Új asztali pc


#1

Tisztelettel üdvözlök Mindenkit!
Az unokaöcsém tanácsára regisztráltam,mivel az ő véleménye szerint itt biztosabban megtalálom a számunkra legmegfelelőbb összeállítást.
Továbbá,elmondása szerint segítőkész és nem lehúzós társaság és biztosan jobb ajánlatot kapok,mint az előre összerakott gépek esetében,amik kissé túlárazottak.
De,a lényeg:
A fiunknak szeretnénk karácsonyra asztali számítógépet az alábbi minimális ( vagy jobb ) feltételeknek megfelelve.
CPU: Intel Core i5-2400/AMD FX-8320 or better
RAM: 8 GB RAM
GPU: NVIDIA GTX 670 2GB/AMD Radeon HD 7870 2GB or better
DX: Version 10
OS: Windows 7/8.1/10 (64-bit versions)
Tárhely: 60 GB available space
A tervezett ktsg.:~150.000 Ft.
Továbbá szükséges lehet monitor,feltelepített windows 64 bites op.rendszer,billentyűzet,egér,stb.
Ezek esetleges további költségét is kérném megjelölni!
Üdvözlettel:Szűcs Károly

       "Mézes Céh"

kézműves mézeskalács
termelői méz
+36/30-233-4424

MÁSKÉPP ,MINT MÁSOK!


#2

Üdv a fórumon!

Kezdésnek javaslom ezt a topicot, itt összeválogatott gépek vannak, igen jó ár/érték aránnyal. Én a budget plust javasolnám minimum, ha az ssd kimarad azzal közelebb lehet hozni a kerethez, máson nem nagyon érdemes spórolni. Később lehet bele SSD-t venni, és érdemes is, sokat gyorsít a rendszeren.

https://forum.thevr.hu/t/build-ajanlo-avagy-milyen-gepet-vegyek/16463/6

Ez a gép kb közepes/alacsony grafikával tudja futtatni a játékokat (amire gondolom lenne használva feltéve hogy gyereknek lesz véve :slight_smile: ). Viszont az általad fentebb leírtakhoz képest nagyságrendekkel gyorsabb mindenben.

Windowst érdemes külön venni, itt lehet találni oldalakat ahol párezer forintért vannak kulcsok:

Mivel szűkös a keret, a többit nem gondolnám túl, valami éppen akciós 1920x1080 felbontású monitort, és valami tetszetős de olcsó billentyűzetet + egeret vennék, például ezt, de asus is van hasonló áron külön-külön:

https://ipon.hu/webshop/product/hama_urage_3in1/1057783

További jó fórumozást!


#3

Köszönöm! A felső határt még tudom tolni. :slight_smile:


#4

Érdemes lenne tudni mennyi a max amit a komplett gépre rászánnál most. Amit fentebb leírtam az kb a minimum amit ma érdemes megvenni, de igazából legalább egy jobb videokártya kellene bele, az a leggyengébb pontja. Monitort is könnyebb lenne mondani ha van egy összeg amennyit rászánsz.

A személyes véleményem, hogy a monitor a legfontosabb dolog a gépben, mert azt nézi majd a legtöbbet, így nem mindegy milyenek a színei például. Nem mindenki ért ezzel egyet, van akinek a gép teljesítménye a lényeg.


#5

Hát! 250. 000 monitorral együtt.


#6

Annyiért megvenném a Budget Plus buildet a fentebb linkelt ajánlóból SSD nélkül, viszont a Mainstreamnél írt videokártyával (1060 3Gb), mondjuk ezzel a monitorral (lehet máshol olcsóbb, csak itt szoktam gyorskeresni):

Később plusz 20 ezer forint körül még vehettek bele egy SSD-t, és azzal egy nagyon kényelmes kis gép lesz, ráadásul az alaplapba még 3 évig jönnek majd újabb procik, szóval lehet bővíteni, nem kell mindent cserélni majd.


#7

Köszönöm szépen a segítséget!
Még egy kérdés: hogy tudom megrendelni? Nem találok kapcsolatot. De lehet,hogy csak én vagyok sült hal. :slight_smile:


#8

Érdemes szétnézni mi éppen hol az olcsóbb, és onnan megrendelni, vannak listázó oldalak pl arukereso.hu beírod mit keresel, és kiadja az árakat.

Azt is lehet csinálni, ha nem akarsz több helyről vásárolgatni, hogy összeírod hol mi a legolcsóbb, és ahol a legtöbb dolgon spórolsz, onnan rendeled meg.

Több bolt vállal összeszerelést is párezer forintért, tehát ha nincs aki összerakja, némi pluszért ezt megspórolható.

Pár nagyobb webshop:


https://ipon.hu/

https://www.aqua.hu/

Általában a menet az, hogy beregisztrálsz, a kosárba teszed amit összeválogattál, és a végén fizetsz. Windowst érdemes külön venni a fentebb linkelt topicban vannak oldalak ahol olcsó, a legtöbb boltban 30+ ezer forint.