Többi alkatrész!? segítség!

Szeretnék építeni egy pc-t és ajándékba kaptam egy HyperX Predator Black 8GB DDR4 3000MHz CL15-RAM-ot! Az első kérdésem az lenne ez sokkal rosszabb lesz mintha dual channel-t használnék?
Ez mellet még van egy ASUS GeForce GTX 1050 STRIX GAMING O2G 2GB DDR5 128-bit-Videókártyám és még kb 100k-m talán picivel több!
Ti milyen hardvereket ajánlanátok ez a kettő mellé? A válaszokat előre is köszönöm!

Javaslom ezt a topicot: Build ajánló, avagy: Milyen gépet vegyek?

Budget build, ha kivonod az árából amid már van, kb 100nál is vagy.

Köszi a választ és a RAM-os kérdésemben tudnál segíteni?

Valamivel lassabb lesz, de egy ilyen buildben azt használd, ami van. nem hiszem hogy ez vetné vissza a rendszer teljesítményét

Rendben Köszi a választ

Még az a kérdésem lenne hogy ez a lap ASRock B250 Pro4 el bir a 3000-res RAM-al? A frekvencia miatt kérdezem?

Erre sajnos nem tudom a választ, olvass utána külföldi fórumokon. Biztosan 2400-ig támogatja, de ez semmit nem jelent mert a többi gyártó is ezt írja általában. A DDR4 szabvány egyébként 2133Mhz-ig megy hivatalosan, felette semmi sem biztos. A nagyobb sebességet biosban engedélyezni kell manuálisan.

Rendben Köszönöm

Intel esetében csak a Z-s chipsetek (Z170, Z270 és hamarosan a Z370) tudja kezelni a 2400Mhz-nél gyorsabb frekiket… menni menni fog, csak nem gyorsabban mint 2400. Intelnél a hivatalos freki egyébként 2133, e fölött lényegében tuningnak számít minden, ezért van ez a korlátozás.

A single/dual channel esetében elméletileg a sávszél a fele lesz, ha valami program nagyon durván támaszkodik ilyesmire (pl ram drive stb) akkor ott jeletős difi van. Alkalmazások, játékok terén viszont elenyésző, játékok esetén 5% körülire mondanám a dual előnyét

Mivel nincs sok pénzed ahogy én levettem, javasolnám hogy felejtsd el az Intelt. Drága és ugyan annyiért vagy akár olcsóbban jobb procit kapsz Ryzenba + ott a lapok 2666MHz-ig viszik a RAM-okat alapból. A lapok pedig igen nagy %-ban támogatni fogják azt a RAM-ot amid van, de ezt a gyártó oldalán le tudod ellenőrizni.

2 Likes

Így van, AMD jobb választás jelenleg.

1 Like

Értem és köszönöm a válaszokat! Ryzenben melyiket ajánlanátok? A RAM-problémát megoldótam át vették tőlem rendes árban és igy majd tudok dual channel-t beszerezni!

Én egy Ryzen 3 1200-at vennék, valami olcsóbb de lehetőleg márkás alaplappal. A maradék pénzből tudsz venni SSD-t (ha nincs), vagy félre is teheted későbbi fejlesztésre. Sok értelme nincs erősebb procinak ehhez a videokártyához, ha jó alaplapot veszel később bőven tudsz fejleszteni alkatrészenként.

1 Like