TheVR Fórum

Telefonba ennyi ram?

Sziasztok az lenne a kérdésem hogy a telefonokba miért kerül annyi ram? Manapság 6 8 12gb rammal is jöhet akár egy telefon de ezt melyik telefonos program használja ki? Vagy ennek hol lehet érezni az előnyét illetve miben lehet észre venni ha egy telefon ram hiányban szenved?

Én erre a részére válaszolnék:
Lassú és/vagy nem indul az app.

2 Likes

Leginkább azért, mert az android fejlesztők többsége nem igazán foglalkozik a memóriafelhasználással.

Fut a háttérben 20 app, zabálja a ramot. Pl amikor váltasz köztük, ha kevés a ram, azt veszed észre, hogy újra “előről” betölti az appot, nem csak simán átvált oda ahol tartottál, ez az egyik ok.

A másik pedig természetesen az, hogy valamivel el kell adni a terméket. A legtöbb átlagember is tud ma már annyit, hogy a sok ram jobb mint a kevés, így ha adott egy termékből mondjuk 3 giga ramos, 4-es, és 6-os, a többség a 6-osra megy rá, akkor is hogyha indokolatlanul sokkal drágább.

3 Likes

6-ot még egy erős processzorral ki tudsz használni, normális használattal is, jól jön, de csak egy erős processzorral. Annál többnek szerinten semmi értelme, az már csak azért van, hogy legyen mivel eladni a telefont…

1 Like

Ez igaz amit itt leírtok, viszont pont a fentiek miatt. Nem foglalkoznak a ram felhasználással, és az appok egyre több memóriát használnak, akár csak PC-nél. Pl egy 8GB rammal szerelt telefon valószínű időtállóbb lesz mint egy 4GB ramos, több ideig lesz gyors úgymond. Én is most 8gb rammal szerelt telefont néztem ki. Minnél több annál tovább lesz jó. Fôleg ha a ramhoz társul egy erős processzor.

1 Like

El kell szomorítsalak, nem lesz tovább jó, mégpedig a szoftverfrissítések hiánya miatt. Gyakorlatilag nincs androidos telefont gyártó cég, aki 2 év után nem sz@rja telibe a supportot. Nincs több OS frissítés, nincsenek új funkciók, jó esetben a biztonsági frissítést megkapod, aztán csoki. Akkor is, ha a csúcskészüléket veszed.

Ergo 2 dolgot lehet csinálni:

  • Értelmes keretek között, olyan telefont venni, ami jó a következő 2 évben, ebben az időtartamban a leghető legjobban kiszolgálja az igényeket, és nem kokain árban van
  • Zsebbe nyúlni, és venni egy éppen aktuális iPhone-t, a platform minden pro és kontrájával együtt, és kapni a szoftverfrissítést 5-6 évig. Pl iPhone 6S még megkapta a mostani aktuális iOS 14-et, és az a telefon 2015 szeptemberében jött ki.
5 Likes

Már most a samsung is megemelte a készülékek support idejét. S10 család megkapja még az android 12-t is.

3 Likes

Az a szomorú, hogy annyi pénzért ez alap lenne :smiley:

4 Likes

Ha jól tudom a Samsung és a Oneplus nem rég emelte meg 4 évre a támogatottságot, a Pixel pedig 5 évre.


5 Likes