Sziasztok!
Arra lennék kiváncsi hogy ki milyen böngészőt használ,és mi a tapasztalata vele.
A válaszokat előre is köszi.
Sziasztok!
Arra lennék kiváncsi hogy ki milyen böngészőt használ,és mi a tapasztalata vele.
A válaszokat előre is köszi.
Hagyma.
opera gx.
Sima opera. A Chrome nagyon sok RAM-ot fogyasztott régebben, ezért olyan kellett ami kisebb teljesítményen is elfutott. Azóta változtak az idők, de megszokásból az operánál maradtam. Nagyon szerethető, talán kevesebb plugin van hozzá, mint a többihez.
A mindenki által gyűlölt Chrome-ot. És tökéletesen elégedett vagyok vele.
Nem gondolnám hogy mindenki gyűlöli a Chrome-ot.
Természetesen költői túlzás volt, de a “hozzáértők” körében nem túl népszerű. Fórumokon agyba-főbe szídják.
Mondjuk az tényleg kicsit szégyen, hogy egyes chromium-os böngészők jobban teljesítenek az ősapánál.
Hát a Chromium az egy lebutított Chrome amire lehet építkezni ha saját böngészőt csinálsz, szóval ez szerintem annyira nem meglepő. A Chrome használ egy csomó biztonsági funkciót meg egyéb hülyeségeket hogy működjön.
Na igen, lehet ebből kéne levagdosni.
Szerintem a Google-nek marketing szempontból sokkal fontosabb az “adatok védelme” és a “biztonságos böngészés” mint hogy gyors vagy lightweight legyen a Chrome, mert arra ott van a Chromium akár, amiből ők pénzt kapnak ugyanúgy (ugye?)
Most megnéztem, pedig nem szoktam monitorozni. 8 megnyitott lap, abból egy 1080p60 YouTube videó és egy 1080p60 Twitch stream, 960 MB memóriát eszik.
Na jó, csak hogy tisztázzuk, nem azt mondom hogy a Chrome tökéletes és ne bántsátok
Ez nyilván sok, de ha belegondolsz abba, hogy mennyire nem fogod érezni ennek a hatását, rögtön rájössz hogy lényegtelen. Ahol mondjuk 4GB (vagy ne adj isten kevesebb) memória van, ott jó eséllyel egy gyenge proci is, és egy gyenge proci nem fog elbírni két 1080p60-as streamet egyszerre (az én régi laptopomban az i5 7200U 1440p60-tól is megizzadt). Ahol pedig több memória van, ott szintén elhanyagolható, mivel már több van más feladatokra.
Egyébként szerintem nem túl realisztikus két ilyen stream “tesztnek”, nálam meg van nyitva 5 tab, és egy aktív Google Meet meeting. Így eszik max 400MB-ot.
Nem negatív példának szántam Szerintem teljesen vállalható RAM használat, direkt extrém körülmények között.
Bővítményeknél már megbukott ez az elmélet…
Nem viccből van az idézőjelben
Én is alapjáraton Chrome-ot. Persze van egy Firefox is. Jelenleg is 13 lap van megnyitva, ennél csak több szokott, persze eszi RAM-ot, de nem izgat nagyon. (laptop, öreg I7 + 16GB, 2 SSD+1HDD bírja )
Mondjuk az HBO Go-val nem tud mit kezdeni a Chrome, nálam akadozik (nem laggol, inkább framedroppol), viszont az FF-on meg működik hibátlanul. Ezért is van káttű’.
Microsoft Edge és Brave-et használok
Chrome, es en is nagyjabol elegedett vagyok vele… Lehet van jobb, de megszoktam mar kb, minden eszkozom kozott szepen szinkronizal mindent, mas kb nem is kell…
Most gyorsan raneztem en is… kb. 2.5GB memoriat eszik meg - igaz 16GB-bol ez nem olyan veszes… - a 2 ablakban megnyitott osszesen 8 lap, viszont most csak 1 youtube video fut 720p60
Amit viszont megfigyeltem, hogy nalam nem a ram a problema, hanem eleg gyakran a proci… ha tippelnem kene, akkor a gepemben ketyego Athlon 750K-t lassan le kellene valtanom…