theVR Életmód Magazin

Egészséges étkezés, Életmódváltás, Sport, Fogyás, Mozgás, Street workout, Fegyencedzés, súlyzós edzés, kettlebell, Jani és Pisti bikinifitness versenyeny. stb,… :smiley:

Ide jöhetnek tapasztalatok, véleméynek, kérdések a témában.

12 kedvelés

:smiley: Egyszerűen várom, hogy mikor jelenik meg ez a verseny “TheVR fanok közül kifogyott legtöbbet súlyarány rendszerben” :smiley:

2 kedvelés

Szia,
mire gondolsz pontosan? Én 175 cm vagyok 80kg-os sörhasat adtam le 65kg-ig most vissza akarok menni 80 kilóra csak izomban :smiley: 70kg-nál járok és igyekszem nem hízni.
Annyi tapasztalatom van, hogy fogyni nagyon egyszerű de építeni nagyon, nagyon nehéz és lassú.

4 kedvelés

Én inkább a kérdéseket várnám sportolni akaróktól. Sajnos a versenyben esélyem se lenne, amit nagy nehezen magamra pakolok 1-3 kilót, ha nem figyelek oda pillanatok alatt leadom, viszont az alap súlyomnál nem megyek lejjebb.

Láttam a másik Topicban hogy tanultál erről. remélem tényleg lesznek olyanok akik hozzád fordulnak és a te segítségeddel elérik a kívánt eredmányt, legyen az fogyás vagy hízás
@dedi222 úgy értettem ezt ,hogy nem volna mondjuk egy súlyosan elhízott ember lead mondjuk 50 kilót, míg egy max 80 kg-os ember csak 10 kg-ot, hogy normál súlyú legyen és az előzőleg nagyon kövér ember nyerne :). Szóval arány számokat néznénk nem a tényleges leadott súlyt.
Lehet hülye elképzelés, de hülyéknek áll a világ. :slight_smile: nagyon sok versenyben nem szeretem, hogy nem azt veszik figyelembe hogy milyen arányú az a fejlődés stb.

1 kedvelés

Pár nem a TF-en végeztem, de félévig tanultam edzéselméletet. Nem azt jelenti, hogy profi lennék a témában, de segíteni az elindulásban tudok. Vannak nagyon jó eszközök is amiket megtanul az ember, és sérüléseket is könnyebben lehet diagnosztizálni. Szóval aki teheti, menjen el kicsit foglalkozzon a dologgal, utána saját magának tud ésszerű tanácsokkal szolgálni mindenféle tévhitek nélkül.

1 kedvelés

Sziasztok!

Én lassan 7 éve kezdtem el foglalkozni a sportolással, mivel asztmás (pontosabban allergiás asztma) voltam/vagyok, azóta sikerült egy kb tünetmentes állapotot elérnem + a konditermi és küzdősport edzések révén 64kilóról 87 kilóig jutni. Az utóbbi 3 évben súlyemelésre váltottam, jelenleg egy 80kiló körüli testsúlyra akarok lemenni (és onnan majd befogyasztani esetleg versenyre, 77kg-os súlycsoportba) és haladok is, január elején kezdtem és 81kg vagyok. Érdeklődésem középpontjában a súlyemelés van, csináltam is egy facebook oldalt meg egy youtube csatornát (Weightlifting News Agent néven), ennek révén az “edzés” témában otthon vagyok, és nem mellesleg, hanem főként a táplálkozásban is. Azért mondom el mindezt a zagyvaságot, mert ha kell valakinek, akkor szívesen segítek.

3 kedvelés

Szép kis videogyűjtemény van az oldaladon, fasza nagyon.

1 kedvelés

Ha már ott tartunk, hogy életmód, azért fontos az alvás is @TheVR_Jani , látom keményed űzöd az ipart :smiley: Innen is küldöm a kitartás energiát a topic nevében :smiley:

3 kedvelés

Bizony @TheVR_Jani Az alvás fontos!

