They Are Billions


#1

Sziasztok!
RTS Rajongók figyelmébe ajánlanám ezt a kis béta/alpha állapotú indie játékot.
Játék oldala: TheyAreBillions
Nekem bejött, főleg hogy nem igen van RTS jelenleg. Érdemes megnézni.
Edit: Sajnos most olvastam hogy elfogytak a Béta kulcsok, így jelenleg az a lehetőség van hogy elő lehet rendelni a játékot a béta árán, de majd csak akkor kapod meg a játékot, ha az megjelenik steamen, mint Early Access.
http://store.steampowered.com/app/644930/They_Are_Billions/


#2

A minap Nessajnál láttam eléggé magával húzott :smiley:
Lehet ma meg is veszem! Humblebudlen akciós most :smiley:


#3

Sziasztok! Tapasztalt játékosoktól kérnék tanácsot, mert az utolsó roham ellen tehetetlen vagyok. Az utsó előttit lehozom simán, még a falat sem tudják lebontani, de az utolsónál nem találok rajtuk fogást, mindenen áttörnek. Mi a leghatásosabb védelem? Ti hogy állítjátok meg őket a végén?


#4

Szia!

Nekem eddig 50 órám van a játékban, az első három mapot már sikerült megcsinálnom, most küzdök a negyedikkel. Néhány tanács, ami segíthet a végén:

 • Mivel a végén a térképen megmaradt összes zombi megindul, ezért előtte érdemes mindekit megölni.

 • Az egyik oldalon ki szoktam terjeszkedni majdnem a térkép széléig, így ott előbb elkezdhetem ölni azokat akik onnan jönnek, és ha végeztem velük, átcsoportosíthatom az erőim oda, ahol szükség van rájuk.

 • Thanatos-ból csinálj annyit amennyit csak tudsz. Nekem 30-40 szokott lenni.

 • A sniper-erekkel szoktam kiírtani a mapot, amikor egy nagyobb csoport márt veteránná válik, akkor őket vissza szokatm küldeni a bázisra, és helyettük újoncokat hozni, hogy ők is fejlődjenek.

 • A fal elé 2-3 sorban szoktam tenni trap-et, ez elég jól lelassítja őket.

 • Az íjászokból ha kint tartasz néhányat a falakon kívül, akkor azokkal a horda egy részét el tudod csalni oda ahol erősebb a fal.

 • Falból sosem elég.


#5
 • néhány Balista se árt a falakhoz, meg tornyok a snipereknek. Ahogy írták előttem is, 60 sniper+30-40 Thanatos hathatós tud lenni.
 • Tisztogatáshoz még a Titanok is jók.

#6

Köszönöm a tanácsokat. Nekem 60 órám van benne, de még nem sikerült az első pálya, a végén mindig ledaráltak. Volt olyan próbám, ahol a tornyokra és a falakra mentem rá - simán bedaráltak. Aztán volt elit egységes próba, de 3-4 nél egyikből sem volt több. Bukta is lett.
Ahogy látom, a lényeg az elit egységek nagy száma és a map folyamatos tisztítása, amit eddig szintén nem tettem meg. Csak védekezem, ha jöttek.
Gazdaságilak mekkora lakosság szám ajánlott? Mennyi adó, illetve átlagos nyersanyag bevétel kell a javasolt nagy szintű egységekhez? A tornyoknak van értelme, és ha igen, melyikeknek?
jUT ESZEMBE, NEKEM ÚGY 500 GOLD JÖTT BE AMIKOR A LEGNAGYOBB KOLÓNIÁM VOLT, ÉS KB 15 NYERSANYAG FAJTÁNKÉNT. gONDOLOM EZ ÉDESKEVÉS…


#7

Bocsánat a nagy betűkért.


#8
 • kezdj fával mindent, mert az olcsó. Utána upgrade kőre.
 • igen, takarítani már az elejétől, különben esélyed sincs.
 • lakosság az elején amennyi csak belefér, utána úgyis elfogy a hely, upgrade a legmagasabb szintig.
 • Nyersanyag meg sosem elég. :smiley:

ha megy az angol, akkor ajánlom Marbozir youtube csatornáját a témában.
https://www.youtube.com/watch?v=RCTsBeraGRA&list=PLHQyGGzRHYIbXPHwHUW8itdC__WCe0d7M ez a legutóbbi patch utáni. 4-es pálya.


#9

Köszömöm a tippeket.
Azért genya ez a játék, mert nálam a very low populáció nem azt jelenti, hogy tele van a képernyő zombival.
:slight_smile: A linket is köszi. Bár a beszéd angolul nehezen megy, de sok mindent megértek, szóval hasznos lesz.
Te milyen nehézségi szinten nyomod? (?%) A neved mellett a dátum a születési dátumod? Mert akkor Te is veterán gamer vagy.
:slight_smile:


#10

Illetve még egy dolog:
Azt vettem észre, hogy a zombik száma támadásonként nő, megkockáztatom, hogy akár duplázódik.
100 nap alatt nem támad annyiszor mint 150 alatt, szóval nem egyszerűbb a 100 napos annak ellenére, hogy a játék szerint a 150 a legkönnyebb?


