Túl sok a por!


#1

sziasztok!

nektek nincs olyan problémátok, hogy túl sok a por a egy szobában?
én ezzel küzdök egy ideje, hogy túl sok por száll a leveőben. hiába törlök le mindent kb 1 nap után, mintha nem is csináltam volna semmit. van ötletetek valami megoldásra? valami légtisztító cucc? vagy mi?


#2

Vannak légszűrők ilyen célokra, kisebb nagyobb mértékben. Légtér méretei alapján érdemes választani elsősorban.


#3

szépnapot ! Nekem is ez a problémám am rengeteg sok por van a szobámban állandóan valamikor lusta vagyok törölni valamikor meg letörlöm de unom mert nagyon gyorsan jön a por… csak tudnám hogy honnan a szarból :D…


#4

tudsz esetleg linkelni egyet? esetleg ajánlani?


#5

Beírod mit keresel (légtisztitó) a google ba és meg fogod találni, as simple as that…


#6

Amit @SutkeXD mondott. Személyes tapasztalatom nincs ilyen kütyükkel, de mint a legtöbb levegős nyenyerét, nézd meg hogy mekkora légmennyiséghez ajánlottak a bizonyos típusok. Bár talán egy nappali / hálószoba mérettel mindegyik meg kéne hogy bírkózzon.


#7

Légkondik is szűrnek manapság, a modern hővisszanyerős szellőztetők szintén… az internet tele van mindenféle okossággal, barangolj, fedezz fel.


#8

@SutkeXD @sutyomatic igen, nem is azt akartam, hogy helyettem keresgéljetek, hanem azt hittem, hogy van tapasztalatotok velük. De köszönöm a segítséget!


#9

Miután kinéztél egy adott modellt, vagy egy adott termékcsaládot az után inkább van értelme kérdezni. Addig is túl általános a kérdés szvsz.


#10

@sutyomatic @SutkeXD Szerintetek egy ilyen verzió jó választás lehet?

Én nekem most Magyarósi Csaba újabb videója miatt vetődött fel bennem újra a légtisztító gondolata.


#11

ezt lattam en is a heten, de nem tudtam eldontani, hogy a fizetett tartalom miatt jatsza ennyire, hogy parazik, vagy valoban ennyire raparazott :smiley: nem tudom melyik lenne az aggasztobb. :smiley:


#12

Szerintem ez egyféle nyomatékosító üzenetféle lenne arra vonatkozóan, hogy a levegő minőségével nincs minden rendben a világban és nem véletlen, hogy egyre nagyobb piaci térhódításra tesznek szert ezek a légtisztítók. Ha nem lenne gond a levegővel akkor nem volna rájuk szükség.


#13

Otthon igazából a legtöbb por akkor van, ha szőnyeg van a lakásban.

Aki tudja vagy akarja cserélje laminált padlóra vagy járólapra, sokkal jobb az élet. :slight_smile:


#14

Nálunk az albérletben viszonylag sok a por pedig laminált padló van. Én arra tippelek, hogy az ágynemű anyaga ontja magából meg az alvó részt elválasztó elhúzható függöny. Meg a minimális szőnyeg ami a fotel előtt van.


#15

Lakóhely kérdése is valamennyire azért, nálam mióta nem padlószőnyeg van azóta fele annyit törölgetek.


#16

Szerintem ez olyan mint a víztisztítóval házalók régebben akik tettek valamit a vizbe ami álitásuk szerint jelezte, h milyen “rossz” a csapvíz, és az egész pohár víz befeketedett. Ma ezt megoldja a gép magától,
KÁROS nagy vízpára mert baktériumok úsznak benne…
Biztos van benne igazság, és én elhiszem, h Csabi be pánikolt, de az ember nem élhet egy steril szobában, mert kimegy onnan és meghal. Direkt túlzok. Az immunrendszer tapasztalati úton fejlődik nem olvasással.


#17

Pontosan, nekem is vegig ez jart a fejemben a video alatt, hogy elkezdhetunk mindent szurni, pucolni stb, de az lesz a vege, mint a Vilagok harcaban az idegeneknek :smiley: kijottek a steril vilagukbol, es belehaltak egy sima bakterialis fertozesbe… :smiley:

tudom ez mar szemelyes problema, de az alberletben ahol lakom elofordul, hogy a szobam 2 porszivozasa kozott picit hosszabb ido telik el, mint ami egeszseges lenne :smiley: na most nalam vajon mennyit mutatna akkor az a cucc? :smiley:


#18

Nem tudom. :smiley: Mondjuk én a kevesebb portörlés/takarítás/konyhai szag és a jobb alvás miatt gondolkodtam egy ilyenen.
Meg amúgy télen nyáron az ember az ideje nagy részét nem otthon tölti. Kint mászkál, munkahelyen van. Nyáron meg még annyit sincs otthon jobb esetben. (Kirándulás a szabadban stb.) így a steril szoba mondhatni nem fogja az immunrendszerét le nullázni. :smiley: De nyilván ha valaki egy ilyen steril térben élne csak és kizárólag évekig akkor eléggé veszélyes lehetne neki hirtelen kimennie a szabadba.