TV usb probléma?


#1

Sziasztok!

TV-vel kapcsolatos kérdésem lenne. Samsung fullHD LED tv-ről van szó. Kiszereltem egy notiból egy HDD-t, és beépítettem egy külső perifériaházba, hogy majd jó lesz filmezni. A gépemen tökéletesen felpörög, olvasható, 100%-os, viszont a TV-n ha rádugom az USB-re, akkor nem akar felpörögni, csak kattog halkan. Ezt csinálja 20ból 19-szer kb és 1-szer elindul ha ki be kapcsolgatom a TV-t, és utána már be is olvassa. Próbáltam másik márkájú házzal, azzal is ezt csinálta. Mi lehet a baj? nem kap elég áramot? lehet ezzel valamit kezdeni? Próbáltam 3,5-es házzal, hogy majd külső táppal megtápolom, úgy elindult egyből, de az már túl nagy. Eddig működött másik 2,5-es külső HDD-vel.


#2

A HDD-k sérülékenyek, ha elkezded hordozgatni ez lesz belőle, tönkremegy. Vegyél külső SSD-t, de ilyen célra én média szervert használok. Ha hálózatra van kötve a TV akkor egyszerűbb és gyorsabb megoldás.
De ha mindenképp másolgatni akarod a filmeket itt egy külső SSD, a HDD meg elavult.


#3

Marhaságot ne beszéljünk már.Attól hogy belerakod a HDD-t egy külső házba, nem fog megpusztulni.Szimplán nem tudja a tv-d kellően megtápolni, valószínüleg az indítóáram nem elegnedő amit usb-n letud adni.

Esetleg nincs egy másik usb port a tv-n?Régebben voltak dedikált usb portal rendelkező tv-k, csak oda lehetett HDD-t dugni, pont a táp miatt.

Ha van másik usb a tv-n, de ott se tudja meghajtani, keress olyan 2.5-ös házat, vagy kábelt, ami két usb-n csatlakozik.Vagy marad a külső tápos 3.5 ház, ami tudom gusztustalan.:smile:

Ha ez se, vegyél SSD-t amit a kolléga is ajánlott.

De ha egyik se tetszik, azt csinálsz amit akarsz.


#4

A HDD-nek semmi baja, most szereltem ki egy alig hordozott notiból, gépre csatlakoztatva tökéletesen működik, tudom, hogy elavultabb, de minek vegyek SSD-t erre a célra, ha most szabadult fel egy 1 TB-nyi HDD, pont SSD-re való átváltás miatt? :smiley:


#5

Sajnos csak egy USB van rajta, én is arra gondoltam, hogy nem ad le elég áramot, és azért nem pörgeti meg, csak fura, mert eddig másik külső ház tökéletesen működött, meg néha ez is működik. De akkor ezek szerint meghalt egyik napról a másikra.


#6

Inkább annak a HDD-nek lesz átlagon felüli étvágya.


#7

Nem korekedesbol félre értés ne essék… Máskor írd már meg letszives milyen tvrol van szó hogy után a lehessen nézni milyen specel rendelkezik :grin:


#8

Ha tudsz, keress egy olyan dokkolót a merevlemezednek ami a falból kapja az áramot és akkor menni fog valószínűleg.