TheVR Fórum

Telefont használtan

Sziasztok. Nemrégiben tettem fel kérdést, hogy valennyiért milyet ajánlotok. Most az lenne a kérdés, hogy 100 ezer forintért milyen telefon a legjobb vétel?
Nagy telefon legyen, az a lényeg.
Valamint a másik, hogy a használt telefonoknak nem romlik a tulajdonságai? Értek itt akksi időt, gyorsaságot stb.
Újonnan a Xiaomi Poco X3 Pro-t néztem, 8GB ram 256GB tárhely 85 ezer forintért. (Ami szerintem nagyon megéri) Szóval újonnan egy poco-t, vagy a használt is lehet jó, és bírja az akksi ugyanúgy?
Használtan eddig Note 8-at plusz Galaxy A71-et néztem eddig.
Jah még annyit hozzátennék, hogy a vásárlás 2 hét múlva lenne. Addig remélem a poco ára se megy fel, mert 85 ezerért piszok jó telefonnak tűnik.
Nagyon tetszenek még a hajlított kijelzők pl LG Velvet, S széria, Note széria. Egy Note 8-nak kifejezetten örülnék és költeni sem kellene rá sokat használtan, viszont ezeknek a kijelzőknek van megfelelő “védelme”? Belerakom egy flip tokba és kész? Mert ugye az üvegfóliába beleakad az ujjunk.

Szia!

Igen, bár én jobban szeretem azokat a tokokat, amik hátul és körben védik a készüléket. (pl. Spigen Rugged Armor) :slight_smile: Én sok Samsung telefont használtam már (a felsőbb kategóriákból, mint az S, vagy Note széria), de a hátlapot leszámítva (említett tok mindig van) soha nem karcolódott még meg egy Gorillaglass-os kijelző sem. Hajszálkarc sem. Nem tudom, hogy akiknek sikerül megkarcolni a Gorillaglass-os Samsungokat azok hol, hogy, és mit csinálnak a telefonjukkal, de nekem rejtély. :smiley:

1 Like

Nekem volt Mate 10 Pro-m, ami asszem gorillás volt, 2 év alatt az első képernyőjén volt 3 hajszálkarc, úgy hogy kb másfél éven át üvegfólia volt rajta. Nem lehetetlen megkarcolni, pedig úgy használtam ahogy kell.

Nyilván semmi sem lehetetlen. :smiley: De én csak a Samsungokra értettem, amit írtam. (és az én készülékeimen nem volt fólia sem)

(sőt egy ős Asus tabletet is használunk a műhelyünkben és azon sincs karc :smiley: (bár annak flip tokja van) Bizonyára túlzottan óvatosan használjuk ezeket a cuccokat)

Én is nagyon vigyázom a telefonokra. Igaz az utolsót kalapáccsal vertem szét de megérdemelte :'DD És mit gondolsz a használtakról? Használt telefon lehet jó? Note 8 lenne a célom, vagy már nagyon elavultak?

Nem tudom hogy például Mate 10 Pro, Galaxy S9+ vagy Note 8 lehet jó telefon használtan 2021-ben?

Egyik sem igazán.

1 Like

Akkor maradjon a Poco X3 Pro vagy használtan az A71?

S10+ kijön 100 körül használtan, én tuti arra mennék rá inkább. (Sima s10 olcsóbb, de mondtad h nagy kell)
Esetleg ha érzel magadban vágyat akkor p30 pro talán.

Ezeknél elég fontos, hogy megkapják az android frissítéseket igy igen ez a kettő jöhet szóba még ugy is hogy a note 8 nekem bejött.
Xiaomi telóm még nem volt de ujabb mint az a71 igy talán maradnék annál

Az A71-re is van még elvileg van generációs frissítés.

Hmm az S10+ tetszetős, még nem volt kerekített kijelzős telefonom. Annyi a gondom az S10+ -al, hogy az használtan 100 ezer minimum, és én úgy gondoltam a telefon vásárlást, hogy a 100 ezerbe benne van egy üvegfólia meg legalább 1-2 tok.

@sutyomatic Te mit gondolsz erről? Írtak itt minden félét de például azt nem értem hogy miért nem ajánlják a galaxy Note 8-at, holott még újonnan is lehet venni…

A Note 8 kiváló készülék, csak azt 2017-ben dobták piacra, ami azt jelenti, hogy a Samsung már nem fog frissítéseket kiadni rá. Ettől függetlenül jó vétel lehet.

1 Like

És szerinted felveszi a versenyt az idei Poco X3 Pro-val? Mert ugye a note csúcsteló volt a poco meg jött a középkategóriával. Igaz 4 év nem kevés :confused: Mindenképpen lekerekített kijelzős telefont szeretnék, a poco az csak mentőöv lenne ha nem találnék esetleg.

A Poco android 11-es, a Note 8 pedig nem lesz már 10-es sem. Ha ez számít Neked valamennyit. Egyéb szemszögből, azért egy Note sokkal komolyabb készülék, mint egy Poco, csak sajnos az idő eljárt felette.

Háát igen. Meg ahogy látom régebben a prémium telefon azért tényleg prémium volt, 4k videó, elöl hátül üveg gorilla glass -al, fémkerettel most meg ezt csak a nagyon prémiumban látjuk 2-300k felett. (Ha látjuk) Meg hülyéskednek a műanyagokkal. És ha az ívelt kijelzővel szerelt telefonokat nézzük akkor melyik az ami az árba bele férne és talán frissítés is lenne hozzá? Sajna az S10+ kimaxolja a 100k-t és nekem még kellene legalább egy tok meg egy üvegfólia

Az S10/S10+ megkapja az Android 11-et és a 12-őt is. (2019-es készülék ugye és 3 android generációs frissítést garantál a Samsung '19 óta)

Lehet, hogy az S10+ marad, a többinek sajnos idén lejár a támogatása (S9, Note 9)

Ha megvenném például a Note 9-et mi várna? Lassú lenne?