Sziasztok! Egy teljesen új PC-t szeretnék építeni! arra lennék kíváncsi, hogy az alábbi alkatrészek kompatibilisek-e egymással, és ha igen akkor érdemes-e ezt választanom?
Szia!
Ha tudsz nézni inkább egy b250-es lapot, akkor válaszd azt, mert ennél kelleni fog majd egy skylake proci (i3/5/7-6xxx) a bioszféra frissiteshez, vagy olyan helyen veszed ahol frissítik pl pcx.
Egyébként, ha mindenképpen intel-t akarsz akkor szerintem várd meg a 8. Generációs procit, amik sztem heteken belül kaphatóak itthon is, vagy vegyél egy ryzen 1200-1300x-et, az 4 magos, és jobban megéri, és később jobban fejlesztheted.
Mondjuk egy ryzen 1200-al és egy ASRock b350 pro4-el kb ugyanott vagy árban
videokartyavol miért low profilosat szeretnél?
Jobban járnal egy “normál” méretűvel
És a hdd-t szerintem csereld ki a wd-nek az “ezex” végű hdd-re
A tápot csereld ki valami komolyabbra, mondjuk evga B3 400w/Corsair cx 450/cx 450m-re, de erről rengeteg topicot találsz itt a fórumon.
Hali!
Köszi a tanácsokat! Na az a helyzet hogy sok lóvém nincs rá és nem szeretnék a legújabb game-ekkel sem ultrán szeretnék játszani… Szóval igen Pénzem nincs sok de átvariálom egy kicsit a configot hátha össze tudok dobni valami hasonlót mint amit javasoltál! PCX-nél rakatom öszze szoval a BIOS update el nem lesz baj (elvileg)…
Ha marad a proci (nem tudom, beleférne-e egy i5), mindenképp B250-es lapot válassz, az Kaby Lake kompatibilis frissítés nélkül is. Tápot vmi komolyabbra cserélnem, ha Chieftec, akkor, smart series vagy más márka. A low profile 1050-t nem értem, azt egy Ti-re cserélném, nem kicsivel gyorsabb. Ramnál a MHz számít, 2133 az alap, de laptól függően 2400 mehet, az hogy fekete, édesmind1. HDD-nek egy WD Blue mehet és szerintem kész is vagy.
Üdv a Fórumon!
Látom friss a regisztrációd, de ettől még ha 15 percet szántál volna rá, hogy körbenézz a PC építés topikban, sok hasznos témát találsz csak az elmúlt 1-2 hétből, már a topik címek is árulkodók, nem értem, hogy ez miért olyan fárasztó, bőven sok választ kaptál volna azokra a kérdésekre is, amiket fel se tettél.
Most majd a mindig segítőkész emberek biztos ismét leírják (nem én), amit majdnem minden nap a hasonló topikokban, hogy miért rossz a proci és alaplap választásod, miért lenne jobb a WD Blue 1 TB 64 MB WD10EZEX, miért kellene a 1050Ti inkább a mai játékokhoz, miért érdemes a Ryzen ebben a kategóriában vagy miért érdemes várni, ha mégis Intelt akarsz, és hogy milyen tápot érdemes, meg hogy ilyen procihoz miért csak felesleges költség a CPU hűtő…
Egy kis olvasással (nem kell 500 topikok végigolvasni) találnál hasznos infót, a PC építés topikban pl már a legelején, és a topikok kb 1. pár hozzászólásából kiderül, érdemes-e számodra tovább olvasni, ha bizonyos info után kutatsz.
Bocsánat, ezt nem csak neked szántam, csak lugy érzem, látszólag megint megszaporodtak az ilyen topikok, és akik mindig sokat segítenek, azok a saját idejüket áldozzák arra, hogy válaszoljanak, megoldják a problémákat (innen is hálás köszönet nekik), pedig a legegyszerűbb megoldás, hogy előbb körbenéz mindenki, mielőtt a 100. ugyanolyan kérdést felteszi, ugyanarról szinte.
Sorry, hosszú OFF lett…
A budget plus pont megfelelne neked szerintem, ha spórolnal egy kicsit hagyd ki az ssd-t, de ha marad azt később meg fogja halalni, érezhető a különbség a hdd és az SSD között
Mindekinek aki rá szánt öt percet az életéből, hogy segítsen annak hála a mennyekig! @peter1985hun A pcx gépösszerakós oldalán nem találtam az általad javasolt procit, csak g4520 ill. g4600-at találtam!
És @Knockedly SSD-m már van, a configban említett és a merevlemez szintén épp melletem dolgozik!
A kártyát átcseréltem egy 4GB-os Asus 1050Ti-ra. Tápegységnek egy EVGA 450W-t választottam.
Nos ha e mellé javasoltok valamit azt szívesen elolvasom, mert nem akarok a mély vízen elsúlyedni!
Haat, én még mindig azt mondom hogy az i3-7300 nem éri meg, inkább vegyel egy R3 1300x-et vagy r5 1400-at, mondjuk egy ASRock b350 PRO4 -el vagy bármilyen b350-es lappal
Akkor mi az ami kell neked?
Gépház?
Memória?
Mennyi lenne rá a keret? @slashbox
Okés köszi! @Knockedly Légyszíves le tudnád írni hogy miért nem éri meg az i3, és miért inkább az r5 1400-at ajánlod?
És kiváncsi lennék mi a vélemény a Fatal1ty lapokról?
A keretem egyébiránt 200E
Haat, 2mag helyett 4-et kapsz, és az új processzor irány az a sok mag felé mutat, és később sokkal jobban bővíthető, mert elvileg bele lehet majd tenni a következő ZEN+ procikat is.
A lapról nincs tapasztalatom, de sok jót hallottam mar a fatality szériáról, és igy ránézésre is király.
Rendben köszi! ha ez így jó akkor hagyom: Ryzen 5 1400 és egy MSI B350 gaming Plus lap.Ezen kívül hozzácsaptam 16GB (2x4GB)-os Vengence RAM-okat. A kártya pedig egy Asus 1050Ti 4GB.Szerinted egy EVGA 450W elbírja ezeket?
Persze, de tudsz még egy kicsit lecsipni a végösszegből ha az 1400 helyett 1300x-et teszel bele, mert elég az is játékokhoz
MSI alaplappal nem volt még tapasztalatom, de az előbb még nem az ASRock fata1ty-t mondtad?
Egyébként ha már fehér a CPU hutod, is és a ház is, akkor nem mutatna jobban egy fehér(es) alaplap?
XDD Sorry az 8 akart lenni csak elszartam
Nos igazad van a színnel kapcsolatban! Most már egy Mortar Arctic lap van helyette!
(Figyelem hülye kérdés) RAM-ból tudsz olcsóbbat ami megéri?
A kártya EX-es.
Rendben,nagyon szépen köszönöm a segítségedet és az idődet!
Elvileg a PCX összerakója autómatikusan kompatibilis alkatrészeket enged választani szal elvileg nem lesz baj!
Mégegyszer köszi, és meg egy kérdés! Ha valamiben érdeklődnék akkor tudunk e-mail-ezni?