Tartós lehet-e az internetes barátság?

Egy negatív személyes tapasztalatnak köszönhetően merült fel bennem a kérdés.
Annyira könnyen lehet a neten barátkozni, hiszen ott könnyedén lehet hasonló érdeklődésű embereket találni.
Ugyanakkor itt lehet a legegyszerűbben teljesen félreérteni és/vagy félreismerni a másikat. Amit valaki humoros megjegyzésnek szán, azt a másik komolyan veszi, ha örülsz valaminek, arról azt hiszi, hogy dicsekedsz.
Szerintetek lehet-e tartós egy internetes barátság, és ha igen, hogyan?

1 Like

Ez simán lehetne HH tema is!

1 Like

Ha egyetlen ilyen üzenettől már nem lesztek barátok mert nem tudjátok megbeszélni akkor:

  1. Megéri-e?
  2. Lehet-e így barátságnak nevezni?

Szerintem lehet interneten barátságot kötni viszont mindenképpen ajánlott hogy valamilyen módon (Skype, TeamSpeak vagy Discord) szóban is beszélgessetek. Sajnos ez elengedhetetlen hogy megértsd teljesen a másikat amikor kötöttségek nélkül beszélgettek. Onnantól fogva meg szinte mindíg érteni fogod azt hogyha chaten ír akkor mire gondolhat és így félreértések is kevesebben lesznek.
Ha egy félreértett üzenet miatt vagytok rosszban és azt nem tudjátok megbeszélni akkor biztos hogy az barátság?

Az a gond hogy szerintem nagyon gyakran össze van mosva a barát és az ismerős fogalma.

A másik fele hogy a chatelés elég korlátozott kifejezési forma így bőven előfordulhat hogy 2 ember nem ugyan úgy használja pl az emote-okat. Ezért is lehet hogy valakit félreértenek.

3 Likes

Azért nem oda írtam, mert volt már egy sima barátságos téma, s nem emlékszem, lefedte-e ezt.

1 Like

És az ki lett targyalva? Annyi volt már, nem emlékszem sajnos.

Régebben amikor még a WOW indult nagyon kevés magyar játszott eredeti szervereken. Open Béta alatt pedig nem is lehetett kb senkit se látni aki magyar lenne. [Akkoriban még sokkal zártabb béták voltak néhány nagyobb game korai bétájához elég jó kapcsolatok kellettek :slight_smile: ]
Ezért regisztráltam az akkori menő törtszerverre hogy barátaimmal is tudjak játszani illetve eredetin mellette. 2005öt irtunk.Kb semmi se működött normálissan rajta de a community annyira jó volt és sok rétű hogy hasonló volt mint most ez a vr dolog :slight_smile: Pörgött a fórum éjjel nappal illetve klántalálkozók jöttek létre. Ahol én a magam 15 éves korával mindig a legfiatalabb voltam. Egy olyan dologról beszélünk ami max 100-200 embert fogott össze mégis a felét a negyedét mindig megmozgatta ha volt valami találkozó frakciótól függetlenül.
Sok emberrel azóta tartom a kapcsolatot és sokkal találkoztam is személyessen akik késöbb kapcsolodtak ebbe bele. Persze távolodunk az évekkel de ez elkerülhetetlen. Hiszen mindenkit másfele visz az útja… Ha valaki fontos (legyen szó online communityről akár irlrő) próbálj mindent megragadni hogy jelezd számára hogy nem csak 1 plusz sor a barát listádon hanem tényleg egy baráti pillér az életedben. És nyugi lehet ezt nem buzissan is közölni. Persze ezekhez elég sok mindennek ki kell alakulnia.

2 Likes

Passz. De áttettem. Legfeljebb, visszakerül ide.

1 Like

Én kimaxoltam ezt. Voltak találkozók, stb. És így is tiltva lettem mindenhonnan. Igazad van, nem éri meg… pláne, hogy most hallottam vissza, miket mond rólam.
Köszi a tippeket!

Imádtam ezt az időszakot és én is ezt érzem most jelenleg ebben a közösségben. Sajnos a Wow őrületemnek vége és nem nagyon találok másik játékot klánnal…
Jelenleg nekem ezt az Overwatch pótolja pár ismerős/baráttal. Viszont hiányzik a nagy összetartó csapat és a játék ahol egyszerre sokan tudunk játszani mert így hogy 6-an lehetnek egy csapatban, valaki mindig kimarad és az olyankor rossz érzés. És hogy visszatérjünk egy kicsit a témához. Kb itt kezdődik valahol a barátság, amikor rossz érzés amikor valaki kimarad a buliból.

Ha ez a helyzet akkor ő nem barát volt, csak egy ismerős. Engedd el. Ha mégis barát volt, akkor visszajön valamilyen formában.

1 Like

Igen lehet internetes barátság :slight_smile: csak meg kell válogatni kiben bízol meg. :slight_smile: személy szerint nekem van nem egy olyan barátom internetről akikkel evekkel ezelőtt ismerkedtem meg és a személyes találkozó is létrejött és a mai napig beszélünk igaz csak hullámokban mert neki is vannak elfoglaltságai nekem is.

