TheVR Fórum

Telekom 1000/25-ös net alacsony külföldi sávszélesség

Sziasztok,

Egy olyan problémával fordulok hozzátok amit egyelőre sajnos nem sikerül megoldani. Van egy Telekomos koaxos 1000/25-ös net. Már jó pár hónapja ez a net van, de a legutóbbi pár hétbe nagyon alacsony külföld felé a sávszélesség. Legjobb esetben is 6-7000kbps van meg de az is nagyon kevés ideig, pillanatok alatt leesik 2-3000kbps-re. Sajnos össze vissza ugrál a sávszélesség, így a streamelés kb. lehetetlen. Teljesen mindegy hogy milyen szervert választok, mindegyiknél ez a helyzet.
Belföld felé a sávszélesség meg van (945/26) így a Telekom sajnos nem tud segíteni. HGW hibát kizártam mivel alapból bridge módba van és routert kikötve a sorból egyből a HGW-re csatlakozva ugyanez a helyzet.

A kérdésem az lenne hogy más is tapasztalt ilyen hibát akinek ilyen internetje van?

Illetve a másik kérdésem pedig az lenne hogy előfordulhat hogy mostanában a késő délutáni órákba annyira le vannak terhelve a Twitch szerverek hogy nem bírják a “rohamot” mert mindenki streamelni szeretne?

Mit tudnátok tanácsolni? Sajnos más netszolgáltató nincs akinek használható lenne az internetje.

Köszönöm!

Hogy mi?

1 Like

1000/25 Mbps-es internet. Vagy mi nem egyértelmű? :grinning:

Az átlagos fel-/letöltési arányokhoz képest ez eléggé furán hangzik…

Avagy ki a francnak jut eszébe ilyen díjcsomagot kreálnia és választania?

speedtest.net milyen eredményekkel tér vissza mellesleg?

1 Like

Kicsit nézz utána hogy koaxon milyen lehetősége van egy normál halandó embernek, nagyjából ennyi! 1000 megabit lefele az sima ügy, viszont a feltöltésbe a koax sajnos nem nagyon remekel. Van néhány terület ahol elérhető jóval magasabb feltöltés koaxon de ott is vannak gondok a vonali zajjal.
Nem kell ide semmi magyarázat, sajnos a koax a jelen technológiával ennyit tud. Jó lenne ha lenne optikai net de sajnos nincsen.
" speedtest.net milyen eredményekkel tér vissza mellesleg?" Írtam hogy 945/26 meg van belföld felé.

Ja hogy koaxiális, úgy már érthetőbb a dolog.

Egyébként nem gondolom hogy a Twitch-nél lenne rossz a szerveroldal, akkor eléggé megemelkedett volna hibajelentések száma az utóbbi időkben. Egyébként is felülírja ezt a külföldi szerverek felé való instabil kapcsolatod.

Ez pedig szolgáltató oldali hibának tűnik.
Amúgy nyilván az otthonülés miatt megint a sávszélgondok előjöhetnek. De nem ennyire.
Ha zaj lenne, vagy jelszintprobléma a koaxos hálón, akkor az nyilván a belföldi netedet is nagyon rossz irányba befolyásolná. Így viszont Té lehet a ludas.