TheVR Fórum

Twitch buffering

Újraindítás megvolt , letöltöttem a Brave-et (első benyomásra tetszik, de sajnos ugyanúgy nézhetetlen). A nettel lehet valami , vagy nem tudom mert telefonon sem tölt be abszolút, bár minden más bejön, youtube-on is mennek a videók nem akadnak , a weboldalak is hamar betöltenek, egyszerűen a Twitch nem hajlandó 160 felett menni, se telón , se gépen, se laptopon , se másik böngészőben.

1 Like

Ma este nálam is hasonlót produkált a Twitch, lehet nem nálad van a probléma.

1 Like

Twitch -en minden videó problémás vagy csak a theVR -os tartalmak ?

Csatornától független, sajnos mindenkinél csak a 160p megy :frowning_face:

Szerk.: nem akarom elkiabálni , de kezd észhez térni :smiley:

Ma megint lehalt :frowning_face: egészen délután kb fél 4ig jó volt és most megint nem megy. :thinking::sob:

Elég sokan panaszkodnak (én is) hogy a Telekomnál lehet probléma, én nem tudok semmit tenni, nem én vagyok az előfizető. Mindent próbáltam másik DNS-t, másik böngészőt, tartalom törlést, de hiába, egyedül az “Automatikus” felbontás segített, de össze-vissza ugrál a felbontás vagy mobilnetről nézem.

Azért hogy meglássuk hol a probléma ide rakok egy “felmérést”:

  • Telekomos vagyok és bufferel
  • Telekomos vagyok és minden rendben
  • Egyéb szolgáltató és bufferel
  • Egyéb szolgáltató és minden rendben

0 egyedi szavazat

Oké, én egyéb szolgáltatónál vagyok ,de nem mindig rossz a helyzet; van olyan nap amikor nincs órákig tartó töltögetés. Mit jelöljek?

Attól függ mennyire gyakori. Ha nem annyira akkor szerintem jelölheted az “Egyéb szolg. és minden rendben”, ellenben a másikat. De szívesen átjavítom a válaszokat. Ezt a felmérést tulajdonképpen a mostani helyzethez csináltam. A T-nél is van amikor jó, de van amikor bemondja az unalmast és 1-2 hétig bufferelget.

1 Like

( A “bátor” -böngésző nekem mindig megoldás volt ha a többi épp’ (Firefox ,Chrome…)nem működött rendesen. Szóval : a szolgáltató valószínűleg rendesen teszi a dolgát.)
@djbraun1205 ! ha belejavítasz a felmérésedbe (pl.: egyéb szolgáltató és majdnem minden rendben) akkor tudok szavazni ! Köszi -

Én telefonon sem tudok nagyobb minőségben nézni szóval biztos van valami.

Sajnos most bele futottam abba hogy csak moderátor tud bele javítani.

Ok, nem baj ! Akkor kihagyom -

Nekem 2 napja csinálja ezt a Twitch, délelőtt és kora délután problémamentes, délután 4-5 felé elkezd pufferelgetni. Én nem Telekomos vagyok és mindig 360-ba tudtam csak streamet nézni, de most ha eljő a késő délután akkor 160-ba is megáll pufferelgetni 4-5 másodpercenként.

Lecsesztem az itthoniakat hogy nem tudok streamet nézni tőlük, de akkor úgy látszik egy globális hiba és nem csak nálam van.

Vidanet-es vagyok, de azt tudni kell hogy a telefon viszont Telekomos, és azt a hálózatot használja a net…

Legalább nem vagyok egyedül. Tegnap és ma délután 5-től nézhetetlen volt a Twitch, csak éjfél körül jött rendbe. Telekom

Hali. Nagyon telekom specifikusnak érzem a problémát. Nálam is ők " szolgáltatnak" hajnalban ok, délutántól nézhetetlen. Nem mindig bufferel, hanem megfagy és ugrik.

1 Like

Nálam is ez a probléma kb 2 napja. Nekem 4G-s telekomos net van, mert ahol lakom ez a legjobb. Reggel 6-9 óra között source 1080p60 simán megy, utána csak 720p kb. du. 2-től kezd el csökkenni rohamosan 160p-re de azt nem nevezném nézhetőnek :smiley:.

Hát ma sem láttam sokat a streamből. Délelőtt problémamentes volt, viszont délután 3-tól megérkezett a misztikus sávszűkülés és 160p-be 5 másodpercenként töltögetett. Még hallgatni se tudtam rendesen így. Érdekes hogy minden más oldal okés, youtube is, ott a 720p is megy.

Kezd kicsit aggasztó lenni ez a dolog, azt se tudom hogy ennek a hibának hogyan lehetne utána járni. Telekomhoz köthető lesz a cucc valószínűleg, de kétlem hogy nekik el lehet magyarázni hogy “Twitchen nem megy rendesen a stream” . :smiley:

1 Like

Telekomos 4G-n is 160p esetleg 360p a max ami átjön… valami valami nagyon nincs rendben náluk

1 Like

Nálunk (telekom) hétfő óta ugyanez, délelőtt még 1080p60 source, aztán fokozatosan estére már nézhetetlen. VPN-en keresztül (PIA) osztrák vagy német szerveren is egész nap tökéletes. BeVPN-ezve anyámékhoz (DIGI) szintén egész nap tökéletes. Firm handshakes.

1 Like

Nehezen, de sikerült bejelenteni a hibát a telekomnál. A beszélgetés során egyértelművé vált, hogy a telekom direkt korlátozza a twitch sávszélességét. Ezért jelentsétek be minél többen hibaként a jelenséget. És ne hagyjátok, hogy ne vegyenek fel hibajegyet, ha nem akarják rögzíteni, akkor tegyetek panaszt ezért.

2 Likes