Telefonszám bankoknál


#1

Sziasztok srácok!

Volt szó a HH-ban arról, hogy bankoktól keresnek behajtással stb. akkor visszahívod és mondod, hogy nem az ő száma és akkor törlik.

Ez sajnos nem így működik, addig amíg nem jelzi a változást, az akihez tartozik a telefonszám, akkor nem kerül törlésre. Szóval mondani nekik, hogy ez nem az ő száma csak egy tüneti kezelés (ezért is keresték Pistit többször), viszont ha leadtok egy panaszt telefonban (az is max. 5 perc), akkor azt kivizsgálják és sokkal nagyobb az esélye, hogy megpróbálják elérni a tartozás vagy számla tulaját és tényegesen törlésre kerül a törzsből a szám.

FYI


#2

Szia!

Nem kötekedni akarok, de ez változó.
Pisti (emlékeim szerint) konkrétan behajtó cégekről beszélt, nem bankokról. Ezekkel kapcsolatban nincs tapasztalatom, de volt ismerősöm aki ilyen helyen dolgozott és ők konkrétan elfogadták a bemondást is.
Viszont dolgoztam biztosítónál, ott elég volt a rögzített hívásban nyilatkoznia a felhívottnak, hogy már másé a telefonszám, és töröltük is.
Szóval érdemes jelezni, és ha azt mondják, hogy nem, akkor a Te megoldásod lehet a járható ösvény.


#3

Én személy szerint nem foglalkoznék az ilyenekkel. SMS-t bárki küldhet bárkinek. A hivatalos értesítési forma minden esetben papíron levél formájában kell, hogy történjen. Nem 1x volt, hogy pl. hívtak rejtett számon és szerettek volna személyes adatokat kikérni. Egy esetben a munkahelyi számomon hívott az egyik bank (ami nem lett leadva a banknál), hogy szeretne tájékoztatni, de előtte szeretne adatokat egyeztetni. Mondanom sem kell, hogy ismeretlen főleg rejtett számnak semmiféle adatot nem adok ki, akármilyen kedvesen vagy hivatalosnak hangzik a másik fél.


#4

Szerintem ez változó. Vannak ahol lehet kitörlik a telefonszámot egy ilyen jelzés után, de ha tartozásod van, akkor amúgysem a telefonhívás a mérvadó (az csak az érzékeltetés kedvéért van, hogy “nem felejtettük ám el”), hanem - ahogy zsef1000 is írta -, a papíralapú értesítés. Lehet, hogy megoldod egy telefonszám törléssel, hogy ne hívogassanak többet, de ha nem tudják behajtani a tartozást, akkor továbbértékesíthetik azt alacsonyabb áron egy kisebb behajtócégnek, akikkel lehet rosszabbul jár az ember. Vagy ha nagy összeg, akkor mehetnek bíróságra. Előbb utóbb utolérnek, ez a lényeg.


#5

Persze, de nem a szám új tulaján fog csattanni az ostor. Maximum, sok kellemetséget kell átélnie :slight_smile: