Twitch nézése közben 1080-ban szaggatt 4 hónapig jó volt

Sziasztok.

Már kezdek megörülni. Tavaly szaggatott a stream mikor néztem a fiúkat ezért nagy sokára lecseréltem a régi gépemet.
Az új konfig:
CPU: Ryzen 3 2200G
Alaplap: Asrock B450m Pro
Videokártya : a procié
RAm 8gb 2400Mhz Kingston Hyper x
Rendszer SSD-n. Hivatalos Win 10 Pro

Összeraktam, elindítottam, ment szépen minden akadás nélkül 1080-ban egészen eddig a hétig.
Azóta csak sima 720-ba hajlandó akadás nélkül menni.
Mi történhetett ami miatt most nem megy? Hol keressem a hibát?
Az összes drivert lefrissítettem ma. Windows frissítéseket folyamatosan kapom.

Semmi új programot nem telepítettem
Kérlek aki tud segítsen.

Előre is köszönöm.

Milyen szolgáltatónál vagy és milyen neted van?

A net: Diginet 500, sebességet mértem: letöltés 476 feltöltés 237 volt.
Proci hőmérséklet nem megy 60 fok fölé
Probáltam VLC playerrel is lejátszani az adatfolyamot, de azzal is szaggat

Feladatkezelőben a proci terhelés max 25-35%, memória 45% , GPU 65% volt maximum

Gondolom megabit. Nem mindenkinek egyértelmű, szóval kérlek ezt egy fokkal specifikusabb írd le máskor (és ezt teljes jóindulattal, nem kötekedésből)
Más csatornák is szaggatnak?

Elnézést, máskor figyelek erre. :slight_smile: Igen ezeket az értékeket megabit-ben kell érteni

Igen, sajnos Azmo, Nessaj, és Bly csatornája is szaggat.
Viszont YT-on simán viszi a 1080-at semmi akadás.

1080i vagy 1080p ? ezt nem így írtad le az előző posztban
–> Mi lehet a probléma. Pillanatra eltűnő kép random

Ez egy másik probléma, az eltűnő kép az már korábban kezdődött. 1080p 60fps amit a fiúk streamje alatt ki lehet választani max felbontásnak.
Az arról szól, hogy egy pillanatra olyan mintha nem lenne kimeneti kép. Ez meg arról, hogy 4 hónapig semmi akadás nem volt ugyanezzel a géppel, most meg félpercenként megakad a stream. Kép van, csak szaggat. Nem akartam összemosni a kettő problémát.

Bennem a következő kérdések merülnek fel:

Ram dual channel?
Ram sebessége be van állítva?
Integrált videokártyának mennyi memória van odaadva a rendszermemóriából?

Szia.

  1. A RAM sajnos csak 1db 8Gb-os modul
  2. Auto profilon van a biosban mióta összeraktam a gépet.(töltenék fel képet de nem tudom hogyan kell)
  3. 2Gb van alapból beállítva, én ezt nem is piszkáltam.

Azt nem értem ha eddig nem volt gond akkor most mitől lett.

Mit takar hogy szaggat a Twitch? Folyamatosan akad értsd úgy megy mintha 10fps lenne, vagy meg-meg áll?

MalwareBytes-ot és valami épkézláb Anti-Virust tessék lefuttatni. Ha az nem talál semmit, akkor Twich szerverek felé tessék nyomni egy trace routet-ot ill. ping plottert.

Sajnos attól hogy idehaza mérsz egy sávszélességet egy belföldi szerver felé, az nem azt jelenti hogy a Twitch EU központja felé (Frankfurt adatpark) probléma mentes az összes hop az adott hálózati útvonalon.

Mi itt Telekomnál szolgáltatási területen (nem mindenhol) ezzel szívtunk hónapokat tavaly évvégén, az osztrákoknál meg volt halva az egyik peering partnernél egy csomópont és nézhetetlen volt a Twitch, illetve játszhatatlan bármilyen multiplayer játék aminek a szerverei Frankfurtban vannak. Konkrétan VPN tunnelinggel kerültem Olaszország felé ha játszani akartam…

Szerencsére itt már megoldódott (lekopogja fán).

1 Like

“Csak” meg-megáll.
Munka után megnézem amit ajánlottál. És futtatok vírusírtót is.

Ping eredmény:
— PING twitch.map.fastly.net (151.101.86.167) 56(84) bytes of data. —
64 bytes from 151.101.86.167: icmp_seq=1 ttl=58 time=29.5 ms
64 bytes from 151.101.86.167: icmp_seq=2 ttl=58 time=29.5 ms
64 bytes from 151.101.86.167: icmp_seq=3 ttl=58 time=29.4 ms
64 bytes from 151.101.86.167: icmp_seq=4 ttl=58 time=29.5 ms

twitch.map.fastly.net ping statistics —

packets transmitted 4
received 4
packet loss 0 %
time 3016 ms

— Round Trip Time (rtt) —

min 29.470 ms
avg 29.507 ms
max 29.531 ms
mdev 0.023 ms

Trace route eredmény:

2 core22.fsn1.hetzner.com 213.239.245.241 de 2.974 ms 2.969 ms
core21.fsn1.hetzner.com 213.239.245.237 de 4.616 ms
3 core1.fra.hetzner.com 213.239.245.177 de 5.200 ms 5.188 ms
core1.fra.hetzner.com 213.239.245.218 de 5.137 ms
4 core2.ams.hetzner.com 213.239.252.46 de 11.260 ms 11.258 ms
core2.ams.hetzner.com 213.239.203.158 de 10.528 ms

5 core3.sto.hetzner.com 213.239.245.38 de 29.325 ms 28.859 ms 28.862 ms

Mondjuk én ebből semmit nem értek, de nem tünik olyan vészesnek az eredmény nekem.
Malwerbytes és Vipre rescue nem talált semmit.

Remélem ez segít valakinek, én ezekhez nem értek. Amikor vannak a piros oszlopok ott akad meg általában.

Valaki aki érti mi van a képeken, meg tudná nézni? :smiley:

Ezek jónak tűnnek. Twitch nézés közben nézd meg, hogy task manager (feladatkezelő) milyen CPU, GPU terheléseket ír

Hát annyira nem jó…

fra2.decisfra.fastly.net - 47% packetloss az borzasztó érték.

1 Like

Hát akkor nincs más hátra, várok, hátha magától megjavul.

Csodára ne várj, inkább add le hibajegyre a Digi felé legalább tudjanak róla hogy az egyik hop szar.

1 Like

Az valóban nem jó, az elsőbe bemásolt szövegest néztem, ott 0% volt a packetloss.
Közben megnéztem nálam mit mutat a Ping Plotter, 35% PL twitch.tv irányban egy “195.66.225.91” címre… ennek ellenére nem akad semmi.