Telefon kamera kiegészítő

Sziasztok!

Nem nagyon vagyok jártas a témában, szeretném előre leszögezni.
Mit gondoltok a telefonra szerelhető kamerakiegészítőkről?
Van egy Redmi Note 9 Pro készülékem, és szeretnék hozzá egy ilyen kamerakiegészítőt.
Ne kövezzetek meg a következő gondolataimért, de nagyon érdekel a csillagászat stb, és hobbiból szeretnék a TELEFONOMRÓL mindenféle képet csinálni. Természetesen tudom hogy nem lesz sosem olyan mintha egy profi teleszkóppal nézném, de mégis érdekel a téma, és egy 10-20.000 körüli kiadás nem lenne olyan vészesen nagy érvágás.

A kérdésem tehát, tudtok e személyes tapasztalat/egyéb tapasztalat alapján ajánlani ilyen telefonos kamera objektíveket, a fent említett 10-20.000-es árkategóriában?

Ez hogy függ össze? Ha a telefonodról akarsz képet csinálni akkor ahoz kell egy másik. :smiley:

Csillagos eget hosszú zárídővel illetve álvánnyal lehet fotózni.
Mondjuk a szenzor méret elég kicsi hozzá de megpróbálni meglehet.

:DDD

Tudom hogy egy mezei telefon kamerához ez egy elég nagy falat, de akkor is szívesen kipróbálnám, és ehhez a próbálkozáshoz szeretnék tanácsokat kérni :slight_smile:

Tele van a YouTube ilyen tutorialokkal, nézz meg párat. Állvány pedig mindenképp kelleni fog.

Persze, néztem már sok videót és olvastam cikkeket. Csupán kíváncsi vagyok a személyes tapasztalatokra is tőletek :slight_smile:
Állvánnyal tervezek mindenképp

Ajánlom figyelmedbe a “csillagvadászok” facebook csoportot.
Nagyon segítőkész társaság, valamint megtalálhatóak az oldalon oktatóanyagok, mobilos fotózáshoz is.
Csodára ne számíts, mélyég objektumokat és távolabbi bolygókat valószínűleg nem fogsz tudni fotózni csak mobillal, de lehet szép képeket csinálni.
A másik meg, hogy állvány mellé nem árt mechanika is, mert hiába a hosszú záridő, a föld forog és elkúsznak a csillagok, csíkozódi fog a képen már x mp felett.
De lehet ügyeskedni.

3 kedvelés

Köszönöm szépen, nincsenek az egekben az elvárásaim, tisztában vagyok ezekkel :smiley:
Nézem is a csoportot

Én ezt speciel nem próbáltam, de őt követem és megbízhatónak tartom ilyen téren. Ha van otthon egy távcsöved akkor egy kis DIY keretében olcsón megoldható. Lightpollution térképen nézd meg, hogy merre van a legkevesebb szennyezés a környékeden és ott próbálkozz. Próbálj minél több képet, minél hamarabb csinálni. Anélkül, hogy megmozdítanád a telefont (hozzá se érj). Majd a számítógépes programmal összefésülteted és így elég sok információt nyerhetsz ki vele. De a videóban mindent megtalálsz.

2 kedvelés

Köszönöm szépen :slight_smile: