Új gamer pc

Sziasztok Gamer pc szeretnék építeni. Eddig amire gondoltam
Intel i5 7600k
Asus strix GTX1060-O6G-GAMING
Memória 8 gb kingstone ( később bővítem 16gb)
Ház:Cooler Master Masterbox 5
Hdd rendelkezem.
Amivel bajba vagyok alap, proci hütő, táp
Asus parti vagyok inkább.
A keret amit számok rá 400 ezer
Monitor van.
Válaszokat előre is köszönöm

Alaplapnak nézz ki egy szimpatikus z270-t, hogy ki is tudd használni a k-s procit.
Amit én néztem ki az a legolcsóbb de nincs vele semmi gond. GIGABYTE GA-Z270P-D3 Alaplap -30k
Proci hűtőnek én be quiet!-et vennék. A pure rock meg is teszi szerintem. -10k
Tápnak én szívesen ajánlok egy fsp hyper m 600wattosat. -20k

1 Like

AMD-ben nagyobb ráció van mostanában. A 2xx szériás chipseteket nem fogod tudni tovább bővíteni, vagyis a maximum, amit bele tudsz rakni az az i7 7700K, ami nem sokkal jobb, mint az i5, amit néztél. Az új intel procik (coffee lake) egy új chipsettel fognak jönni. Az X299 platform más árkategoria.

AMD terén egy Ryzen 5 1600 környékét tudsz kb ennyiért venni, viszont ezt egészen az 1800X-ig, illetve majd a következő zen generációig tudod bővíteni, vagyis bőven nagyobb a kifutása.

Alaplap terén ASUS, Asrock, Gigabyte vonalon érdemes nézelődni, ha jó deszkát akarsz valahol 30-40k körül találsz bőven, majdnem mindegy, melyiket veszed, speckó listát érdemes böngészni, hogy milyen szolágltatások, méret (mATX, ATX, stb), RGB fények, hátmasszázs, fejhallgató-erősítő, stb kell.

proci hűtő AMD-hez jár, az nem rossz zsuga, szerintem. Ha mégsem válik be, BeQuiet-et ajánlom, táp terén is. 500W vagy felette, ami belefér a költségvetésbe. Moduláris ajánlott, a szebb kábelezési lehetőségek miatt. Tápból nézhetsz FSP, Seasonic terén is, Corsairek se rosszak szerintem

4 Likes