Tanács config-hoz (AMD vagy Intel)

helló mindenki
Aki esetleg jobban ért hozzá nálam az segíthetne ha tud

Döntés előtt vagyok. Lecserélném a gépem egy újabbra.
Most amd configom van ( fx6300; gtx 950; gigabyte 970A-DS3p; 2x4 ddr3).
Ami valljuk be nem erős, sose volt az de engem teljes mértékben kiszolgál. Meg vagyok vele elégedve.
Netezni, sorozatozni és gamelni használom márha van időm.
De most úgy alakult hogy van rá keret és szándék hogy újítsak.
Nem tudom amd vagy intel felé menjek. ryzen 5 3600 körül gondolkodom.
Főleg a gamek miatt vagyok bajban nagyjából a 70–80% stratégia és szimúlációs/maneger és ezek hol erősen hol kevésbé erősen modolt változatai.

Pár cím a teljesség igénye nélkül: star trek armada2; total war medieval 2; Sid Meier’s Civilization VI; Heroes of Might and Magic III; x3 albion prelude; city skyline; mount and blade széria; age of empires 2; Pharaoh; Endless space; Crusader Kings II; Europa Universalis IV; simutrans

És néha egy egy multi game a haverokkal.: Lord of the rings online; Path of Exile; esetleg egy kis wot.

válaszokat előre is köszönőm.

Szia

Ezekhez a játékokhoz kb mindegy, mindkét gyártó modern procijai simán elviszik őket, az FX-hez képest minden hatalmas ugrás lesz. Úgyhogy irány a build ajánló, és válaszd a keretednek megfelelő buildet, amelyik szimpatikus / amelyiket éppen olcsóbban tudod beszerezni.

1 Like

Én maradnék AMD fronton és ne 3600 at nézz hanem ryzen 5 5600 at nem sokkal drágább viszont erősebb eléggé jól sikerült kis proci .

1 Like

Hát nem voltam teljen képben hogy menyire is sza… a hyelyzet vidikari szinten ( persze halottam híreket de gondoltam csak túlzás).
Ma délutánomat neki adtam hogy a boltokat átnyálazzam. Vagy nincs olyan ami kéne vagy horror áron (borzalmas). Még a hardverapron is elidőztem, pedig ódzkodom a használt dolgoktól. (az én gtx 950-met 40e ért láttam fen vicc).
Szóval miután emésztettem a dolgot két lehetőségre gondoltam márha ezeknek van értelme.
Mivel 250e nem vagyok hajlandó többet rászánni (amennyi időm van jelenleg gamelni még ez is sok).
Nyárvégén már több időm lesz addig marad ez a kártya vagy egy 5600g procit veszek.

Lehet hülyeség. de egy kicsivel erősebb kártya meg nem éri meg szerintem. Majd ha megint lesz felesleges dodo akkor kap egy jó kártyát.

Inkább maradjon a kártya és a sima 5600 vagy 5600x mert az 5600G kb a 3600 szinten van teljesítményben.

4 Likes

Intel i5-12400 ről mi a vélemény ?
Haverom azt mondta hogy 5600 helyet ez jobb árérték arányú szerinte
Vagy még nem kiforrott elégé?

Nem rossz proci , kb egy 10e olcsóbb az 5600 tól . Viszont nehezebb rá hűtőt találni a foglalat miatt , persze később ez javulni fog (ja igen gyári hűtő használatára remélen nem is gondoltál ) . Viszont itt jön az hogy habár az intel proci olcsóbb viszont az AMD procihoz meg az alaplap olcsóbb .

Számomra ezért nem túl biztató az intel oldal meg az a felfogás se de egyébként nem a kedved akarom elvenni tőle szóval az is jó proci .

2 Likes

Értem köszönöm

A hűtő amúgy mind 1 mert az 5600 hoz is kellesz majd egy új mert a mostani nem jó sajnos,
szóval amit nyerek a kártyán elviszi a lap.
De ha azt nézük lehet időtállóbb? Mert kb 4-5 évig megint nem hiszem hogy fogok porcit váltani. És ha ne agy isten a lap még használható lenne akkor is az nem lenne rossz. (de ez valszeg ez csak vágyálom).

Hát pont azért írtam hogy nem mind 1 a hűtő mert az intelre nehezen kapni (kisebb a választék ) mert teljesen új fogalat . Szemben az AMD vel amire van választék bőven. Egyébként mind 2 proci teljesen jó egy jódarabig elég lesz .

1 Like

Hasonló teljesítményű procik, tehát kb pontosan ugyan annyira időtállóak.

nekem sikerült 12400f-re váltani, igen picit drágább a lap. hűtőből meg az artic freezer i35 rgb ment rá mert kb az volt majdnem az egyedüli(1-2 kivétellel) ami volt polcon és nem kellett a gyártótól utólagos keretet kunyerálni.