TV 130k-ig

Sziasztok,
A héten eldöntöttem végre, hogy megveszem az első okos tv-met 130ezres lélektani határig.
Méretben 49-55 körül gondolkodom, nagyon más kikötésem nincs.
2 típust néztem eddig : samsung ue55nu7023
: LG 55UM7000PLC

Melyiket és miért ajánlanátok, természetesen ha van jobb opció szívesen meghallgatom :slight_smile:
Üdv.

Én ezt ajánlanám:

Samsungoknak gyorsabb kicsit a rendszere, viszont ebben az árkategóriában ne várj csodát. A legjobb az lenne, ha bemennél egy boltba, ahol élőben is meg tudod nézni a képüket. TV-t nem lehet csak specifikáció alapján, online venni, mert lutri.

Én most ellentmondok medvemackónak - előre is bocsi :smiley: De azért vennék LG-t, mert annak gyorsabb a rendszere :smiley:
Viccet félretéve, mind a kettő van nekünk 1 háztartásban, és jobban megvagyunk elégedve az LG-vel. Nálunk a Samsungnak bekapcsolás után kell 1-2 perc mire feláll, addig nem enged megnyitni se youtube-ot, se más alkalmazást. Utána persze hibátlanul működik, de ettől függetlenül rossz eleinte malmozni a tv előtt…
Nekem egy ilyen TV-m van most - hozzáteszem én 130-ért vettem pont:


Még ahhoz visszatérnék, hogy tesóm is Samsung TV-t használ, és mind a ketten 144Hz pártiak vagyunk, és mindketten azt mondjuk, hogy mintha az LG képe kevésbé lenne vontatott. A Samsung egy régebbi típus mint ez, ettől függetlenül ez észrevehető rajta - pedig elvileg a képfrissítésük azonos, valamint szerintem színekben is gazdagabb.
Csak azért írtam ezeket le, hogy hallj mindkettőről véleményt. Nem tartom rossznak a Samsungot, és ha valamiért az fog meg, vedd bátran azt :slight_smile:

1 Like

Én nagyon samsung párti vagyok, de…
A 7es szériás samukból hiányzik egy rakat codec amiket pld a 6os támogatott. (xvid, divx, dts hang stb.) így ha nasról, pendriveról, vagy bármi másról néznél ilyen régebbi médiákat, akkor egyértelmű, hogy NE Samsung legyen az a tv.
A netflix hbogo YouTube megy rajtuk rendesen, de ez a codec támogatás ez nagy kibszás volt.
Én sajnos utólag jöttem rá és már nem tudtam visszavinni a boltba…

1 Like

Ide másolnám amit kb 1 hónapja írtam (SmartTV-kre fejlesztő cégnél dolgozok):

Samsung szoftveresen és hardveresen is sokkal erősebb mint az LG. Több ram, erősebb proci kerül bele, az appok lényegesen fluidabban működnek rajta, valamint a legtöbb szoftvergyártónak ez az elsődleges fókusza, ami azt jelenti, hogy a Samsungokon tesztelnek a legtöbbet (nem meglepő, mivel ők a smartTV piac legnagyobb szereplői). Ez kevesebb hibát, és hiba esetén gyorsabb javítást is jelent.

LG-khez sem jár alapban a Magic remote, és sajnos akksi sem. A high-endhez adnak, de egyébként külön lehet venni.

2 Likes