Telekom gyorsító opció probléma


#1

Üdv!

Az alábbi lenne a problémám. Beköttettem a Telekom gyorsító opcióját, de nem akar működni. A vezetékes rész tökéletes, de a mobil rész egyszerűen nem akar felcsatlakozni. A hibát jelentettem, a szerelő ki is jött, megtett mindent, de nem tudta megoldani, hogy működjön. A hiba ugyanis nem az ő rendszerükben van, hanem az én gépemnél nem stimmel valami.

Ugyanis kipróbáltuk a wifit mobiltelefonon, ott megvan a sebesség. Rákötöttük a netet egy másik gépre, azon is megvan a sebesség. De az én gépemen valami miatt nincs. Csak a DSL rész működik.

Találkozott már valaki hasonló problémával? Valamilyen beállítási gond lehet? Vagy még olyanra gondoltam, hogy futhat a háttérben valami olyan progi, ami blokkolja a mobil részt, mert a rendszer nem rendeltetésszerű használatnak érzékeli. (Torrent nem fut).

Előre is köszönöm a válaszokat.


#2

Szia
Az utóbbi 1-2 hónapban változott a Telekom gyorsítójának működési mechanizmusa, most álltak át erre az új beállításra.
Régebben folyamat kaptad a gyorsítást, havi 100GB adatforgalomig, utána kapcsolt le.
Ezen változtattak most annyit, hogy napi 10GB adatforgalom után kapcsolódik le a gyorsítás (elvileg), emellett pedig nem kapod azonnal.
Bekapcsolni pedig úgy kapcsol be a gyorsítás, hogy ha a csomagodban foglalt sávszélesség kihasználtsága eléri a 70%-ot (azt hiszem ennyit) és folyamatos a terhelés (mondjuk streamelsz, letöltesz, stb) akkor kapcsol majd be a gyorsító, azaz akkor amikor igény van a nagyobb sávszélre.

Nem tudom nálad mi a helyzet, én a következőképpen szoptam be:
Eddig 25Mb-es csomagom volt, erre kaptam a +50 gyorsítást folyamat.
Na ezt a csomagot eltörölték és lett 0-100Mb-ig. A társasház kábelezése azonban nem visz csak max 20Mb-ot, nem tudják kicserélni nagyobbra (lakóknak kellene beleegyezni) így a 70%-os kihasználtságot soha nem tudom elérni, hiszen max letöltésnél is csak 25%-ig tudom feltolni, ergo soha nem tud bekapcsolni a gyorsító.
Nálad esetleg nem ez lehet a gond?

A VPN-nel szerintem nem fog működni a gyorsító, azt használsz?


#3

Nem tudom, mi lehet nálam a gond. Az ő rendszerük működik rendesen, hiszen mint írtam, más gépen megy a gyorsító, csak az én gépemen. Wifi-n mobiltelefonon megvolt majdnem 30 Mb/s, amikor pedig rákötöttük az öcsém gépére, ott 60 Mb/s. Az enyémen meg csak 10 Mb/s. Szóval csak a DSL része megy.

Én valami szoftveres problémára gondolnék. Mikor a szerelő kint volt, és nézte a netet, azt mondta, olyan, mintha valami megakadályozná, hogy a mobil rész felkapcsolódjon. Nekem a legjobb ötletem az, hogy futhat a háttérben valami olyan program, amit nem rendeltetésszerű használatnak érzékel a rendszer, ezért letiltja a mobil részt. De hogy mi lehet az, fogalmam sincs.

Mivel más nem jut eszembe, most majd újratelepítem a windowst, és mielőtt bármit feltelepítenék, megnézem, mit mutat. Jobb ötletem egyszerűen nincs.


Telekom gyorsító opció magas ping
#4

Annyit még próbálj meg, hogy indíts el egy 1080p-s live streamet, hagy erőlködjön, hátha bekapcsol a gyorsító.


#5

Ezzel a szerelő is próbálkozott, de nem jött be.

De az újratelepítés végül bejött. Azóta megy a mobil rész is. :slight_smile: Elég ingadozó a teljesítménye, de működik. És ez a lényeg. Hogy mi okozhatta a problémát, fogalmam sincs, a legtöbb programot, amit korábban használtam, most is feltelepítettem, és minden rendben. Remélem, most már így is marad.