2 kedvelés

Janit meg is szólták emiatt reggel twitchen :joy:

(Hogy kell nem válaszolni? :smile:)

Másik topikban írták, hogy fontosak a célok, meg ugye életmód váltás.

Nem lehet mindent megváltoztatni, ezért fontos, hogy felmérjük mit lehet.
Fontos felmérnünk saját lehetőségeinket és korlátainkat. Mennyi időt tudunk szánni rá? Mennyit tudunk erre külteni?
Nem szabad hagyni, hogy beetessenek a gyors fejlődés illúziójával.
Ha tisztában vagyunk magunk és környezetünk adottságaival, akkor elkezdhetünk elérhető, reális célokat felállítani.

Más: Elvileg ha elmondjuk valakinek a céljainkat, akkor nem fogjuk annyira fontosnak érezni, hogy beteljesítsük őket. Én ezt csak igazolni tudom, szóval a céljaitokat tartsátok magatokban míg el nem éritek. :slight_smile:

Nem tudom, hogy itt tudtok e válaszolni, de lenne egy kérdésem. Felhúzás után 1-2 napra rá fáj a derekam. Jól bemelegítek edzés közben nem fáj inkább 3.nap reggelre miután jól elaludtam azt a pontot… 80-90 kg nem olyan sok (bár nekem maximum)
Mitől lehet szerintetek? Hogy tudnék javítani a dolgon?

Szerintem ha ez a maxod probald meg az 1 rm 80% val végezni a gyakorlatot. Az alap hogyha fáj nem csináljuk. Nézesd meg orvossal. Esetleg masszőr vagy csontkovács is szóbajöhet.

1 kedvelés

Ha a maximum terheled ez a normális, tipikusan ezek a statikus izmok 2-3 napra rá kezdenek el fájni, úgy hívják izomláz. Amit javasolni tudok, hogy ne maximum terheld állandóan. A másik, hogy sokan azt mondják izomlázra rá kell dolgozni, igen ám de nem mindegy hogyan, átmozgatni kell az adott területet maximum egy kevés terheléssel.

SMR henger sokat segít a regenerálódásban, nézz utána. Ha még nem jártál masszőrnél keress egy normálisat és pár alkalommal menj el hozzá, utána ha rendesen végzed a gyakorlatokat bemelegítéssel nyújtással akkor már nincs szükség masszőrre sem. Néha egy-egyszer érdemes negyedévente, félévente elmenni.

Köszi a választ. Az izomlázat szeretem, de ez más sajnos. Ismerem a hengerezést és tervezem is, hogy veszek egyet. :slight_smile:

Statikus izmoknál más az izomláz :slight_smile: Na, de nem akarok kötekedni csak azt szeretném mondani, hogy ha mindig 100 pörgeted és nem tud alkalmazkodni akkor minden edzés után 2-3 nappal előfog jönni, és ez így szokott lenni a statikus izmoknál. Nem vagyok nagy felhúzó/gyúró, de erősítés és még futásnál is bizony előtud jönni hasonló.

1 kedvelés

A henger is jó ötlet, de nézz utána, hogyan kell rendesen alkalmazni, azzal is lehet kárt okozni. És az emlegetett bemelegítés és nyújtás se maradjon el. És legyen mindkét esetben alapos, ne csak két karkörzést végezz.

1 kedvelés

Osztom a véleményed, nem elég csak csinálni, fontosabb hogy jól csinálja.
@dedi222 Ha nem vagy biztos a dolgokban kérj meg egy hozzáértőt, hogy az elején segítsen neked. Utána már egyedül is menni fog :slight_smile:

Igen a felhúzásnál az elején vagyok. Igyekszem bemelegíteni és kis súllyal kezdeni épp ezért nem értem, hogy miért fáj. Akkor növeltem súlyt 60 kg-ról mikor már több mint 4x 10et meg tudtam csinálni, de mégis ez a 90kg sok a derekamnak. Van egy “személyi edzőm” akitől tudok tanácsot kérni, majd alaposabban kifejtem neki. :smiley: Köszi a válaszokat.