Táp gondok


#1

Üdv
A mai nap vettem egy fsp hydro GE 650w-os tápot mivel sokan ajánlották. Viszont van egy olyan probléma hogy ahol a videokártyába bevan dugva a kábel teljesen random bevillan egy fehér led. Előző tápomnál nem csinált ilyet. Mi lehet a gondja?


#2

Nincs a manualban leírva mit jelez a led?


#3

Átnéztem a videókártya kézikönyvet(Aorus rx580) de nem találtam róla semmit, bár az angol tudásom nem valami perfect azt hozzá kell tenni


#4

A táp leírásában nézd meg… :smiley:


#5

Amit én ezzel kapcsolatban találtam, azt írja, hogy a led “smart power led indicator”. Aszerint ha minden oké, nem ég. Ha ég, akkor a tápkábel nincs csatlakoztatva, ha pedig villog, akkor abnormális az energiaellátás.

Amit a helyedben kipróbálnék az az, hogy próbáld meg a tápon másik 8 pines cstlakozóba dugni, és próbáld meg más kábellel is, ha ez nem megy. Ha marad a hiba, ki kell próbálni másik gépben is a kártyát. Ha ott nem produkálja a hibát, akkor a hiba a táppal kell legyen.


#6

Próbáltam ezeket és nem hatott, viszont azaz érdekes hogy ha játszok vagy valami komolyabb terhelést kap a kártya akkor egyáltalán nem villog. Stressz teszt alatt is 20percig néztem és egy darab villogást sem produkált.


#7

Az alapján amir írsz, nekem úgy fest, hogy a led egyszer-egyszer bevillan… Vagy amikor bevillan akkor esetleg pislant is párat? Mindenképp valami energiaellátási/ingadozási gondot/szituációt jelez. Kéne valami progi (na ez az amiben én nem fogok neked tudni segíteni), amivel tudnál esetleg hosszabb monitozárást is csinálni pl. játék alatt, és figyelni, hogy amikor ezek a villanások vannak, az jár-e mellékesen valami fps spike-kal, hirtelen droppal.

szerk.: jaj most fogtam fel mit írtál, hogy terhelés alatt minden oké… bocsi, nagyon reggel van…


#8

Egy olyan 5-10 percenként pislant egy párat de böngészés közben semmilyen akadást nem tapasztalok.De azért attól félek kicsit hogy neme baja lehet tőle a kártyámnak.


#9

Szerintem ezen kár stresszelni. Ha nem tapasztalsz használat közben semmi anomáliát, akkor szimplán a maga a mérőhíd hülyesége miatt van hogy pislog a csoda LED…

Legtöbb modern GPU-nak több órajel szintje van. Böngészés közben lehet reklám, hardver gyorsított videótartalom miatt felugril az órajel egy pillanatra, amivel több delejt húz a kártya tápcsatlakozóból…

Arra mondjuk nem árt ügyelni hogy a tápcsati rendesen be legyen dugva, mindkét végén.


#10

Ha semmit sem csinálok, konkrétan csak lesem az asztalon a háttérképet még úgy is bevillan néha.
Elég gyalázatos hogy azért vettem új tápot mert nagyobb biztonságban akartam tudni a gépemet és erre bizonytalanabb lettem mint voltam…


#11

Egy táp nem attól lesz rossz, mert egy kb. 20 centes mérőhíd a videókártyán fütyin működik, de ahogy érzed. Ha nem szimpi elállsz a vásárlástól és visszaküldöd, kicseréled más típusra.


#12

Kiszedtem a gépből visszaraktam a jó öreg chieftec smart 600-am és semmi villogás. Ezt az fsp-t meg küldöm vissza a feladónak reggel. Helyette pedig tudna mondani valaki egy olyan tápot 30ezer körül amivel nem lesznek ilyen bajaim?


#13

Seasonic Focus Plus széria, ALZA-tól mondjuk ott megadják a 10év gyári garit hozzá.


#14

Igazság szerint ezzel se kéne legyenek ilyen bajaid… :slight_smile:


#15

EVGA-t ajánlom nekem az evga táp tökéletessen bevalt. (650 w) OC vel is stabilan adja a cuccot :smile:


#16

Seasonicnek elég jól hangzik az a 10 év garanciája. Az Evgára ezzel szemben csak 2-t ad az alza. Szóval valszeg az előbbi mellett fogok dönteni. köszönöm mindenkinek a sok segítséget c:


#17

Ja, de az gyártói garancia, nem a bolt adja. A gyártói garancia érvényesítésével meg inkább hadd ne mondjam mennyi kín van. Az összes Gold táp kb gond nélkül megy 10 évnél többet is.
Én jelenleg az Evga 650GQ -t tudom ajánlani, vagy Supernova G3 650. Vagy amit @sutyomatic is írt a seasonicok.


#18

Ha már g3, akkor super flower leadex ii gold. Olcsóbb és ezen alapszik a g3 ha jól rémlik. Vagy 35 körül már bequite is szóba jöhet. Én igyekeztem a 25-30k között maradni. :slight_smile:


#19

@ultrakun zárhatom a bejegyzést?


#20

Igen, nyugodtan