TV vásárlása

Sziasztok!
Édesanyám ma meglepett a kérdéssel, miszerint lecserélnék a régi szeretett tévéjüket (valami no name, 50 kilós régi monstrum) és, hogy hát milyent vegyen akkor. Az én életemben olyan szinten nincs jelen a tévézés, hogy semmit nem tudtam rá mondani, így hát tőletek várok segítséget. Gondolom manapság márka alapján nem lehet megitélni melyik jó melyik nem. Mire kell odafigyelni vásárláskor? Vagy érdemes megvárni egy akciót és akkor beszerezni mindegy-mindegy alapon?
Kicsit belegondoltam és hát pár kritériumot azért felállítottam:

  • 32’’ képernyő (ettöl kissebbet nemakarok nekik, ettöl nagyobb meg nem fér el)
  • HD ready mindenképp ( full HD is lehet jólenne, de ugye az annyival drágább is, meg nemtudom igazándiból hogy értékelnék/kihasználnák-e)
  • Mindenképp Smart legyen, tudjanak youtubeon is nézegetni dolgokat.

Előre is köszönöm a segítséget :slight_smile:

A legalapabb dolog maradt ki:

Mennyiért?

Ugyanis átlag felhasználásra tök jó tévéket lehet kapni 120 körül. LG-ket és Samsungokat javaslom, mivel ezek a fő platformok, erre vannak legjobban megcsinálva az appok. Ezek mind 4K, és 40" körüli mérettől felfelé.

Amire érdemes figyelni, hogy 2019-es modellek legyenek.

Mi nemrég vettünk egy 43-as Samut és egy 40-es LG-t is, az egyik 120 a másik 110 volt akciósan.

Én a HD ready és HD tv-kkel sem foglalkoznék ma már, mert rég elavultak, a fő gond pedig hogy a paneljeik minősége is gyenge.

Jajj igen az ár elmaradt. Semmiképp sem olyan drágát mint említettél. Ennek pénzügyi és egyéb okai is vannak. Én MAX 50.000 körülig mondanám.
4K? Hát nemtudom. Belegondolva, hogy ők eddig is milyen tévén nézték az adásokat, egy részt nemértékelnék az általa nyújtott képminőséget, másrészt meg az ára miatt egyböl nemet is mondanának rá.
40’’, igen manapság már alapnak számít ez a méret, de helyszűke miatt MAX 32’’-ig mehet a méret.
Szóval ha jólveszem ki a szavadból, akkor mindenképp érdemes Samsung és LG tévék szintjén szétnézni, és semmiképp sem aláadni ár/minőség kategóriából ?

1 kedvelés

Szerintem TV-t nem 1-2 évre vesz az ember.

Lehet olcsót venni, de az nem lesz jó, már most sem, nemhogy 3-4-5 év múlva. Ugyan ez igaz a 4K-ra is.

Lehet hogy az adások csak 1080-ban jönnek, esetleg 720-ban, de a színminőség, a látószög az marad.

Hát ebben az ársávban nagyon nehéz bármit is ajánlani. Két ismerősömnek is van a lentebb belinkelt TV. Amit tudni kell róla hogy ennyi pénzért nem kell csodát várni, elég dobozhangja van, a Smart funkcióit is ehhez kell mérni, tehát elég lassú, viszont megy.

A máisk a HD Ready-s verzió: