The Witcher 1-2-3 - kibeszélő (tippek trükkök tanácsok)!

Üdv mindenki. Szeretném létrehozni ezt a topicot, pár emberrel közösen felbuzdulva hogy minden információt tanácsot tippet vagy egyebet megosszunk a játékkal kapcsolatban egymásnak :slight_smile:

7 Likes

Én arra lennék kíváncsi mik azok a küldik és hol amik időzítettek és meddig. :smile:
Na meg ki szerint mik a legjobb, ki ne hagyd mellékküldetések? :slight_smile:

Időzített küldik? Vannak ilyenek vagy csak én értem félre.
Olyan van, hogy haladsz a főküldetésekkel és aztán már nem tudsz bizonyos küldiket megcsinálni.
Viszont ne csak a 3-ról legyen kibeszélő. Az első és a második rész is zseniális azt is játsszátok végig.

2 Likes

Mégcsak pénteken kezdetem és még csak 3 órám van benne, sajnos hétvégén nem volt rá több időm. Minden infó hasznos és új lesz számomra :slight_smile: 3. szintű vagyok, pár mellékküldit csináltam meg meg a Griffet győztem le.

Witcher 3: az elején érdemes a főküldit nyomni,egyfelől az adja a legtöbb xp-t,másfelől 16-os(asszem) szint alatt nem tudod elhagyni,illetve nem ajánlatos elhagyni Velen-t,hogy Skelligére utazhass.13-15-ös szinten el Lehet kezdeni kimaxolni Velen térképet(sidequestek,kincsek,iskola páncélok,fegyverek),mire végzel vele,bőven leszel 18-19 szintű

1 Like

Én arra lennék kíváncsi, hogy a sok gizgazt amit összeszedek, utóbb lesz vmi haszna? :slight_smile:

Witcher Wild Hunt

Az nem tudom hogy így van-e még, újra végig akarom vinni mert amióta én játszottam vele, kicsit patcheltek a játékon, hogy nem szabad hagyni, hogy semmi quest ne menjen át szürkébe, mert akkor az XP is kevés lesz vele.

Régebbről ilyesmi rémlik hogy elszúrtam az elején, hogy hagytam pár questet szürkébe esni és így buktam a hozzá való XP nagyrészét, alig kaptam. Bár lehet rosszul emlékszem. Meg ha nem akartok a végén azért könnyű dolgot, akkor érdemes bekapcsolt hogy az enemy scalelődjön veled. Tehát vissza mehetsz 20-ason Gyümölcsös Kertbe, 20-as Vízbefullt fog megtámadni.

1 Like

Persze. Az italokhoz, bombákhoz és olajokhoz kellennek. Szedjed csak össze őket, amikor sétálgatsz az erdőben. Ami meg nincs meg azokat meg tudod venni a Novigradi főtéren( azt hiszem). Emellett Skelligén a fő várban lent van egy gyógyfüves. De sok ilyen gandzsás ember van. :smiley:

De sok olyan cucc van nálam, ami szerintem eddig semmihez nem volt jó. Ezekkel később lehet vmit alkotni vagy adjam el a Sárkányfűárusnak?

Jaja, a vége fele ha jól csinálod eléggé tele leszel zsetonnal és onnantól fogva mindegy lesz hogy veszed vagy farmolod, persze automata utánpótlás jön ha veszed a fáradtságot hogy két enemy között felszeded a dudvát.

Én bombát keveset használtam, Olajat annál inkább mert nekem a Buildem Poison build volt. 1x 2x rácsapkodtam és táncoltam kb és szépen tikkelődtek a mérgek. Azért az olyan 1200-1800 sebzés/ tikk jó volt mikor mondjuk Energyt vártam vissza vagy low volt a HP-m és csak táncolnom kellett.

Én sosem adtam el. Koronát nem nagyon ad és ha jól tudom még helyet se foglal. De majd lesz olyan hogy az italokból max 3-4-5-t lehet használni. Szóval tartsd be.

Ha Materiál alap, tehát valamihez jó, és szürke tegyük fel akkor azokat tovább lehet bontatni kováccsal amiből tudsz hasznosabb anyagokat kraftolni felszerelésekhez. Ha túl sok adódik, akkor adj el belőle és vegyél hasznosabb dolgot. Egyes anyagokhoz például úgy tudsz hozzájutni ha szétbontatod őket, vagy éppen csináltatsz nagyon alap materiálból.

Kovács mit csinál egy virággal? :slight_smile:

Azzal semmit, azt rakd el vagy add el igazából.

mivel végtelen az inventory,semmi bajod nem lesz ha megtartod a növényeket.eladni felesleges,nincs pénzbeli értékük,de fejlesztett olajoknál,italoknál még jól jöhet…persze nem kell felkutatni mindent minden egyes gazért,de ha épp utadba esik egy növény,nem lesz bajod ha felveszed,ki tudja később melyikre lesz épp szükséged!

