Teljesen véletlenszerű fagyások...Mi lehet a gond?

Sziasztok! Egy pár hónapja észleltem először ezt a hibát,egyszerűen annyi történik hogy teljesen random van egy fagyás,megáll a kép is meg a hang is,ilyenkor semmire nem reagál. Általában mindig ilyen 20-30 másodpercig tart ha közbe pl.lenyomom a ctrl+alt+del billentyű kombinációt azt is csak utána nyitja meg tehát tényleg arra az időintervallumra semmi. Már tanácstalan vagyok mi lehet a gond.
Illetve alaplap,proci,ram,hdd csere után is ugyanúgy történtek ezek a jelenségek mint előtte.
Mostani config:
Processzor: AMD Ryzen 2700x(új)
Alaplap: MSI B450 Tomahawk (új)
RAM:Kingston Hyperx predator 16gb (új)
Videókártya: MSI GTX 970 Gaming 4gb(kb.3éves)
Táp:Chieftec smart 600w(kb.3éves)
SSD: Kingston 500gb (viszonylag ő is új fél éves, de a jelenségek előtt már ment a gépben)
HDD:Western Digital 2tb (új)
operációsrendszer: Windows 10 Pro

Én tápra gyanakszom mert ahogy utána olvastam ezt is írták pár helyen de egyébként minden oldalon mást írtak,de nem akarok feleslegesen kiadni pénzt ha nem ez a gond.
A válaszokat előre is köszönöm! :slight_smile:

Nem biztos hogy a táp okozza, de azt így is úgyis érdemes lenne lecserélni egy ilyen gépnél, így első lépésben szerintem vegyél egy minőségibb darabot. Ha megoldja a gondot is, az külön bónusz.

Rendben,esetleg tudnál egy jobb minőségű tápot ajánlani a géphez?

Itt találsz egy szép listát ajánlott tápokból, 650W körül nézelődj:

A be quiet! Straight Power 11 650W Gold-ot néztem ki a listából, a jövőhét folyamán megvásárlom és beszerelem. Remélem megoldja a problémát!

1 Like

Ha az SSDről fut a rendszer, akkor érdemes leellenőrizned van-e hozzá újabb firmware. A400-as SSD-vel az ismerősömnek ugyanerre a problémára gyógyír volt.
Érdemes a feladatkezelőt folyamatosan futtatnod a háttérben, fagyás után ha átváltasz rá, látszik a %-os lemezhasználat is.