Tanácsra lenne szükségem!

Sziasztok!!

Szeretnék tanácsot kérni tőletek! Szóval össze raktam egy gépet és olyan problémám van vele hogy az Alaplap E-ATX és a ház amit vettem ATX… Beleraktam 6 csavart és kialakult egy kisebb feszültség benne (Hajlás) ezzel azt szeretném tudni nem-e jelent nagy gondot a későbbiekben??!

A válaszokat előre is köszönöm! :slight_smile:

[

Semmiképp nem egészséges, idővel jelenthet gondot.

Ha nem bojgatod sokat akkor különösebb gondod nem lessz vele… és nem te vagy az első vagy az egyetlen aki EZT az alaplapot egy Corsair 460X-be rakta és úgy haszlálja…ugyhogy relax… Az más tészta, hogy attól még mindíg nem szerencsés rossz házat venni a MB-hoz…több utánnajárást javasolnék a következő buildhez :slight_smile: (és soha ne hidd el amit az Amazon ír a MB-méretekről XD)

Vagy ha nem félsz egy kis fúrástól mivel az 460X ilyen szép egyterű ház megtoldhatod pár extra jukkal a megfelelő pozíciókba az EATX-nek.

Probald ugy megcsinalni hogy egyenkent kiszeded es megnezed hogy melyik helyen okozza es azt ha at tudod tenni egy masikba akkor tedd at ha nem akkor hagyd ki es a problema megoldva

A hőhatásoktól a nyáklap a felületi feszültségtől szerintem megrepedhet és megszakadnak az áramkörök!
szerintem egy kis fórival arrébb tenni, megnagyobbítani a a foglalat lyukait… én ezt tenném!

Évekig dolgoztam SMT-n és debugon…hidd el ha kettéhajtod a lapot akkor sem lessz semmi baja a legtöbb breadboard-on a pathway-eknek…

Én meg visszaküldeném a házat, visszakapnám a pénzt, és vennék egy rendes eatx-eset :smiley:

1 kedvelés

:slight_smile: az se rossz megoldás SŐT

Vagy akár az MoBo-t is :slight_smile: kicserélni egy normális ATX-esre… valamiért az Asus még mindíg erölteti az EATX-et…csak egy normálisan kinéző Case nincs hozzá a piacon…(nah jó talán 3 ami jól is néz ki és nem akar az ember NAGYON Gamer kinézetü buildet)

Na hát igen… egyébként a ház corsair 570X ha a házra furnék pár lyukat és levenném a kábelvezető gumikat az megoldás lenne?! :slight_smile: Nem nagyon szeretném lecserélni a mert nézegettem EATX házakat és nem nagyon tetszettek megmondom a frankót ami jól nézett ki azt eléggé drágának tartom :slight_smile: 100 ezerért… Egyébként a Jani is így járt ahogy láttam a videót és nekik is alakult ki egy kis feszültség nem tudom meg-e oldották azóta a problémát vagy úgy hagyták :smiley:

azt hiszem úgy oldották meg, h nem húzták meg a csavarokat olyan nagyon!

Én sem húztam meg nagyon őket de a végén van egy kis Hajlás nem nagyon lehet észrevenni amúgy :slight_smile:

Jah tényleg…nincs végig lent a PSU cover…:slight_smile: ez a két ház ebből a nézetből elég hasonló. Amugy a gumikat ki se nagyon kéne venned ha tudsz rá pár jukat fúrni jó helyekre akkor megoldaná a gondod… De én akkor is fenttartom, hogy semmi baja nem lessz ígysem ha csak nem buherálod napi szinten meg nem cserélgetsz videokarit hetente. :slight_smile:

Neeem semmiképp most a héten megjön bele a VGA és utánna nem nyúlok bele többet :smiley: sajnos így sem úgy alakult ahogy terveztem felülre szerettem volna a kraken x62-öt csak nem fért be így előre raktam… gépházat nem szeretnék cserélni ez a favorit :grin:

Amiatt ne aggódj ha elől van a radiátor úgy a leg optimálisabb a hűtés, így mindig a “friss” levegőt tolja át rajta nem a meleget ami a CPU/GPU felől száll fel… (én azért raktam át előre) a belső átlag hőmérsékletet viszont így csak max 1-1,5 fokkal nö eli összességében.

Ennek örülök!! :slight_smile: Előre 3 120-ast szerettem volna így 2 140-es sikerült :smiley:

Nálam az X52 is elég…és így használhattam ehez is a Noctua NF-F12-es ventiket amik már megvoltak…

1 kedvelés

Gyönyörű vas, gratulálok hozzá! #masterrace #RGBaszogep
Szerintem nem lesz vele baj, legalábbis ezek a lapok már szinte golyóállóak… Acél/alumínium backplate, frontplate stb. azok nem nagyon engedik, hogy túlságosan meghajoljon. Viszont arra figyelj, ha megjön a videókari, akkor ha bepattintod, becsavarozod és nagyon húzza a lapot kifelé/lefelé (sajnos nehéz kártyák esetén előfordul, úgy nevezik hogy “GPU/VGA sag” ), akkor érdemes gyártani alá valami kis tartót, hogy ne húzza a PCIe ajzatot, és vele együtt a lapot.

1 kedvelés

Erősítést kapnak a PCIE slot-ok minden rendesebb közép/felső kategóriás MB-n manapság… Ha nekem a Gigabyte Z170X-Gaming G1-be nem ereszkedik meg az Aorus GTX1080Ti Xtreme (phedig van súja basszuskulcs) akkor ebbe se fog akármi is kerül bele…:slight_smile:

Úgy áll mint Katiba…meg nem ereszkedik egy mm-ert se.

Köszönöm!! Igen kaptam hozzá merevítőt ha esetleg az lenne… szerintem sem lesz vele gond minden ki fog derülni de ha kész lesz töltök fel egy képet hogy milyen lett :slight_smile: elég masszív lapnak látszik:D