Twitch player erőforrásigénye

Sziasztok!

Az érdekelne, hogy mi miatt ilyen erőforrás-igényes a Twitch VOD lejátszója?
Néhányszor már én is szembesültem vele, hogy viszonylag hardverigényes programok futtatása közben nem tudok VOD-okat nézni Twitchen, miközben a Youtube videólejátszás teljesen problémamentes. Most, hogy láttam többen is írták, hogy náluk is van ez a probléma; és a srácok is említették videóban kezdett el még inkább érdekelni…

Szerintem azért ez egy viszonylag komoly gondnak nevezhető, pláne egy a TOP 100 leglátogatottabb weboldalban bőven benne levő tartalomszolgáltató esetén.
Mi lehet ennek az oka? A Twitch hardverigényesebb tömörítési, kódolási eljárásokat használ?

Sziasztok, ezt én is szeretném tudni, hogy mégis miért eszik ennyi a drága lejátszó, mert néha borzasztó mód haldoklik a laptop tőle. Értem én hogy vegyél vasat, de ha valaki tud esetleg mondani errőlvalamit azt megköszönném

Mekkora felbontásban nézitek? A Twitch lejátszója másként működik, mint a YouTube-é, de én nem vettem észre erőforrásigényességet (7 éves laptopon sem, na jó, a 1080p60fps már nehézkes).

Nekem még élő adásban se bírja rendesen vinni és csupán egy max 3 hónapos lapos aminek elméletileg simán vinnie kéne a 1080p-t de még a 720p-n is folyamatosan akadozik és még a net is egész jó

HTML5
Ami alapjában véve nem kellene erőforrásigényesebbnek lennie.
Arra tippelek hogy a lejátszó van szarul megírva.

Konkrétan az lenne a lényege hogy mindegy mivel nyitod meg, működnie kéne patentül, de nem.

De nekem az a fura még, hogy kipróbáltam más twitch streamereknél hogy hogyan szuperál náluk a laposom és ott nem volt gond.

Én is ezzel küzdők, már egy jó ideje. Más streamereknél simán megy a 1080p de A fiúknál épp hogy a 720-at bírja, de a 720/60-at már nem.

Nekem is csak akkor bírja a laptop, ha bele dugom a jó kis utp kábit, wi-fi ről akadozik összevissza, de nekem is csak a srácoknál, gondolom a nagyon fasza magas minőség miatt:)

Igazság szerint találtam rá megoldást csak ezzel elveszítjük a Twitch kb összes szolgáltatását;
mindenesetre én mostanában VLC-ben szoktam nézni (simán CTRL+V-vel bele lehet másolni a programba az URL-t) live adást és VOD-okat is. Ez valamiért jóval kevésbé eszi a processzort, nekem nem szokott probléma lenni VLC használatával.
Egyébként tegyük hozzá, hogy szégyen, hogy egy ekkora cégnél ilyesmihez kell folyamodni…

Sziasztok
A probléma valószínűleg a magas bitrateben keresendő.

Hiába szedi le 720pre a ticcs akár a live, akár a vod tartalmat, a bitrate nem nagyon változik (nyilván a magas minőség az ami ilyen esetben okozza, de ez nem a srácok hibája) a twitch lejátszó képtelen normálisan változtatni a felbontás és bitrate közti le-fel módosítást.
Valahogy több gépen illetve okos eszközön lekellene tesztelni, konkrét bitrate adatokkal. Ebben Pisti és Jani segítségét is szeretném kérni. Elkezdni a streamet alacsony bitraten alacsonyabb beállítások mellett, menne a stream így kb 10 percet hogy tabon, telefonon (itt is közép és felső kategóriát megkülönböztetve), pcn letudjátok tesztelni. Majd emelni a minőséget fokozatosan és közben a “tesztelők” folyamatosan monitoroznák és logolnák a tapasztalatokat.
Ehhez viszont pontos eszköz típusok (tab, telefon) és hardware adatok (pc esetében) kellenek. Pontosan kinek mekkora felbontason, milyen minőségében megy a cucc. Akár egy kérdőív formájában is mehetne amit kilehet tölteni 2perc alatt.
Például: 1.milyen platformon használod, 2. Hardware leírás milyen géped/telefonod van, 3. Milyen minőséget tudsz max elérni stb… És ezekből készíthető egy statisztika, hogy hol a bibi. És akár a twitchnek elküldhetjük amennyiben egyértelműen tapasztalható probléma.
Mit szóltok?

Egyik PUBG streamben Jani változtatgatta menet közben a bitrate-t, hogy szemléltesse milyen különbségek vannak képileg köztük; esetleg azt visszanézhetnéd.
Sajnos nem tudom pontosan melyik az, az biztos, hogy Azmo is ott volt.

Köszi ezt délután ki is próbálom.

Hali! Az ötlet nem rossz, viszont sajna nem vagyok felszerelve annyi eszközzel amit mondjuk egy teljes ninjon teszt alatt lelehetne tesztelni. :confused: Ezért gondoltam, hogy alapvetően ha tényleg kiakarjuk deríteni akkor így lehet rá esély és mivel itt konkrét adatokkal végzünk statot, a twtichnek is továbbítani lehet.

Sziasztok! én abban szeretnék segítséget kérni hogy mitől lehet, hogy Twitchen a srácok videóin a hang elcsúszik a képtől vagy éppen ingadozik a hardver kihasználtság és közben szaggat a videó, ellenben más videósoknál ez nem jelentkezik és ez mitől lehet?

Sziasztok.
Nem tudom, hogy nálam ez oldotta-e meg a problémát, de ma kicseréltem az eddigi elég gyengécske(TP-LINK TL-WR841N) routerem egy ASUS RT-N18U-ra , és ugyanazzal a net sebességgel(digi100), simán tudtam nézni a fiúkat 1080-ba a mai streambe, sőt a laptopomon is simán megy a 1080 (wifi-n). Eddig egyik gép se akarta, folyamatosan beszaggatott . Remélem nem csak egyszeri alkalom, vagy a csillagok együttállása okozta. :slight_smile: