TheVR Fórum

Teljesen Kezdő VR

Sziasztok! Kellemes Ünnepeket Mindenkinek! A haversrác okán egy oculus rift S-el bővült a történet… Viszont fejben nem igen van meg a téma:) Magát az eszközt feltettek, telepítettük, megy szépen, Occulus Store-ból letöltve pár játék, működik… (zombis, Darth Wödrös:), zenélős, stb)… Gondoltam egy merészet, Steam, megvesz assetto, meg subnautica… No innentől Én azt hittem, hogy a játék maga felismeri a perifériát, mintha pl. egy kormányt dugtam volna csak rá… NOs NEM!:)… A játékon belül nem találok ilyen beállítási lehetőséget, VR. nem is jeleníti meg a képet, stb… Rossz környezetben indítjuk, vagy mi a probléma? A Steam megvétel és telepítés után egy ikon van az asztalon, ahogy ez lenni szokott… Eleve már más ikonnal kéne indítani? vagy az oculus software-n keresztül kell valahogy indítani ezeket? Bocs, ha OFF, de a megnézett tucatnyi videón, mindenki csak játszik… a bemutatók meg addig tartanak, hogy “húúú,” meg “hááá”… meg “gecyjó”…:)))) De hogy a játék maga, hogyan indult be, kommunikált a rift-el, no arról nulla infó:)… Ezért is gondoltam, hogy simán úgy müködik, mintha egy kormányt vagy kontrollert tettem volna csak pluszban a PC-hez…
Válaszokat előre is köszy!..

A steam VR-t is be kell állítani ha jól rémlik, de még az is lehet, hogy külön fel kell telepíteni, már nem emlékszem pontosan. Subnautica esetén (ha steames) ne az asztalról indítsd, hanem a steam könyvtárból és akkor felajánlja az opciót, hogy az asztali verziót, vagy a steamvr verziót akarod-e indítani, mivel az VR kompatibilis, mint az asetto corsa, nem csak vr. Subnauticához érdemes egy xbox controller, billentyűzettel nem is tudom, hogy megy-e, viszont nekem a touch controllerekkel nem ment rendesen, nincs beállítva arra a kiosztás normálisan, hiányoznak gombok amik elengedhetetlenek a normális játékhoz.

Még annyit hozzáfűznék, hogy ha steames játékkal akarsz játszani, az oculus proginak is kell futni a háttérben közben, valamint lehet, hogy az oculus beállításaiban engedélyezni kell az ismeretlen forrásokat (nem oculus home-on megvett játékok)

Igen, szóval összefoglalva:

  • Unknown sourcest ellenőrízd be van e kacsolva Oculusban (bár asszem már alapból így települ de nem biztos)
  • SteamVR legyen feltelepítve de ezt az első Steames VR-os játéknál felajánlja. Pl. “The Labs”-ot futtasd ami ingyenes.
  • Ami kifejezetten csak VR cím azt leht az ikonjával is indítani de ilyenkor előfordulhat, hogy SteamVR-ban fog elindulni pedig a játék támogatja a natív Oculus-t. Azzal jobb lesz. Ezt úgy kell, hogy Steamen belülről rányomsz a nagy zöld “Játék” gombra majd lesz a képernyő közepén egy ilyesmi:
    image
    Itt Oculust választasz.
  • Vannak olyan játékok (ritka) ahol a már futó játékon belül kell VR-t választani. Pl. Assetto Corsa :slight_smile: Ott a settingsben találod a Displaynél. Rift S-nél asszem az OpenVR működik, a Rift oplió csak a CV1-nél ha jól emlékszem.

ETS2 is nagyon jó, ott kicsit bonyolultabb mert a beták közül ki kell választani a VR módot (Rift, steamVR) és az indítási opciókba be kell írni, hogy “-oculus”

De ezek ritka kivételek, amit Oculus Storeban veszel az már onnan simán indul mindig Oculus módban. Pl .ELITE, DIRT Rally stb.

Ja és az Assetto úgy működik, hogy egészen addig amíg nem ülsz az autóban csak a monitoron látod az eseményeket. (Az új Assettonál már a menüt is VR-ban látod de szeriontem annak még nem jó a VR része sajnos)
A Project Cars 2 amit még tudok javasolni bár elmarad az AC fizikájától (és kihívásától) de ott is minden VR-ban fut az indítástól fogva.

Köszi Mindenkinek, próbálkozunk…ha elakadunk, akkor jövök újra!:)))