2 Likes

Minden,ismétlem MINDEN felhasználható!A virágok a különböző löttyökhöz és bombákhoz kellenek majd,de először a recepteket kell megszerezni.A Recepteket különböző árusoktól veheted meg vagy küldetések során juthatsz hozzájuk.Ha még a játék elején vagy ne aggódj,a játék akkor nyílik meg igazán ha már legalább a Velen-i küldetések végénél jársz.

2 Likes

Akkor az izgulás még kizárva. Most úgyis pihen egy kicsit, mert amióta megvan a Primal, nem tudom letenni. :slight_smile:

1 Like

Most játszom másodszor végig a játékot. Pár tipp, amikre játék közben jöttem rá:

 • Ahogy előttem mondták, mindent szedj össze, amit lehet. A legtöbb hozzávalónak nincs súlya. Aminek van: lószerszámok, javítókészletek, lövedékek, fegyverek, páncélok.
 • A különböző kereskedők, más más összegért vásárolják fel az cuccaidat. Legtöbbet a mestermeberek fizetnek, pl. fegyverekért a fegyverkovács mester.
 • A kovácsnál meg lehet venni a kraftoláshoz a hozzávalókat, de mindig kraftoltasd le azokat, mert sokkal olcsóbb (pl. Sötétacél rúd)
 • Vannak a felkiáltójeles küldetések, ezekből van olyan, amit akkor kell megcsinálni, amikor felveszed, különben bebuktad. Viszont csak onnatól igaz, hogy felvetted (amíg nem veszed tudomásul nem létezik :smiley: )
 • A küldetésekért alkudozás random, ha nem tudtál fentebb menni, töltsd vissza és újra megpróbálhatod.
 • 5 szint különbség az, amíg megkapod az xp-t a teljesített küldetésért. (ezért a ködszegetre kb. 25-ös szinten érdemes elmenni)
 • Összességében legjobb felszerelés adott szinten mindig a kincsvadászatos Witcher felszerelés.
 • A sebzésbónuszok összeadódnak, ezért nem érdemes túl sok támadás ereje bónuszt gyűjtögetni. Egy idő után érdemes a crit-re menni.
 • A legerősebb ezüskard, a Blood and Wine kegészítőben van (Aerondight), csapásonként charge-ol, egy charge 10% crit chance-t ad, 10 lehet belőle. Ha full charge-on megölsz egy ellenfelet, a kard fix +10% alap sebzést kap (szintenként növekszik, mennyit gyűjthetsz). Az összes charge elveszik, ha megütnek, ezért Queen jellel érdemes használni. Ezt a kardot a witcher 1 óta tudod magaddal vinni, ha a 2-ben nem szúrod bele a sárkány szájába, elvileg a 3-ban nem kell érte próbákat kiállni (nem próbáltam). Sajnos csak magas szinten használható.
 • A mérgezés és vérzés nagyon erősek
 • Gwentnél, ha az ellenenfél nagyon sok ponttal nyeri az első kört (pl. 20-0), nagy esély van rá, hogy elpasszolja a következőt az elején, ha nincs több pontod.
 • Az Axii jel első skilljét érdemes kimaxolni (3 pont), mert a beszélgetésekben óriási segítség, harcban pedig elkábíthatja az ellenfeled, és instant kill. A finishing move közben ráadásul nem sebeznek :smiley:
 • A kajás barna skill nagyon OP főleg nagyobb szinteken. Konstans heal, én gyakorlatilag nem használtam fecskét emiatt.
 • A pénzt érdemes gyűjtögetni, mert a Hearts of Stone kiegben van egy rúnaműves aki nagyon komoly rúnákat ad. Viszont összesen 30 000 (!) korona kell hozzá, hogy a legjobbakat meg tudja csinálni.
 • A legnehezebb szint csak a játék elején nehéz, később ugyan olyan OP leszel, mint a könnyebb szinteken. Az ellenfél felskálázását érdemes bekapcsolni, különben nagyon unalmas a harc :D. Van egy bug Yennefer küldiében egy boss (Dzsin), ahol viszont meggajdul, ott ideiglenesen ki kell kapcsolni.

Így hirtelen ennyi :smiley:

7 Likes

Oké. Hazaértem ABBAN A PILLANATBAN DEBRÖI.

Meghoztad teljesen a kedvem egy új végigjátszáshoz. MOTIVÉSÖN IS ON. :grimacing:

Csak hogy egy klasszikussal indítsak:

" Ahh… I hate portals…"

9 Likes

Eddig igen szépen haladgatok, talán 1-2 küldi volt csak amit bebuktam, na meg olyanok vannak még függőben, ahol kicsit alulértékelt vagyok a küldi szintjéhez, de ezekre majd később visszanézek.
Viszont hátramaradt egy őrmester verés - Tomboló ököl Velen - amit nem tudok megcsinálni, mert a palit nem tudom bunyóra bírni a bárónál (azt hiszem ott van a várban). Követtem a jelet, ott a pali, de semmi.
Valaki esetleg? :skull: