TheVR Fórum

Új acer monitor pro-kontra

Hali egy új monitort vennék , van két darab ami tetszik de nem igazán tudok dönteni, egy két pro-kontra jól jönne:)
fő lényegek(144hz,1ms,gsync)

1: https://www.acershop.hu/acer-laptop-termekek/acer-monitor/acer-predator-xb253qgpbmiiprzx-g-sync144hz-monitor-25-quot-mar-5-ev-garanciaval-umkx3eep08/12460/

2: https://www.acershop.hu/acer-laptop-termekek/acer-monitor/acer-predator-xb241hbmipr-nvidia-g-sync-monitor-24-quot-mar-5-ev-garanciaval-umfx1ee001/4239/

Egyik sem éri meg. Ilyen árakon 1440p monitorok mennek, pl az egyik legjobb LG 165-től:

1080p 144hz IPS-re 65-70-nél többet nem éri meg költeni, ha épp van raktáron, ennyiért megy az AOC G2U széria, ami borzasztó jól sikerült, csak vadászni kell rá, mert ennek megfelelően nagyon gyorsan el is viszik.

3 Likes

Az igaz, de azok mind Freesyncesek

És?
DPporton keresztül az nvidia is támogatja. Annyiban tér el, hogy ez nem egy külön hardveres megoldás, mint a gsync. Ezért olcsóbb.

1 Like

Több mint 1 éve támogatja az nVidia is… Egyébként az olcsóbb Acer is az (azért olcsóbb: Nvidia G-Sync kompatibilis).

1 Like

Az AOC G2U széria margójára:
Ma végre megérkezett a mindehol dicsért g24u2. Őszintén, csalódtam két dologban.

  1. A build quality és anyaghasználat valami borzalom szerintem. Ahányszor megfogom oldalt, hajlik és kattog az egész. A másik AOC monitorom (G2590FX), amit utálok a panel miatt, legalább normálisan össze van rakva. A közel 10 éves E2460P-ről nem is beszélve (arra még mindig semmi panaszom).
  2. A monitor kissebb mint a régi, csak 23.8". Ezt én néztem be, szóval saját hiba, de eléggé zavar.

Egyébre nincs panasz egyelőre. De őszintén gondolkodom rajta, hogy megtartsam vagy ne.

Szerintem megéri többet költeni minőségért különben egy év múlva vehetsz is másikat meg ezek a monitorok mégcsak nemis felső kategóriásak az hogy meg valamin van g-sync es kompatibilis vele az azért nem ugyanaz.

Nem hiszem hogy tudsz venni olyan monitort 50k fölött ami egy év alatt tönkremegy és nem gyári hibás.

Ha pedig csúcs monitort akarsz, engedd el a két Acer-t, ez kell neked:

És ha még mindig nem hiszed el…

Ööö, miért fogdosod a monitort? :smiley:

2 Likes

Megéri ez a monitor ezt az árat? Csak mert már ilyen árkategóriában lehet 1440P monitort is venni.

Attól függ mi a cél. Ha kompetitív játékokra kell, vagy olyanra ahol jól akarsz teljesíteni versenyhelyzetben (és tételezzük fel hogy a géped nem akadály), akkor BIZTOS hogy a 251RX-et venném. Ha mondjuk nyugisabb játékokkal játszol, és nem fontos a sebesség, de kell hogy éles legyen, érdemes lehet 1440p-s monitort vennni helyette.

Legtöbbet kompetitív játékokkal játszok (R6,Valorant,CS,COD), de néha szoktam RPG játékokat is játszani. COD-on kívül a többi játékban 200 körüli vagy afeletti FPS számok vannak.
Az AOC 24GU2 gondolom akkor megéri a dupla árat.

MIVAN? XD
Zseniális XD

1 Like

En jatszok mindenfelevel de fokent a kompetitiv a cel(Ow,R6S)a pcn ez az msi tenyleg nagyon jo csak azt nemtudom van-e ertelme mivel a csgon kivul sehol nem erek el 200+ fpst.

Gtx1660Ti/ Ryzen 5 2600

Nyilván nem muszáj 240Hz-en járatni állandóan, plusz ott a FreeSync. Ettől függetlenül pedig egy nagyon gyors és nagyon jó minőségű panel, szóval nem veszítesz vele. Ha viszont úgy gondolod, hogy megéri spórolni kb 20k forintot, és szívesebben vennéd az G2U-t, akkor hajrá. Valószínűleg mindkét monitorral elégedett leszel.

1 Like

Köszi szépen, volt egy Acer xb241 ugyanugy 120 ert mint az MSI de az sokkal jobb tenyleg, 240hz es IPS vagyis full kompetitiv de ugyanakkor ha pl valami sp jatekkal jatszol a szinek is szepek es tobb csatlakozasi opcioja van.

Sokat mocorgok a széken, s minden egyes pozícióváltásnál állítom a monitor magasságát ergonómiai okokból.

Én akkor inkább elgondolkoznék egy ergonómikusabb szék vásárlásán… :smiley:

Egy jó széken legfeljebb akkor mocorogsz, ha lapostetűk ficánkolnak alattad :smiley:

Egyébként nem olyan meglepő az, ez az aoc monitor kb. a 144 hz-esek árkategóriájának legalján helyezkedik el, ehhez képest nagyon jó teljesítményt kapsz olcsó pénzért. Ebbe valószínűleg már nem fért bele a build quality is, de könyörgöm, mindent nem lehet - ráadásul olcsón.

2 Likes

Gondolkodok már rég, csak nem találok épp. Az irodában Steelcase Think van, s azzal meg vagyok elégedve, csak sajna olyat sehol nem kapok.
Viszont ha hiszed ha nem azon is mocorgok. Törökülés, néha a lábamra ülök, meg ilyenek.