Tanács számítógép vásárláshoz. 240-250k

Sziasztok!

Szeretnék kis tanácsot kérni, hogy milyen PC-t érdemes vennem. A történet a következő, nyári munkából sikerült összesporoljak. 320k forintot. Régóta nem volt már rendes számítógépem és gondoltam, nekem ez megérné, ha vennék egy fasza gamer pc-t amivel el tudnék lenni, végre élvezhetném a játékokat full grafikán, fix fps-sel, amivel a jövőben is ellennék. Nézegettem a komplett összerakott gépeket. Amit kiszurtam: http://radium.hu/radiumpc/radium-thunder-gt.html

Ezen agyalok. Tudom, hogy a táp az lehetne jobb, ez nekem is szemet szúrt. De, a videókártya amin nem vagyok biztos. Dob rajta 15ezret, mert választhatom a 6GB-os verziót és tudom, hogy hosszútávon az lenne a mérvadó. De néztem teszteket ezzel a konfiggal és benchmarkokmat és nem sokkal van lemaradva a 1060 3GB a 6GB-s verziónál és sok helyen írták, hogy azért eléggé meggyőző és mindenki sokkal rosszabb eredményre számított. Azzal is tisztában vagyok, hogy ha magam összerakom a gépet akkor jobban járnék, mert én választhatom bele az alkatrészeket. Csakhogy én nem bízok annyira magamban, valamilyen szinten értek hozzá, de szeretem, ha segítenek benne és nekem az túl pöcsölős és türelmetlen vagyok hozzá.
Tervezek hozzá venni, jó árban valami jo kis monitort is, mivel a régi gépem olyan ősi, hogy nem egy HD monitor. :smiley: Szóval arra is be kéne ruházzak. Szeretnék még a maradék pémnzből ruházkodni stb egyetem előtt. Ezt biztos mindenki érti. Habár, én dolgozni fogok suli mellett mert csusztam és két tárgyam lesz szóval az anyagiaktól annyira nem parázok. De nem is szeretném az egészet erre költeni. Szeretnék a lehető leggazdaságosabban kijönni úgy, hogy minden amit elképzeltem meg van.

Végére: Szeretnék néha streamelni ami megint csak az AMD procinak előnyös, és nem tudom, hogy ez a generációs i5 elég lenne-e hozzá.

Előre is köszönöm a segítséget. :wink:

Buildek
A Mainstream tökéletes lenne neked.
(esetleg , ha házat leviszed egy 10 ezresre, akkor még kijön az r5 1500x is.)

Szia! Ha GTX 1060-as modellt szeretnél, hosszútávon jobban megéri a 6GB-os verzió (személyes meglátás :D). Főleg hogyha valamilyen “más gyártótól” veszed, gondolok itt az Asus, MSI, Gigabyte, stb. -ra.
Szerintem jobban megéri nem előre összerakott gépet venni, mivel (nem sokat), de spórolhatsz rajta valamennyit. Biztos van olyan ismerősöd, barátod aki tud segíteni összerakni.
VISZONT! Ha úgy döntesz hogy nem előre összerakottat veszel, akkor mindenképpen moduláris tápot vegyél(Tapasztalat :smiley: )
Ha streamelni is szeretnél akkor AMD Ryzent szériát tudom ajánlani.

Remélem tudtam segíteni!

Szia :smiley:
Mindenképp került az előre összeállított gépeket!
PCX-en, Bluechipen, Iponon összerakják neked, de olyat is hallottam, ha minden alkatrészt a Compkerből rendelsz, akkor ha kéred ott is összerakják, de ez biztos információ.
@lengyelb által küldött linken megtalálhatod a számodra ideális gépet, R5 1500x-et ajánlom. :smiley: