The Ultimate DOOM


#1

Pisti DOOM streamje után beszereztem a DOOM Classic Collection-t, de a felbontás valami borzalmas. Hogyan tudom olyan beállításokkal játszani, mint ahogy Pisti játszotta? Előre is köszi :smiley:


#2

Guglizással 1 perc alatt találtam erre megoldást. Egy cfg fájlban kell átírni dolgokat
https://steamcommunity.com/app/2280/discussions/0/490121928346552274/


#3

Na sikerült a felbontást beállítani, annyi, hogy 5:4-es. De gondolom, hogy Pistinek is annyi volt és nem 16:9, csak gondolom szétnyújtotta a stream kedvéért. Vagy neki ténylegesen 16:9-ben ment?


#4

Meg persze továbbra is olyan recés mintha 640x480-ban menne :smiley:


#5

Nem tudom, nem nézem sem a videóikat, se a streameket :slight_smile:
A további guglizás erősen ajánlott


#6

Na megoldottam. Le kellett cserélni a Dosboxot GZDoom-ra. Az támogat wide-screen-t is. És ahoz hogy a steam rendesen tudja indítani csak törölnöm kellett a dosbox.exe-t, a gzdoom.exe-t meg át kellett neveznem dosbox.exe-re. Így minden patent.


#7

Én is kedvet kaptam a jó öreg Doom-hoz, meg is vettem steam-en, de elindítani nem tudom. Win 10-em van, tud valaki segíteni? Steam fórumot olvastam de nem igazán segített
Köszi :slight_smile:


#8

Hétvégén tudok neked segíteni, ha addig nem oldanád meg.


#9

Srácok, akinek megvan steamen, csak letölti a fentebb említett GZDoom-ot. Miután telepítette, megkeresi a GZDoom.exe-t és azt indítja el, nem pedig a DOOM-ot a steamen. Ekkor a GZDoom menüje felugrik, és jelezni fogja mely régi DOOM játékok vannak telepítve (nálam most DOOM II: Hell on Earth és Ultimate DOOM van, mert én is kedvet kaptam Pistitől.)

A listában kiválasztod melyik Doom-ot akarod indítani, és rányomsz alul hogy play. A GZDoom fogja elindítani a játékot, játékon belül pedig rengeteg beállítást találsz felbontástól kezdve billentyűzet kiosztáson át az egérig.

(Amúgy Pisti a DOOM stream elején el is mondta hogy ők is ezt használják, mindig érdemes visszanézni az elejét mert csomó infót elmondanak).


#10

Köszönöm szépen a segítséget, már sikerült elindítanom mod nélkül is, de úgy akad kicsit. Hajlok rá, hogy GZDoom-mal használjam


#11

Én határozottan ajánlom, tegnap értem a DOOM II végére, most az Ultimate-et játszom, most jövök a titkos mapról amit Pisti is megmutatott, utána majd jön a Final DOOM. Ez a mod remek kiegészítő és kifejezetten élvezetes egérrel játszani.