TheVR Tech mikrofon

Sziasztok!

Hasonló kérdést már tettem fel pár hete, de nem igazán jött válasz, ezért most megpróbálom más megközelítésből:)
Jani és Pisti a TheVR Tech videói alatt milyen mikrofont használnak? Nem a konkrét márka érdekelne, hanem a típus. Mert a képbe ugye nem lóg bele, ha jól láttam nem használnak microportot mégis tökéletesen lehet hallani, amit Pisti és/vagy Jani mond az asztal mögött állva. Szóval hasonló célra keresnék én is mikrofont olcsóbb kategóriában (egy asztaltársaság beszélgetésének felvételére, mert ugye a kamera hiába veszi a képet, ha a hang nem jó).
Válaszokat és segítséget előre is köszönöm!:slight_smile:

Kis Googlizás után, a Mivel nyomjuk? oldalukról kiindulva…

  1. Puskamikrofon
    https://hu-hu.sennheiser.com/short-gun-tube-microphone-camera-films-mkh-416-p48u3
  2. Kompakt sztereó puskamikrofon (neked szerintem a másik kell)
    https://www.aqua.hu/sennheiser-mke-440-kompakt-sztereo-puskamikrofon-506258-502476.html

Az iskolákban indítanék kereső használati tanfolyamot, mondjuk nyelvtan helyett, helyesen írni már úgysem tud senki és az angol mechanikus billentyűzet a menő

1 kedvelés

Köszönöm a segítséget, de mivel nem értek hozzá, ezt a típust hívják térmikrofonnak (sajnos a konkrét mikrofon leírásánál nem írják)? Valami alapján kell keresnem, mert ilyen árkategóriát sajnos nem engedhetek meg magamnak, de gondolom hasonló funkcióra van “gyengébb” kategória is.

Nem, a térmikrofon szerintem más, nem véletlenül nevezik ezt “puskának”. Ha egy hangtechnikában jártasabb kolléga idetéved, majd helyreigazít, de én ezen a vonalon indulnék el.

Google barátunk segítségével:

Köszönöm a segítséget, bár ilyen alapon akkor semmit nem lehetne kérdezni:)
Egyébként a kép alapján nem egyértelmű melyik lenne a jó választás, illetve ellentmondásos az előbbivel. Vagy csak én nem értem:D

Kérdezni lehet, de igazán akkor érdemes, ha sehol az ég világon nem találsz rá választ és mindenhogy próbáltad keresni (ez amúgy szabályzatban is benne van de psszt…) :smiley: Ezzel csak annyi a baj, hogy a kérdező nagy bőszen kiírja, hogy ő bizony még a Marson is kereste, de semmi, erre más beüti, Google első találat. Volt már rá nem egyszer példa, ezzel más ideje/energiája megy el, amit önszorgalomból is meg lehetne találni. Ide inkább a különlegesebb, tapasztalaton alapuló egyéni kérdésekben érdemes írni, ami nem mindennapi, viszont sanszos, hogy van fórumozó, aki már találkozott vele és tud megoldást a problémára, mégsem hozott létre egyetlen cikket sem, amire a Google hivatkozhatna. Én így látom ennek a működését, amúgy sok topikot kidob a Google is, ha jól keresel :smiley:

1 kedvelés

Ezzel egyetértenék, de ha nem tudod mire keress, akkor nem túl egyszerű. Eleve nem szeretek fórumozni, ez az utolsó lépés volt. Egy ilyen specifikus célra, ha nem tudod mi a “céleszköz”, akkor nem tudsz keresni, a másik oldalról, aki meg ért ehhez, annak 1 szót elég leírnia, ami alapján már tovább lehet menni. Jelenleg se tudom milyen típusú mikrofon lenne a megfelelő, mert bár köszönöm a segítséget, de ilyen találatokat nyilván én is találtam.
Eddig ugye 2 válasz érkezett, amik ellentmondanak egymásnak:)

Én még mindig azt tartom, hogy a puskamikrofont keresed, legalábbis a srácok azt használnak, de majdcsak jutsz valamire :slight_smile: Ennél többet nem tudok tenni, remélem megtalálod, amire szükséged van.

Köszönöm, az előző válaszomat meg nem akartam offenzívra venni, csak azért írtam le, hogy azért teljesen nem vagyok idióta:)
Nyilván, ha azt keresném, hogy milyen eszközzel lehet hangot rögzíteni, arra kidobná a google, hogy mikrofon és kész, csak ez ennél 1 fokkal bonyolultabb:)

Nem is volt offenzív, én akkor sem veszem fel, ha valaki egyértelműen az, szóval jók vagyunk :smiley:
Én rákerestem a mikrofon pontos típusára és a kapott linkben volt róla leírás, amire hivatkozok, ez alapján tuti találsz olcsóbb megoldást is.