TheVR Fórum

Tápegység probléma?

Sziasztok! Kb egy hete van probléma a gépemmel. Napi rendszerességgel leáll magától, és utána semmire sem reagál.Elősször a processzorra gondoltam, aztán az alaplapra többször is szét szedtem, összeraktam, és nagynehezen elindult.Viszont ha kikapcsolom, akkor ugyan azt csinálja, villan egyet és nem kapcsol be.Aztán rájöttem, ha az ATX kábelt kihúzom majd vissza dugom van egy következő esély a “villanásra” és kb 30 ból egyszer sikerül elindulnia.Ma kb 3 órát kínlódtam vele, aztán kipróbáltam egy másik táppal, amivel gond nélkül indult és leállítás után sem volt vele probléma.A kérdés a következő: Találkozott-e már valaki hasonló problémával a tápegységgel, és ha igen van-e valami megoldás?

A táp kb egy éves Cooler Master MWE 550w Gold+

Előre is köszi a válaszokat.

(Igen a táp még garanciás, de nyilván nem találom a papírjait :'D )

Nekünk ugyan nem ilyen volt, de még régebben havernak építettem meg egy ryzen gépet ezzel a táppal.
Az istennek sem akart elindulni, bármit csináltunk vele, mindent megnéztünk táp hibára gyanakodtunk végül, így megnéztük a régi géppel. Azzal tökéletesen elindult. Ezzel meg nem, még ha könyörögtünk neki, akkor sem.
Mai napig nem értjük mi volt a baj, ugyanez a táp volt.
Azóta egyébként haver rendelt egy másikat, egy 850 wattos gold tápot, azzal is elindult persze. De ezzel nem akart, az istennek se. Ha garanciális, akkor küldd vissza, vagy beszéld meg a bolttal, hogy vásárolhasd le. Szerintem azzal a szériával van valami hiba egyébként, mert most te mondod ezt, havernak meg sehogy sem indult el a hibátlan gép…
Mást nem nagyon tudok elképzelni… És nálunk is zsír új volt a táp.

1 Like