Tudja a Gsyncet?

Sziasztok. Lg 34uc79 G-B tudja a Gsyncet?

Nem. FreeSync csak. De A 10x0 Nvidiától felfelé a videókártyák kezelnek Freesyncet is DP-n.

2 Likes

Szia. 1070Ti-m van. Akkor kezeli?

Igen. Display porton.

1 Like

Értem. Köszönöm a választ. Display port látom 1.2 kell hogy legyen. Nekem van Fisplay kábelem. Létezik hogy az csak 1.0, és ez miatt nem fog normálisan működni? Vagy a kábel mind1 milyen csak Fisplayportos legyen?

Nem mindegy minimum 1.2 kell, viszont ajánlatos 1.4 használni.

1 Like

Nem egy nagy pénzügyi tétel.
Gugli első. Megveszed és bebiztosítottad magad.

1 Like

Rendben. Köszönöm mindenkinek a segítséget! :slight_smile:

Ha Ő lesz a kiszemelt példány, akkor “tudja”. :slight_smile:

1 Like

Sziasztok megvásároltam Igen tudja a G syncet. A másik kérdésem pedig: Ez az Lg 34UC79G-G elég rossz a szín beálítása illetve nekem nagyon pixeles illetve Contrastos a monitor akár hogy áligatom. Milyen programmal lehetne jól be kalibrálni a monitort? Mert elötte volt egy jóval régebbi Lg 34um65p monitorom aminek sokkal szebbek voltak a szinei, nem volt ennyire kontrasztos. Mitől lehet ez? Köszönöm a válaszokat.

Színt jól kalibrálni külön hardverrel lehet, ami nem olcsó mulatság, de vannak boltok amik foglalkoznak ilyennel, pl Oázis. Azt nem tudom hogy hozott anyagon is vállalnak e ilyet, meg kell nézni. De még így sem biztos hogy lesz olyan jó mint a régebbi monitorod.

Egyébként meg azért van ez, mert a régebbi monitorod egy lassú, de 100% SRGB lefedettségű, alapvetően kontentfogyasztásra/készítesre kitalált monitor volt, az új meg egy gamer, ahol nem ez az elsődleges szempont, hanem a képfrissítés és a gyors reakció idő. Ha nem nagy/korlátlan a pénztárca, akkor valahol kompromisszumot kell kötni sajnos.

2 Likes

Bocsi, hogy a G-SYNC-re nemet írtam. A gyártó honlapján említést sem tesz róla, csak a FreeSync-et írja.
Furcsa, hogy lusta ezt leírni a termék leírásánál…

2 Likes

Pedig megy vele.

1 Like

Szinek még annyira nem is vészesek. inkább az hogy Pixelesnek nézem. Nem lehet hogy újra raknám a windowst javúlna? Nem lehet hogy a windows monitorhoz teszi fel az illesztő prógramokat? Vagy ez hülyeség?

Ugyan annyi pixel van rajta mint az előző monitorodon. Ekkora felbontás ekkora méreten szerintme eleve kevés, hacsak nem nagyon távolról nézed.

1 Like

Alapvetően miután megvetted és beüzemelted nem szükséges rajta semmit sem kalibrálni, max a monitorod beállításaiban 1-2 dolgot kell / lehet állítani, de ne gondold túl, nincs köze illesztőprogramokhoz.

Láttad a monitor képét, mielőtt megvetted, vagy láttatlanul rendelted? Ha nem vagy vele megelégedve vidd vissza, kérd vissza a pénzt és vásárolj olyan helyen, ahol megtudod nézni a monitort vásárlás előtt.
Lehet a media markt és hasonló helyek magasabb áron adják a dolgokat, de előtte legalább megnézheted és nem vakon vásárolsz. (Bizonyos termékkategóriákban)

Vagy megnézed egy ilyen helyen, aztán megveszed onnan ahol a legolcsóbb :wink:

2 Likes

Szia. Használtan vettem és ki is próbáltuk egy Laptoppal Hdmi-vel összekötve, és tökéletes szinek voltak, illetve nem voltak az ikonok tuszta recések mint most.

Be van állítva a windowsban a felbontás?

Igen be. valamiért ha vissza rakom 60Hz-re már jóval jobb a kép. Egyébként windows 10-en gyári programjával kalibráltam volna de még rosszabb lett, azt hogy tudom vissza álítani alapértelmezettre?

Nekem egy kicsit szellem képesnek is tűnik.