TheVR Fórum

Techkomédia, avagy létezik e Apple gaming?

Van-e jövöje az Applenek gaming téren?

  • Ha van akkor milyen?
  • Ha van akkor miért éri meg?
  • Ha nincs akkor miért éri meg rá fejleszteni?

Nagyon szeretném, a fszom tele van már bugos végtelen menűs káosz WinFossal de gaming miatt muszáj.
Szerintem bejönne nekik, én biztosra veszem hogy elég nagy user base is játszik…

EGYETÉRTEK! A Mac legnagyobb előnye az oprendszer stabilsága.
de az ára is apple lenne.:slight_smile:

1 Like

Egyelőre nincs jövője és ha tartják az áraikat nagyon nem is lesz. Nem éri meg rá fejleszteni, mert PC-s(desktop/laptop) piac kis részét birtokolják.
Ha ki is adnának egy “gaming” jellegű eszközt, valószínüleg annak is magas lenne az ára.

Az, hogy melyik rendszer mennyire stabil vagy jó szerintem egyértelmű. Nálam a win 10 kezdetek óta fent van, eddig egy bsod-om volt az is csak azért mert túltoltam az oc-t és ez alatt az idő alatt csak egyszer volt újrarakva a rendszer, az is csak azért mert vettem egy ssd-t. Munkahelyemen van aki mac-et használ és előfordult, hogy kifagyott(köztük egy 1,1 milliós macbook pro is). De limitált hardverre sokkal könnyebb optimalizálni.

3 Likes

Abszolút egyetértek, hogy egy pisti idézetet ís írjak 90%-ban márkát fizetünk!

1 Like

Abszolút nincs jövője.
Jelenleg játék kvázi nincs rá, gyenge hardver arany áron.
Elterjedne a Vulkan api, akkor talán javulna a helyzet felhozatal téren, de akkor is maradna a gyenge hardver arany áron.
Sokkal kisebb piac, így erre fejleszteni sem éri meg.

Érdekes, hogy fórumokon látottakat én sosem tapasztalom :smiley: mármint az “instabil bugos” windowst meg a “silány” radeon drivereket… pedig elég változatos feladatokra használom a gépem.

2 Likes

Vulkan nehezen fog elterjedni, mert apple nem fogja támogatni. Megvan a sját apijuk(Metal) azt eröltetik. Amúgy saját eszközeikre elég jó, de másra nem használható.

1 Like

Igazad van amiről Pisti beszélt hogy az IPhone userek egy része azt hiszi hogy jampi amikor megveszi a szétkristályozottt Iphonet UGYANAKKOR az apple oldaláról is érezhető ez nem?
Azt hiszi a cég hogy attól hogy rohadt drága mindenük akkor csak az veheti meg aki társadalmilag érdemes rá. ÉS EZ F*SZSÁG! Ti nem érzitek így?

1 Like

Eleve van egy olyan téves hozzáállás a legtöbb emberben, hogy ha valami csillog és drága, akkor az már prémium meg jó.
Nem rosszak az apple termékek, de prémiumtól messze van, korlátozott, és drága. Azt mondjuk elismerem, hgoy néha nagyon el tudják találni a design-t. Pl évek óta vadászok egy mac g5 házra, hogy belemoddingolhassak egy gépet :3 .

1 Like

A g5 egy nagyon jó házacska! anno annak is hogy el volt szállva az ára! (bár most se kapsz túl olcsón mert elég ritka.) :wink: