Twitch klipeknél címkék létrehozása

Sziasztok!

Ma jó szokásomhoz híven nézegettem a Twitch Klippek kategóriát és bevillant, hogy miért is osztunk meg egymással itt a Fórumon jeleneteket. Én is szoktam megosztani, ezért az én nézőpontomból leírom, hogy miért is teszem.

Először is, hogy a fórumlakókkal megosszam az én általam kedvelt jeleneteket, ha lemaradtak volna egy kiemelkedő pillanatról, akkor bepótolják azt, jót szórakozzanak rajta.

Másodszor pedig a könnyebb visszakereshetőség érdekében. Én sokszor próbálom a címeket úgy alkotni, hogy az sokatmondó legyen, hogy ha valaki szeretne készíteni egy montázsvideót, akkor azt egyszerűbben tudja megtenni.

Egy címbe nem lehet belesűríteni minden fontosabb paramétert, mellyel könnyebbé válik a keresés, ezért lehetne az, hogy a Twitch Klippeknél elkezdenének használni címkéket, tageket.

Persze lehetne itt szórakozni azzal, hogy ha ebben a kategóriában leírja a felhasználó a címkék: szót, és az utána szereplő, vesszővel elválasztott szavak kattintható tagé válnak (mint a YouTube-nál), de ezt talán feleslegesnek érzem, ez egyszerűbben is kivitelezhető.

Ezért arra gondoltam, hogy amikor beillesztünk egy klipet, akkor a végére odaírjuk a fontosabb kulcsszavakat, mint például ki szerepel a klipben (Jani, Pisti, Nessaj, Hardmode…), milyen játékból van a klip, és egyéb szavak, mely az adott klipre jellemző, könnyebben leszűkíthető, teszem azt bug.

Ha valaki szeretne egy Best of Pisti és egy Best of Jani videót készíteni, akkor ezáltal minden bizonnyal sokkal egyszerűbbé válna a jelenetek keresése, mert a Fórumon lévő kereső egész jó, és ha érzékeli a címke és az adott kifejezést, akkor jól fog szűrni.

Az utóbbi klipnél már ezt megcsináltam, szemléltetőnek: Kirobbanó siker

Szóval szerintem tökre jó lenne ezt bevezetni, nem is nagy munka, 10 másodperc alatt elvégezendő feladat.

Ha nem is jutna el mindenkihez ez a javaslat, akkor az ezzel szimpatizálók is kiegészíthetik egy hozzászólás formájában ezt, hiszen ha valaki hozzászólásban írná le a címkéket, ugyanúgy benne lenne a keresésben.

Még egy indok ehhez: ha valaki szeretne gyorsan Assassin’s Creed bugokat nézni (mert a franchise alatt azért volt mit megörökíteni :smiley: ), akkor egyszerűen beírjuk a játék nevét és, hogy bug (nem is kell vessző, szóközzel is jó eredményt ad a keresőmotor), akkor már szépen ki is listázza a szépszámú klipeket, mely felkerültek ide.

Érdekelne, hogy ti mit gondoltok erről, van létjogosultsága ennek az egésznek? :slight_smile:

TL;DR

Szerintetek jó lenne kulcsszavakat (címkéket, tageket) használni a Twitch Klippek kategóriában az egyszerűbb, pontosabb szűrés érdekében?
6 kedvelés
1 kedvelés

Az ilyen roppant elfoglalt emberek miatt van az utolsó bekezdés. :wink:

4 kedvelés