Twitch buffering

Ha forrás módra megyek folyamatosan bufferel a twitch, pedig 100/50-es netem van. Láttam hogy volt hasonló topic már, de egyik megoldás sem segített, máshol is szét néztem, és semmi nem segített. Esetleg volt valakinek hasonló problémája? Ha igen, akkor tudna segíteni?
Előre is köszönöm! :slight_smile:

1 kedvelés

Üdv. Sajnos segíteni nem tudok a problémádba, mivel én is hasonló problémával küszködöm, de abban reménykedem ha ide írom én is az enyémet akkor valaki segítséggel fog tudni szolgálni nekünk. Tech guruktól kérdezném, Twitchel kapcsolatos problémám adódott mióta a srácok az új setuppal streamelnek. A problémám kimerül annyiban, hogy forrás minőségen a streamek nem bufferelődnek megfelelően 5 másodpercenként megáll tölteni, magason pedig mint tudjuk ocsmány a minőség. Gépen szoktam twitch streamet nézni. 10 Mb/s-es netem van eddig ez bőven elég volt, főleg úgy hogy a twitch ki sem használja a sávszélességemet és max 5 Mb/s-el tölti a streamet akár élőben nézem akár visszatekintve, ellenben a youtubeal ahol rendesen ráfekszik a sávszélességre…enyhén szólva is frusztráló, valaki tapasztalt hasonló jellegű problémát, illetve tud rá esetleg megoldást? A választ köszönöm a segítség nyújtóktól!

1 kedvelés

Szevasztok! Nekem is ez volt a problem. Újraraktam a win10-et meg minden drivert stb… és mostmár fasza, egyszer sem akadt meg.

@J3fferHun Azért lehet ez, mert az új setupnak hála nagyobb bitratel tudnak streamelni tehát jobb minőségben is. Van akinek ezt nem bírja a nete.

Én is újra raktam már, de az sem segített… a driverek sem… nem tudom mi lehet…100 megás nettel miért csinálhatja ezt, nem értem…

Nekem megjavult! :smiley: nem tudom mi történhetett, gondolom a twitch csinált valamit, de most már jó :slight_smile:

Ha chrome-t használsz kapcsoldi a hardweres gyorsítást és az segíteni fog. Akkor előre fog bufferelni és nem lesz gond. :slight_smile:
Ha ez sem oldotta meg a gondot, akkor nézz rá a tűzfalban a szabályoknál hogy nem-e van korlátozás a távoli IP-kben. (Ha kell help írj és csinálok manulált :smiley: ) Akinél az újra telepítés megoldotta azoknál valószínűleg ez volt a gond.
Ez ugye az előre töltésnél segít, ha meg a stream-t nézed ahol ugye az előre tőltés nem lehetséges (érthető okokból) ott próbáld meg nem bőngészőben nyitod meg hanem külön programban, ami manegeli a thread-t a sávszélt és a portokat :smiley: (pl Vlc)

Remélem segítettem.

#stream #source #buffer #problem #solve #support #vod #tear

De a liveot hogy buffereli előre? Amennyiben soft setting hibák vannak azt https://chrome.google.com/webstore/detail/twitch-5/knankefoajngclnjgnelanfohgihifpc?hl=hu

Twitch 5 kieggel be lehet lőni a több letöltési szálat stb. Viszont más lejátszót kapsz és a whispereket külön ablakból kell kezelni.

Esetleg ott van a streamlink https://github.com/streamlink/streamlink
Amnivel vlcben is tudtok lejátszani :slight_smile:

Sok sikert én régebbi hardware-ekre, lassabb internettel rendelkező usereknek… ezeket szoktam ajánlani.

Igen ezért írtam, hogy az előretőltés nem lehetséges :smiley: -> ott nem segít :smiley:
és én is a streamlink-et használom :smiley: pacsi

Igazad van my bad. :wink: szép hétvégét.

Nálam is ugyanez a probléma volt, viszont megoldódott a következő módon:

  1. Chrome-ba a hardveres gyorsítást kikapcsoltam
  2. twitchen a low latency-t disabled-re állítottam
  3. Windows tűzfal beállításait alapértelmezettre állítottam

Úgy érzem a tűzfal visszaállítása volt az igazi megoldás. Remélem másnál is megoldja a problémát.

Sziasztok!

Ma délután/estig nem volt gondom a Twitch-el , aztán most így 8fele feljöttem nézni és egyszerűen 160p-nál nagyobb minőségben konkrétan 2 másodpercenként megáll és tölt. Próbáltam másik böngészőben,másik gépen, telefonon is, gépet/routert is újraindítottam, ki-be kapcsoltam de semmi nem változott. Gépen/routeren nem állítottam semmit sem, a chrome-ban a hardveres gyorsítást ki-be kapcsolása sem segített. Netem nem a legjobb de azért 720p-ben bőven tudtam nézni (most mértem egy speedtest-et , nincs lassulva).

Hali @PENDVX ! A hardveres gyorsítás kilövése után újra kellene indítani a (…) böngészőt ,akkor szokott működni a dolog ! Ha mégse menne, akkor próbáld ki a Brave -böngészőt! (katt ide) Gyorsabb mint a többi és…, csak próbáld ki ,vagy használd addig,míg meg nem javul a Chrome! Hirtelen nem tudok jobb megoldást - (majd írj vissza, h tetszik -e !)

Újraindítás megvolt , letöltöttem a Brave-et (első benyomásra tetszik, de sajnos ugyanúgy nézhetetlen). A nettel lehet valami , vagy nem tudom mert telefonon sem tölt be abszolút, bár minden más bejön, youtube-on is mennek a videók nem akadnak , a weboldalak is hamar betöltenek, egyszerűen a Twitch nem hajlandó 160 felett menni, se telón , se gépen, se laptopon , se másik böngészőben.

1 kedvelés

Ma este nálam is hasonlót produkált a Twitch, lehet nem nálad van a probléma.

1 kedvelés

Twitch -en minden videó problémás vagy csak a theVR -os tartalmak ?

Csatornától független, sajnos mindenkinél csak a 160p megy :frowning_face:

Szerk.: nem akarom elkiabálni , de kezd észhez térni :smiley:

Ma megint lehalt :frowning_face: egészen délután kb fél 4ig jó volt és most megint nem megy. :thinking::sob:

Elég sokan panaszkodnak (én is) hogy a Telekomnál lehet probléma, én nem tudok semmit tenni, nem én vagyok az előfizető. Mindent próbáltam másik DNS-t, másik böngészőt, tartalom törlést, de hiába, egyedül az “Automatikus” felbontás segített, de össze-vissza ugrál a felbontás vagy mobilnetről nézem.

Azért hogy meglássuk hol a probléma ide rakok egy “felmérést”:

  • Telekomos vagyok és bufferel
  • Telekomos vagyok és minden rendben
  • Egyéb szolgáltató és bufferel
  • Egyéb szolgáltató és minden rendben

0 egyedi szavazat

Oké, én egyéb szolgáltatónál vagyok ,de nem mindig rossz a helyzet; van olyan nap amikor nincs órákig tartó töltögetés. Mit jelöljek?