#11

igen a számok a nevem mellett az aktiválásom időpontja… szóval jaaaa, régóta a “szakmába” vagyok, mégha nem is ez áll a sor elején.
Szerintem ha megvannak az infok, akkor 140%-n elég elkezdeni, vagy a környékén, és természtesen minél rövidebb időt adsz meg, annál nehzebb. 100 napnál elég kicsi a hibázási lehetőség. És mint tudjuk az inkább 90-93 nap inkább. 150 napnál bár több kis támadás van, de több időd is van felkészülni a végső hordára. Illetve több időd is marad takarítani.
Még pár dolog:

 • legyen két nagyobb csapatod, akikkel megy a takarítás. (az elején én a rangereket preferálom, később sniperek, thanatos, esetleg Titian)
 • építs fel egy alap falat tornyokkal, és egy rangerrel húzz össze egy kisebb groupot a falhoz, így a toronyból simán kilövik őket. (ez az elején jó inkább, ha már van egy “hadsereg” akkor simán mehetsz meszebb)
 • Wells of Doom-kat mindenképpen pusztísd el. Egyrészt jó alapanyag forrás, na meg kevesebb zombi fog spawn-olni. (én ezeket inkább csak a mid-late game-ben szoktam, amikor már van egy jó kis group)

#12

Ez a Wells of Doom micsoda? A zombi városokat hívják így? Vagy valami speckó tereptárgy, esetleg enemy? Merre találhatók ezek az 1. pályán? Vagy ez is random?


#13

Illetve a megtisztított pályarészek tiszták is maradnak, vagy körbe - körbe kell mászkálni, mert a semmiből újra ott teremnek a zombik?


#14

igen, ezek a zombi városok. Szerintem random dobja őket, fel kell őket fedezni. Ha jól sejtem, ha megtisztítasz egy területet, akkor ott zombi már nem lesz, persze horda jöhet onnan is, illetve az utolsó horda szintén random spawnol.


#15

Köszi a sok segítséget, az új ismeretek birtokában nekiülök az 1. pályának, remélem, nagyobb sikerrel.
:slight_smile:


#16

Hát, be kell valljam, ez a játék nem nekem való.
Körben mindent kitakarítottam, 22%-on nyomtam és 600 milliárd zombi jött a végén.
Fogalmam sincs, hogy 140 meg ilyen százalékokon mi lehet. Ez egy csaló szar, 87 órát szántam rá az életemből, egyelőre elég volt. Majd ha megjelenik, remélem normalizálva lesz a very low fokozat.
Mindenesetre szivesen várom a saves könyvtáraitokat, hogy megnézzem, ahogy kitart a végsőkig.
lordkevin101@gmail.com


#17

Attól mert neked nem megy, vagy nem hozzád való a játék, attól még nem csall… :smiley: :smiley:
Nekem a lövöldözős pew-pew játékok nem valók. PUBG-t kb a harmadik, negyedik kör után megunom. :smiley:
Nézz sok-sok gameplay-t, és menni fog, vagy hagyd. Az árát bőven behozta ha jól sejtem.
A mentéseknek meg sok értelme nincs szerintem, mert nem látnád át, mi/hol/merre.
Redditen is találsz majd leírásokat, amiket fel lehet használni.


#18

A tegnapi írás első felindultságból született. Azért én normál esetben már idős vagyok ehez a csaló játékozáshoz. :slight_smile:
A mentés azért lenne jó, hogy a védelmet lássam, hogy hogy áll fel. A gazdasági modell megtanulásához persze nem elég, mert nem derül ki belőle, hogy mi - milyen sorrendben épült.
Meg arra is jó lenne, hogy lássam, hogy 140-en mit művel a játék, ha 22-n ezt teszi velem.
Persze megértem, ha senki sem küldi el, nyilván mindenkinek úgymond a “saját gyermeke” egy sikeresen megtervezett és felépített struktúra.


#19

jó, gondoltam. :slight_smile: :wink:
igazándiból az alapszabály itt is az, hogy rétegesen, és falból sose elég, a végén 2, de inkább 3 vastag legyen. És igen, fogsz veszíteni embert is, meg falat is a végén. azért kell olyan rész ahova vissza tudnak menekülni.
Ez a játék kb olyan lehet most neked, mint nekem volt anno az Europa Universalis IV :smiley: megnéztem kb 300 részt, utána beléptem a játékba, és néztem magam elé, hogy akkor most mi. :smiley: csinálj több mentést, hogy vissza tudj menni egy-egy részhez.
Ha hazaérek megnézem megvan-e még a mentés.


#20

Előre is köszi. Ha nincs, akkor majd ha legközelebb lealázod a zombikat, akkor küld el kérlek. :slight_smile: