TV vásárlás 300 k-ig

Sziasztok, Szeretnénk egy megfelelő TV-t választani. El is megyünk megnézni, de már célzottan kellene a boltban választanunk 2-3 modellből. Körülmények: nappali világos, oldalról is nézhető legyen, kb. 2,0-2,5 méter táv, streaming (HBO, Prime, Netflix), normál tv, nem játszanánk rajta, nem szeretnénk kiegészítő hangot. Olyan megoldást keresnénk, amivel élvezhető lenne egy starwars film (nekünk :slight_smile: ), egy természet film vagy bármi. Tudjunk telefont tükrözni (iphone), néha monitorként használni, esetleg van jbl hordozható hangfalunk és azt összehozni vele.

Van egy 5.1-es régebbi genius hangrendszerünk? Egyáltalán az ráköthető bármilyen új tv-re?

Milyen lehetőségek vannak? 200-300 k között, illetve 300-350 k között? Milyen típusok érnék meg legjobban? Nem cserélünk túl gyakran tv-t, és csak újban gondolkozunk.

Köszönjük a válaszokat.

Én erre mennék rá, ha ritkán cserélsz TV-t, az legyen jó.

LG OLED48A23LA OLED Smart TV, 121 cm, 4K Ultra HD, HDR, webOS ThinQ AI - eMAG.hu?

Az 5.1 attól függ milyen csatlakozókkal rendelkezik, meg kell nézni milyen kimenetek vannak a TV-n, és milyen bemenet a hangrendszeren.

3 kedvelés

Igen, köszi. 55" túl nagy lenne?

Nem, csak az nem fér bele ebbe az árkategóriába :frowning:

1 kedvelés

Igen, közben rájöttem, hogy sajnos többet kell rá költenünk… Az 55"-t kell inkább belőnünk.
Szerinted a QLED és az OLED közötti különbség megéri a + 100 -150 k-t?
Halandó ember látja a különbséget?

Másik kérdés: hang… 20 W nem tűnik soknak. Milyen külső hangforrást érdemes venni egy belépő szintnek? Vagy, nézzünk olyan modellt, ami 40-60 w-os?

Köszi

Kb ég és föld, érdemes bemenni pl Media Markt vagy hasonló helyre, vinni HDR teszt videót mondjuk pendriveon, és megnézni.

A helyzet az, hogy jelenleg nem sokminden van az OLED közelében képminőségben.

TV mellé mindenképp kell valami, akárhány wattos, mert a hangminőség, akármit mondanak, valójában csapnivaló akármilyen külső hangszóróval összehasonlítva. Az hogy mit érdemes, igényektől, helytől, és pénztárcától függ, én minimum valamilyen soundbart vennék alá, de ez lehet egy későbbi fejlesztés, nem kell feltétlenül azonnal.

3 kedvelés

Szia! Köszi az eddigi válaszokat. Van egy jbl extreme 3-nk. Az szolgálhat sound bar-ként? (bocs, ha hülyeséget kérdeztem).

Ki kell próbálni hogy a TV hajlandó e rá bluetoothon hangot kiküldeni, elvileg nem lehetetlen.

3 kedvelés

Köszi. Egyébként soundbar-ból milyet ajánlanál? Jó ár/érték arányyal? (tudom határ a csillagos ég…)
Vagy milyen gyártót preferáljunk?

Szerintem ha valaki nem nagyon whitefülű, és nem a high end a cél, akkor általában a legegyszerűbb a TV gyártójától venni soundbart, akkor tuti minden jól működik.

Akár egy ilyen is elég lehet simán:

3 kedvelés

Köszi a választ. Akkor szerinted ez jó lehet:
LG OLED55B23LA OLED smart tv, 4K TV, Ultra HD TV, uhd TV, HDR, webOS ThinQ AI okos tv, 139 cm - MediaMarkt online vásárlás

vagy?

LG OLED55C21LA OLED evo smart tv, 4K TV, Ultra HD TV, uhd TV, HDR, webOS ThinQ AI okos tv, 139 cm - MediaMarkt online vásárlás

Mi okozza a +100 k különbséget?

Ehhez már részletsebben utána kellene olvasnom a paneleknek. Korábban a B szériák nagyobb fényerőt tudtak mint a C, de ezeket elnézve lehet hogy a C-s újabb panellel van.

Most már nem akkora a különbség, mint az előző szériáknál. Alapvetően az LG a C-t sorolja feljebb. De ahogy itt is látszik, mivel nem játszol rajta, elenyésző a különbség:

3 kedvelés

Köszönöm a választ!
Akkor a OLED55B23LA egy jó kompromisszum lehet.
Tényleg hasznos volt a segítséged!

3 kedvelés

Szia!

Mit gondolsz a többi, hasonló tv-ről?

Köszi:

Az összes TV-hez az LG gyártja a kijelzőt. Persze ettől még nem ugyanolyanok, de nincs óriási különbség. A körítésben térnek el. Az LG-n saját op-rendszer fut, míg a másik hármon Android TV. Mindenképp nézd meg előre, hogy melyik tetszik jobban. Más-más processzor is dolgozik bennük, érdemes erről is összehasonlítást nézni. Ettől függ leginkább a megjelenített kép minősége, főleg felskálázásnál, illetve hogy mennyi időn át tudod zökkenőmenteses használni a TV-t. A Philipsnél még ott az Ambient light, ami szerintem elég jópofa dolog, de ízlések és pofonok ugyebár.

Mellé egyikkel sem nyúlsz, a saját preferenciáid alapján dönts.

Végül, ha rám hallgatsz, messziről kerüld el az eMAG-ot, katasztrófális náluk minden.

2 kedvelés

Nagyon köszi a válaszokat!

1 kedvelés

Ó, igen, még valami. A távirányítók. Mindenképp próbáld ki, ha tudod egy üzletben. Valakit az őrületbe kerget az LG magic remote-ja, mások szerint minden egyéb egy kőkorszaki fos. Persze lehet venni hozzá “buta” távirányítót, meg telefonról is vezérelhető minden, de azért erről sem szabad megfeledkezni. Mint, ahogy én tettem.

2 kedvelés

Nem került említésre, de nézd meg az appokat és a gyártó supportját a streaming felé. Mi vettünk egy philips tévét, tök fasza, megy minden. Jön egy update, nézem hogy hova lett a hbo. írtam a supportnak, jött is a válasz: "ja igen, változtak a licence feltételek, nem elérhető többé. (minden felhasználó kapott üzenetet, de mi pont olyan szerencsétlen helyzetben voltunk, hogy a megvásárlást követő egy hétben még volt, utána már nem.)

1 kedvelés

Köszi, ez hasznos. Elsősorban streaming ami miatt használnánk.