Van ellen példa is akiről azt hittem barátom de a semmiségen besértődött egy játélbeli afféron… az ilyenekkel nem kell foglalkozni, csak jól kiröhögni őket és csak azokkal számolni akik játekon belül is és kívül is jóban rosszban támogatnak :slight_smile:

1 Like

Szerintem mindegy,hogy egy barátság internetes vagy sem. Az emberek jönnek, mennek az életünkben. Néha maguktól tűnnek el, néha mi magunk válunk meg tőlük.

7 Likes

Egyetértek @fatbee28 :slight_smile:
Nekem például van egy barátnőm, akivel kb. 8 éve ismerkedtem meg neten, és azóta is tartjuk a kapcsolatot. Minket a zene hozott össze, emiatt voltunk is kint kétszer Németországban koncerten.
Persze voltak ennek ellentétei is, akikkel azt hittem, hogy barátok vagyunk, aztán szépen eltűntünk egymás életéből.

1 Like

ABC, vagy időrendben kezdjem el sorolni az internetes barátaim nevét? :smiley:

én tele vagyok velük. Jórészt küldöldiek. :slight_smile:

1 Like

Őszintén… Én sok VR fan-t ismerek és beszélek velük nap mint nap, imádom őket és pl. @gogregina -val már régóta ismerjük egymást és remélem ez még így is marad sokáig <3 De persze volt olyan is akivel… Nem az, hogy nem jövünk ki jól, de ritkábban beszélünk, de az se rossz :slight_smile:

1 Like

Igen, LEHET tartós egy ilyen barátság. A legjobb barátnőmet is interneten ismertem meg, és ennek lassan 7 éve… :smiley: Na meg persze csatlakozom @szabo_bianka15 -hoz, a Ninjonok közül is rengeteg ember került az életembe, akiket még sokáig meg szeretnék tartani :yum: :blue_heart:

1 Like

Szerintem lehet, azt nem tudom , hogy mi a “titka” ennek, de nekem is van egy jó barátom akivel már több mint 3 éve ismerkedtünk meg CSGO-ban és azóta is tartjuk a kapcsolatot. A gond az , hogy én az ország északi részén lakom , a szlovák határnál, ő meg lent Délen (ő is szintén a határ közelében). De viszont megbeszéltük , hogy lassan már mind a kettőnknek jogsija lesz, de viszont megbeszéltük az első találkozót augusztusra Budapesten, és így már végre személyesen is fogunk tudni beszélgetni

@nagykriisz -szel már jópár éve tartjuk a kapcsolatot, mi is a neten találkoztunk. :slight_smile:

Hiszitek vagy sem (aki nem annak van rá bizonyítékom) én egy jó másfél éven keresztül voltam OwnMcKendrynek véleményem szerint jó barátja. Egy kis csapat (5fő) eleinte összejött mert segíteni akart egy olyan emberen aki szorult helyzetben volt. Majd ez a csipet csapat növekedett majd míg egyszer csak a csoportban lévő egyik tag (akivel még mindig jó kapcsolatom van) be tette Ownt azaz Petit idővel ez a csoport hullámzott a ki-be tért emberektől majd végén csak az a 5 ember a kezdetekből ,Peti és még 2 ember akik annyira nem voltak szimpatikusak csak a egy-két ember barátai voltak. Sokáig jól megvoltunk ,naponta beszélgettünk bár ez néha megszakadt de mindig vissza lehetett hozni a lelket a csapatba. Soksor volt hogy Peti bizalmas dolgokat osztott meg velünk mint például mikor felkeresték valamilyen szponzorok. Ilyenkor tölünk kért tanácsot,hogy elfogadja e vagy sem (pl. én ajánlottam neki hol árulja a polókat amit meg is fogatt). DE (pont egy éve julius 11.én) Peti nagyon megfázott és a videoja alatt csúfolódtak rajta és ezt később szóvá is tette a videojában. Én meg próbáltam viccesre venni hogy ne idegeskedjen ezen mert tudni kell Petiről hogy hirtelenharagú sajnos. És ő ezt a viccet félre értette és sértésnek vette és olyan szavakat vágott hozzám amiket nem hittem volna hogy ki mert mondani. Én csak nyugtatni akartam de inkább idegesebb lett… De ekkor nem voltam internet közelben és nem tudtam időben reagálni a dolgokra… Így hát az lett a vége hogy Peti letiltott facebookon és ezzel megszakította a kapcsolatomat vele és a csoporttal. Melyek után a csoport fel is bomlott… Ez volt egy történetem egy Youtuberrel… Én csak arra kérlek titeket hogy tanuljatok a hibámból ami annyira nem az enyém de a lavinát én indítottam el így magamat érzem felelősnek…

@WEX288 Hát már nem tudom hány éve, de mai napig tartjuk a kapcsolatot. Szerintem is lehet tartós egy ilyen barátság, sok témáról szoktunk dumálni, de a legfőbb téma az mindig a zene.

1 Like

:punch: :smile: