem csak egy hónapra próbáltam telefonban, amíg cégtől kaptam munkához, de a telefont utáltam. Viszont tabot soha nem használtam, de otda lehet felrakni googleös appokat? Vagy át kellene szokni az ios appokra? Im a noob sorry

Ugyan úgy le tudsz tölteni rá Google Drive-ot is.

1 Like

Persze, felrakod rá a google appokat az App store-ból, és ugyan úgy működik mint doridon. Csak nincs előre felinstallálva.

A samsung Galaxy tab s6 nem ér fel az ipad-hez? @meteoric87

Az teljesen biztos hogy nem a 100.000-es kategória lesz, inkább ennek a 2-3 szorosa, ergo lényegtelen.

Annak a versenytársa sem az iPad lesz, hanem az iPad Pro.

Mivel még meg sem jelent, 0 teszt van róla, próbálni nyilván nem próbáltam, így nem tudok róla nyilatkozni.

1 Like

Viszonylag gyakran kerül a kezembe mindenféle tablet igy samsung es ipad is szinte a teljes paletaról és egyezik a vélemenyem az elöttem irotakkal: az ipadek azok amik tökéletesen alkalamasak arra amire ezeket a cuccokat gyártották, nagyon jól bírják a strapát.
Ha nem ragaszkodsz az androidhoz érdemes tenni velük egy próbát.
Mondom ezt ugy hogy minden cuccom androidos és samsung :slight_smile: