Új alaplap, processzor, DDR4 ram vásárlás a GTX 1070 mellé

Sziasztok!

Jelenleg egy AMD FX-8370 procival, egy Giga alaplappal és 16 giga DDR3-al használok egy MSI GTX 1070 GAMING X 8G kártyát. Egy picit azért a jelenlegi proci karcsú ehhez a VGA-hoz, és szeretnék egy olyan processzort, ami legalább pariban van a kártyával, de ha komolyabb, az se gond, legfeljebb a következő VGA vásárláskor nem kell megint a fél gépet cserélni. Rákérdeztem az egyik ismertebb számtech üzletnél, hogy mit ajánlanának, leginkább valami AMD Ryzen prociban gondolkodnék. Bemásolom az üzenetet:

"Kedves XYZ!

Tudnátok tippet adni, hogy egy MSI GeForce GTX 1070 8GB GDDR5 256bit PCIe (GTX 1070 GAMING 8G) mellé milyen AMD Ryzen procit lenne érdemes venni, természetesen a hozzá tartozó alaplappal? Ram tipp is jöhet. Kicsit kevésnek érzem ehhez a VGA-hoz a jelenlegi AMD FX-8370-et, és ugye így sajnos szükségem lesz egy alaplapra is és DDR4 ramra is, noha a mostani 16GB DDR3 ram bőven elég. Tuning nem nagyon jönne szóba, viszont jórészt játékra (is) kellene valami jó Alaplap-Proci-Ram kombó, és se a VGA alá sem pedig nagyon fölé sem szeretném lőni a dolgokat. Köszi előre is!"

Alaplap javaslatuk (MSI X470 GAMING PLUS)
Ez egy olyan 40k-s alaplap.

Processzor javaslat (AMD Ryzen 5 2600X)
Kb. 52-54k.

Ram javaslat: Kingston HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz (bocs, de csak két linket enged egy bejegyzésben egyelőre)
Kb. 32k. Ezt csak gyanítom, mert a link amit küldtek, nem él, pedig saját oldalukra mutat. A linkből ezeket az infókat látom, hogy talán erre gondolnak.

Esetleg lennének ötleteitek, hogy miben kellene változtatni, vagy esetleg ez jó így, esetleg teljesen rossz. Az lenne a lényeg, hogy az új proci legalább érje el a VGA szintjét, ha kicsit fölé megy az se gond.

Köszi!

Ritka az ilyen de nem ajánlottak teljesen rossz dolgokat, csak feleslegeseket :wink:

Ryzen 5 2600 - procinak
Jobb B450 - alaplap MSI B450 Tomahawk az egyik legjobb és ha tudsz várni pár hetet veheted a MAX változatot.
Ramot nezhetsz a build ajánlóból a 3000/3200 kell a procinak. 28k-tól már lehet találni alternatívákat.

4 Likes

Az említett build ajánló:

Minden szépet, jót és okosat megtalálsz benne. Amid már van, azt értelemszerűen kihagyod, és a keretednek megfelelően választasz. Ha nem tárolsz sok adatot, akkor a “kisebb” SSD + HDD helyett egy Samsung QVO-t ajánlok, most még jó árban vannak.

1 Like

Köszi! SSD van 2 is a gépben. Az alaplap tényleg jónak néz ki.

Még valami: Ez az alaplap mikor jelenik meg? Néztem, de nem nagyon találtam semmit róla. Az az érdekes, hogy gyakorlatilag még kínálatban sincs, csak és kizárólag néha-néha elérhető egyetlen egy helyen: a Konzolvilág valamelyik üzletében… Vagy esetleg egy másik lap, ami “ugyanezt” tudja… vagy érdemes erre a msi b450 tomahawk max lapra várni?

Ha valamit nem tudsz beszerezni nyilván mást kell venni helyette, főleg ha alaplapról van szó.

Nyilván. Csak nem sürgős annyira. A mostani is hibátlan. Ezt a lapot viszont annyiért (már ha lehet hinni a konzolvilágnak) megérné bevállalni, jó lapnak tűnik.

akkor már inkább innen vedd:

Nekem is innen van.

Itt is néztem: " Jelenleg nem elérhető és pont ez a gondom, hogy lényegében sehol sincs. Először azt hittem még meg se jelent, mert máshol még csak a kínálatban sincs… Érdekes.

Héten láttam a pcx-en, alza-n is, de elkapkodják. Sajnos Mgy. nincs azon országok között, akik prioritást élveznek, sőt kifejezetten hátul vagyunk a sorban, így vagy azt csinálja az ember, hogy külföldről megrendeli, vagy naponta többször nézi az eladók oldalait(azt 1-1 darabot), vagy türelmesen kivárja, míg lesz normális készlet.

Én is naponta checkoltam, elég sokat. Szóval kell hozzá a kitartás :sweat_smile: mondjuk nekem szerencsém volt akkor még kb 2 ezerrel olcsóbb volt. De ha nem sürgős ahogy írtad, akkor ki tudod várni. Én hidd el elég sokat vártam rá, amíg meg lett a fullos konfig.

Igazából néztem drágább lapokat is, de teljesen fölöslegesnek tartom. Ez még elmegy. Annyi van, hogy beleokádom a procit meg a többit és használom. Nem tudingolom, nem piszkálom, szóval ettől drágább/komolyabb teljesen fölösleges. Mostani gépet rakom össze/odaadom a szüleimnek, de emiatt se sürgős, szóval várok. Gondolom akinek ilyen van meg is van vele elégedve, árban se gáz, szóval ja…