TheVR Fórum

Te milyen böngészőt használsz?

Sziasztok!

Arra lennék kiváncsi hogy ki milyen böngészőt használ,és mi a tapasztalata vele.

A válaszokat előre is köszi. :smiley:

Hagyma.

4 Likes

opera gx.

1 Like

Sima opera. A Chrome nagyon sok RAM-ot fogyasztott régebben, ezért olyan kellett ami kisebb teljesítményen is elfutott. Azóta változtak az idők, de megszokásból az operánál maradtam. Nagyon szerethető, talán kevesebb plugin van hozzá, mint a többihez.

A mindenki által gyűlölt Chrome-ot. És tökéletesen elégedett vagyok vele.

6 Likes

2 Likes

Nem gondolnám hogy mindenki gyűlöli a Chrome-ot.

Természetesen költői túlzás volt, de a “hozzáértők” körében nem túl népszerű. Fórumokon agyba-főbe szídják.

2 Likes

Mondjuk az tényleg kicsit szégyen, hogy egyes chromium-os böngészők jobban teljesítenek az ősapánál.

Hát a Chromium az egy lebutított Chrome amire lehet építkezni ha saját böngészőt csinálsz, szóval ez szerintem annyira nem meglepő. A Chrome használ egy csomó biztonsági funkciót meg egyéb hülyeségeket hogy működjön.

Na igen, lehet ebből kéne levagdosni. :smiley:

Szerintem a Google-nek marketing szempontból sokkal fontosabb az “adatok védelme” és a “biztonságos böngészés” mint hogy gyors vagy lightweight legyen a Chrome, mert arra ott van a Chromium akár, amiből ők pénzt kapnak ugyanúgy (ugye?)

Most megnéztem, pedig nem szoktam monitorozni. 8 megnyitott lap, abból egy 1080p60 YouTube videó és egy 1080p60 Twitch stream, 960 MB memóriát eszik.

Na jó, csak hogy tisztázzuk, nem azt mondom hogy a Chrome tökéletes és ne bántsátok :smiley:

Ez nyilván sok, de ha belegondolsz abba, hogy mennyire nem fogod érezni ennek a hatását, rögtön rájössz hogy lényegtelen. Ahol mondjuk 4GB (vagy ne adj isten kevesebb) memória van, ott jó eséllyel egy gyenge proci is, és egy gyenge proci nem fog elbírni két 1080p60-as streamet egyszerre (az én régi laptopomban az i5 7200U 1440p60-tól is megizzadt). Ahol pedig több memória van, ott szintén elhanyagolható, mivel már több van más feladatokra.
Egyébként szerintem nem túl realisztikus két ilyen stream “tesztnek”, nálam meg van nyitva 5 tab, és egy aktív Google Meet meeting. Így eszik max 400MB-ot.

1 Like

Nem negatív példának szántam :smile: Szerintem teljesen vállalható RAM használat, direkt extrém körülmények között.

3 Likes

Bővítményeknél már megbukott ez az elmélet… :smiley:

2 Likes

Nem viccből van az idézőjelben :smiley:

2 Likes

Én is alapjáraton Chrome-ot. Persze van egy Firefox is. Jelenleg is 13 lap van megnyitva, ennél csak több szokott, persze eszi RAM-ot, de nem izgat nagyon. (laptop, öreg I7 + 16GB, 2 SSD+1HDD bírja :smiley: )
Mondjuk az HBO Go-val nem tud mit kezdeni a Chrome, nálam akadozik (nem laggol, inkább framedroppol), viszont az FF-on meg működik hibátlanul. Ezért is van káttű’.

1 Like

Microsoft Edge és Brave-et használok

Chrome, es en is nagyjabol elegedett vagyok vele… :sweat_smile: Lehet van jobb, de megszoktam mar kb, minden eszkozom kozott szepen szinkronizal mindent, mas kb nem is kell…

Most gyorsan raneztem en is… kb. 2.5GB memoriat eszik meg - igaz 16GB-bol ez nem olyan veszes… - a 2 ablakban megnyitott osszesen 8 lap, viszont most csak 1 youtube video fut 720p60 :smiley:
Amit viszont megfigyeltem, hogy nalam nem a ram a problema, hanem eleg gyakran a proci… ha tippelnem kene, akkor a gepemben ketyego Athlon 750K-t lassan le kellene valtanom… :sweat_smile:

2 Likes