Tudnátok ajánlani nekem kerékpár típust vételre?


#1

Felhasználás: Nagyrészt minimális forgamú kicsivárosban/nagyfaluban, azaz nincs sok akadályozó tényező, lehet tekerni rendesen (ez is a fő cél, hogy település egyik végéből a másikba hamar elérjek kényelmesen heti 1-2 alkalommal). Viszont későbbiekben időnként gyerekkel kirándulni is mennénk terepre. (Trekking???)
Kinek: Felnőtt férfi (vékony-magas :slight_smile: ).
Ár: 50-75 ezer között reménykedem. (Az ár mehet kicsit feljebb, ha van értelme/megéri…)
Állapot: Új, egyben (azaz ne kelljen minden alkatrészt külön megvenni és összeszerelni :slight_smile: )
Helyi mini biciklisboltban szinte csak csepel márka van, de Egerben biztos van nagyobb kipróbálható választék is, oda ha megvan 1-2 ajánlott márka/tipus, akkor átugrom, hátha van pont azokból kipróbálható készlet.


#2

Tessék :smiley:

https://www.decathlon.hu/C-325563-trekking-kerekpar

Bicikli boltos haveromnál javarészt KTM meg Alpine biciklik vannak azok jók de qva drágák :smiley:


#3

Cross trekking vagy MTB kell neked. A jobb márkák 100 ezernél kezdődnek, szóval ha mindenképp újat szeretnél, akkor csak a decathlon meg emag maradt.


#4

Szia!

Szerintem neked a trekking/ cross trekking a jó választás. A terepre kívánkozás azonban még elterelhet a MTB felé, attól függ mennyire kemény terep.

Fontos megjegyezni, a trekking kerékpárok teljesen felszereltek, míg a MTB- ok többségén se sárvédő se lámpa se prizma stb…

Az általad említett árszinten csak a Decathlonban kapsz bringát, megjegyzem nem rosszak.
Márka ami jó lehet Gepida/ Kellys / Csepel vagy a Decathlon: B’twin/Rockrider/Riverside márkái.

Amennyiben komolyabban belefogsz a bringázásba ( teszem azt mondjuk egy nyáron túrázol vele 5-600 km-t) akkor bizonyos dolgokból ígényed lesz jobbra.
Éppen ezért javaslom a nagyobb anyagi ráfordítást, hogy a vásárolt bringán egy Shimano Acera hátsó váltó legyen( merthogy általában 7 sebesség van hátul, de ha netán egyszer menetesről kazettás agyra cserélés lesz ,ami 9 sebbeséget fogad vagy 10 11-et, és ha kb 5-700km-nyi túratáv belemegy, akkor igény lesz rá, az Acera váltó 9 sebességig jó így ezt egy esetleges fejlesztés során nem kell cserélnmi.
Ami még fontos lehet, a vázon van-e tárcsafék felfogatási pont. Tárcsafék nem biztos hogy kell, mert van aki hegyen is V-fékkel megy, de oda azért szerintem bőven jobb választás a tárcsafék, ez ez én személyes tapasztalatom.

Most gyorsan megkukkantottam a Decathlon oldalát és azt kell mondjam, hogy látogass be egybe nézd meg azokat. A webshopban kb egyiken sincs sárvédő prizma ilyenek, de az üzletben szoktam látni rajtuk.
pl: https://www.decathlon.hu/trekking-kerekpar-riverside-id_8405210.html
9 sebességes-tehát már kazettás a hátsó agy, tárcsafékes és nem drága, a fentebb említett márkáknál ezt csak 150 ezer felett kapod, persze jobb Shimano minőségben, de ha igényed lesz és ebből kikopnak akkor veszel bele jobbat, ha meg nem akkor megfelelő karbantatrtás melett bőven elvagy a Decathlon minőséggel is. + feltolod a keretet kb 100 ezerig és akkor sárvédő prizma lámpa csomagtartó is belefér és egy jól felszerelt hobbi kerékpárod lesz amit igény esetén profibbá lehet varázsolni.

Saját tapasztalatomból meg azt tudom mondani, hogy tényleg inkább olyat nézz amin ott a tárcsafék/ a vázon a helye, esetleg már alapból 9 sebességes hátul, mert ha később tényleg igényed lesz ezekre és csak egy 7 sebességest vettél meg V-fékest, akkor nagy lesz a fejfájás…
Én most fejleszteni akarok és kb majdnem az van, hogy vehetnék egy új komplett bringát amiből ha kikopnak a gyári cuccok veszek bele jobbat.


#5

Végül Riverside 500 lett. Köszönöm a javaslatokat! Különösen a hossszan kifejtőset!