Tárolóhely hiba


#1

Sziasztok!
Amikor ma elindítottam a gépet, felvillant egy értesítés a windows-tól, miszerint nincs elég tárhely a gépemen és, hogy hibás a tárolóhely. A gépben majdnem új winchesterek vannak, van rajtuk szabad hely, ennek ellenére mégse enged pl. a steam semmit se frissíteni, mert elméletben nincs szabad hely a gépen egyáltalán. A neten nézelődtem, hogy mi lehet a baj, de nem találtam igazán semmit sem, ami az én bajomhoz kapcsolódna. Előre is köszönök minden segítséget.

1 2


#2

Legyen Noob kérdés, de mi a helyzet a [C:] meghajtóval?


#3

A C: meghajtó teljesen rendben van, azzal nincs gond, ezért kértem a másik két meghajtóhoz segítséget. :slight_smile:


#4

Értettem ezalatt, hogy infó kellene, miszerint a c: mekkora/mennyi foglalt…
(btw egy töredezettség mentesítés sosem árt)


#6

A kérdés válasza képen van. Kétutas tükrözés van az adott meghajtókon, ott gyakorlatilag csak a kapacitás fele használható fel, hiszen a másik felén meg van mégegyszer az adat.

Gondolom nem lemezkezelőn keresztül lett formázva és partícionálva, hanem a csodás tárolóhelyek nevezetű eszközön keresztül, ahol igazából a mezei halandónak sok keresni valója nincs és valami nagyon nem sikerült…

Ha tudod mentsd le ami kell, szüntesd meg a poolt / készletet mindkét lemezen feltéve ha nem ugyanaz a fizikai meghajtó, majd vagy lemezkezelőből vagy diskpart alól pucold le és partícionáld újra.


#7

Valóban a tárolóhelyek nevű csodán keresztül lett formázva/partícionálva. Megfogadom tanácsod, remélhetőleg úgy jó lesz.

Csak annyit nem értek, hogy mikor előzőleg volt telepítve a windows (azóta újra lett telepítve), akkor miért engedte teljesen kihasználni a meghajtók kapacitását, tudniillik majdnem tele voltak a meghajtók.


#8

Nézz SMART infót a HDD-ken, elképzelhető hogy nem jól belőtt lemezkezelésen függetlenül döglődik valamelyik disk.


#9

Nem döglődik megnéztem, ennek ellenére tovább sem működik, ezért kitöröltem a tárolóhelyeknél a vinyót. Jelenleg a lemezkezelőben nem mutatja, hogy ott lenne a hdd viszont a biosban lehet látni. Még lenne egy olyan kérdésem, hogy milyen módon tudom hozzáadni a vinyót, hogy látható legyen?

Én ezt látom:

Mint utólag kiderítettem, csak a d: meghajtó játszadozik.


#10

Köszönöm mindenkinek aki segített, megoldódott a probléma.


Lezárva ekkor: #11